Hur många blogginlägg?

nummerEn intressant fråga ställdes till mig idag och jag ville dela den med er för att få era tankar. Finns det ett enkelt sätt att berätta hur många blogginlägg en persons blogg har?

Med Wordpress, det är ganska enkelt (kanske för enkelt). Att slå in varje inlägg är en div med post-ID. Post-ID råkar vara synonymt med antalet inlägg. Tack autonummer! :). Jag är lite förvånad över att detta inte är det förvrängd lite.

Naturligtvis tar detta inte hänsyn till inlägg som du har tagit bort, men det är en ganska nära uppskattning.

Med värdbaserade bloggappar, som blogger, det är praktiskt taget omöjligt eftersom POSTID tilldelas över alla bloggar:

blogID = 20283310 & postID = 5610859732045586500

Ett av de enklaste sätten jag använder är att helt enkelt göra en webbplatssökning på Google. Du kan dela upp året och hur många inlägg som är unika under året:
http://www.google.com/search?q=site:http://buzzmarketingfortech.blogspot.com/2007/

Jag ber om ursäkt till Paul Dunay (bra Marknadsföring av poddsändningar!) i förväg. Jag kan se genom sökningen, med hjälp av året, att Paul har 125 inlägg. Han hade 50 året innan och 32 hittills under 2008. Sneaky, va?

Har du några enkla sätt att berätta antalet inlägg på en blogg på andra plattformar?

6 Kommentarer

 1. 1

  Du kan alltid köra ett Lynx-kommando via ett kommandoverktyg för att generera alla hittade länkar och sedan rör det genom wc -l.

  Liksom att använda en hammare för att trycka in en häftstift. 🙂

  Min morgonhumor innan jag somnar på mitt tangentbord, Barbara

 2. 2
  • 3

   Hej Paul!

   Jag behövde en bra bloggerbaserad blogg som ett exempel och din var det bästa.

   Det handlar inte om kvantitet - kvaliteten på dina inlägg och den tid det tar att redigera och lägga upp dem är uppenbart!

   Doug

 3. 4

  Eller - och jag inser att jag inte har några bra lösningar som Googles sökningar och speciella Lynx-kommandon - du kan bara titta på arkiven som visar antalet inlägg för varje månad / år och summera dem med penna och papper. 😀

  Erik

 4. 5

  ange Douglas Karr: Cyber-Stalker!

  j / k 😉

  Bara en anteckning, det finns flera anledningar till att MySQL kan hoppa över ett autonummer så att postnumret är en maximal potential, inte ett exakt antal. Bara så du vet.

 5. 6

  Bra fångst Doug, jag hade inte insett att du kunde ta reda på det här sättet - så enkelt också!
  Om bloggen har dolt länkarna till arkivet och jag vill testa om det är en ganska ny blogg eller inte (eller bara en spamblogg med få inlägg), trycker jag vanligtvis på RSS-knappen i min Firefox-webbläsare för att titta på flödet . Eftersom standard för WordPress RSS-inlägg är 10 (och ofta lämnas orörda), kommer alla mindre inlägg än detta på flödet vanligtvis att berätta för mig att det här är en väldigt ny blogg (och många spam-bloggar har fortfarande "hejvärlden" där som första posta).
  Helt otech vet jag. Idéerna ovan är mycket mer användbara!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.