Kommentarer Få besökarna att läsa din blogg

kommentar

De klickade på din sida ... de läste blogginlägget som de kom för. Inget annat intresserade dem verkligen. Du vet att du har många intressanta inlägg som alla läsare kan vara intresserade av, men hur kan du visa dem för dina nyaste läsare som "bara passerar"?

Idag fick jag fantastisk trafik. Jag är en Mac, jag är en PC kom på förstasidan av Netscape och har fått över tusen träffar från den källan ensam. Det fick också publiceras på Beslå, StumbleUpon, redditoch Del.icio.us. Jag ger dig fullständig statistik imorgon och en rapport om WordPress förmåga att tjäna så hög volym. Min poäng här är dock något annat.

Detta var en tillräckligt hög volym för att jag verkligen kunde analysera en webbplatsöverlägg och se var kunderna skulle gå från min hemsida. En webbplatsöverläggsrapport är en där klick delas grafiskt över din webbsida för att ge en visuell indikator på procentandelen av klickningar. Jag märkte omedelbart många klick centrerade kring mina senaste kommentarer i mitt sidofält. Det slutar att 35% av de människor som besöker min hemsida skulle lämna sidan. Men en häpnadsväckande 52.3% klickade på en Senaste kommentar på mitt sidofält! Wow!

Senaste kommentarer Webbplatsöverlägg

Cirka ytterligare 10% klickade igenom på kommentarlänkarna direkt under varje inlägg. Det här är otroligt! Så intressant som jag tror att min blogg är, förlitar sig besökarna verkligen på andras kommentarer för att se vad som är eller inte är intressant på min webbplats.

En av mina vänner från jobbet, Randy, berättade för mig att han bara läste inlägg som hade 1 eller fler kommentarer på en blogg. Jag tyckte det var intressant och gjorde ändringar i det temat för att ange antalet kommentarer; Men jag kunde aldrig mäta den faktiska effekten av dessa förändringar.

Idag tror jag att jag har bevisat hur viktiga kommentarer är och att jag visar hur många kommentarer som har gjorts för varje inlägg. Jag kan till och med försöka göra lite mer arbete på min hemsida ... kanske en lista med inlägg med flest kommentarer på dem. Det visar dig att sociala medier handlar om konversationen
. Att välja ett bra ämne och skriva bra är en del av ekvationen, men människor är sociala varelser - och graviterar mot ämnen av gemensamt intresse.

OBS: Jag driver fader Rob Marsh Senaste kommentarerna plugin. Det stämmer ... Fader Rob är en romersk-katolsk präst! Jag tror inte att pluginens kraft har något inflytande från ovan, men jag är säker på att lite tro inte kan skada, eller hur? Tack, far Rob!

2 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

    Jag håller med. Jag har lagt märke till detta på min webbstatistik också. Jag tror att min webbplatsdesign kan justeras ytterligare för att göra kommentarerna mer framträdande, så det är ett annat jobb för mig att göra en kväll 🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.