Arbetar ditt jobb dig? Hur många anställda?

För några månader sedan skulle du inte fånga mig vid mitt skrivbord förrän 9 eller senare. Det är inte så att jag jobbade sent ... det var bara att mitt jobb arbetade mer än jag jobbade med det. Troligtvis var det det bästa jobbet en person kunde hitta här i mellanvästern. I programvaruindustrin skulle jag verkligen utmana folk att hitta bättre. Jag var produktchef med ett av de snabbast växande företagen - inte bara i regionen - utan i landet. Snabb tillväxt medför dock en hel del utmaningar.

Jag kommer från en produktionsbakgrund, så mycket av mitt intryck av modernt arbete återgår fortfarande till min tekniska kärna. En produkt designas, byggs, säljs och stöds. Det är ganska enkelt ... tills du börjar växa i snabb takt. Istället för att starta den nya monteringslinjen fortsätter du att lägga till människor i den. Föreställ dig att slädehunden drar släden. Lägg till ett par fler hundar och ett par fler ryttare och nu behöver du en bra musher och en hundledare. Lägg dock till för många, och hundarna vet inte vilken riktning de ska röra sig och musher går förlorad någonstans i mixen.

Möten - Ingen av oss är lika dumma som oss alla. Despair.com
Det ironiska är naturligtvis att massiv tillväxt är en av de viktigaste egenskaperna för affärssucces. Jag knackar inte alls på stora företag - jag knackar bara arbetssätt i ett stort företag. Med min senaste övergång har jag flyttat från ett företag på över 200 till ett företag på 5.

På mitt nya jobb finns det antagligen två till tre gånger jobbet än det finns människor. Skillnaden är att ingen väntar på en annan person, men ... vi springer alla så fort vi kan för att slå ut arbetet. Ingen är upprörd, ingen skriker ... vi hjälper alla varandra att flytta produkten och våra kunder framåt. Några av våra kunder är otroligt stora, men de är extremt förlåtande så länge vi upprätthåller kommunikationen med dem och låter dem veta våra framsteg.

Sista vecka Jag installerade ett PBX-telefonsystem, ett nätverk, ett trådlöst nätverk, designade vårt första nyhetsbrev, skickade ut vår första kampanj, skrev krav på flera förbättringar av vårt system för två team av utvecklare, arbetade för att få oss avblockerade med AOL Postmasters, flyttade kontoret från våra gamla till nya platser, hjälpte till att implementera några nya kunder, och hela tiden behandlade telefonföretag frågor.

Det kan vara mer än jag uppnådde det senaste året på det större företaget! Min poäng här är inte att knacka på företaget jag jobbade för - jag är fortfarande kund och skulle rekommendera dem som de bästa i branschen, men ingen. Min poäng är bara att uppmärksamma det faktum att små, autonoma team kan röra sig med blixtens hastighet. Om du vill se framsteg, ta sedan bort byråkratin och ge dina anställda möjlighet att lyckas.

Ett exempel jag läste för många år sedan handlade om WL Gore, företaget som uppfann Gore-Tex.

Gore utnämns till de 100 bästa företagen att arbeta för i Amerika, av tidningen FORTUNE, och vår kultur är en modell för samtida organisationer som söker tillväxt genom att släppa lös kreativitet och främja lagarbete.

Ledarna på Gore fann att växa en plats utöver ett visst antal anställda minimerade kreativiteten och minskade den totala produktiviteten. Istället för att odla företaget skulle Gore helt enkelt starta ett "nytt" företag, som speglar produktlinjerna och organisationsstrukturen för varje plats. Nu har de över 8,000 anställda på 45 platser. Om du gör matte är det cirka 177 anställda per plats - ett mycket hanterbart antal anställda.

Programvara idag lämpar sig för denna struktur. Det finns inget behov av att ha ett massivt utvecklingsteam som snubblar över sig själva för att utveckla en enorm applikation med djupt gömda buggar och lager och lager av komplexitet. Istället, SOA främjar små, autonoma team. Varje team kan bygga komplexa lösningar ... det enda som är gemensamt är hur delarna av applikationen pratar med varandra.

Livet är bra på vårt lilla företag. Vi tar på oss investeringsfinansiering just nu (gärna kontakta mig om du är en seriös investerare) och branschen är vidöppen. Vissa kanske inte håller med, men jag tror inte att vi har en enda kompetent konkurrent. Vi är anpassade och integrerade med de bästa lösningarna i branschen ... utnyttjar e-post, SMS, Voiceshot, Fax, webb och POS teknik för att maximera engagemang och lönsamhet för restaurangbranschen.

Lyckligtvis är vi magra, elaka och rör oss i en förvånande hastighet. Vi har etablerat relationer med de mest respekterade företagen inom restaurang-, webb-, sök- och marknadsföringsbranschen. Branschen är vår för att ta och vi har en strategi och ledarskap för att få det gjort. Och vi planerar inte att anställa någon gång snart.

Idag jobbar jag med mitt jobb - inte låter det fungera mig. Jag är på kontoret klockan 8 och jag jobbar bra 10 till 20 timmar mer per vecka än för ett år sedan. Eftersom jag får exponentiellt mycket arbete är jag glad och produktiv. Jag hoppas att vi inte når 177 anställda snart ... om vi inte väljer att lansera en ny plats!

2 Kommentarer

  1. 1

    Bra artikel. Jag tänker ofta på det här för att jag jobbar på ett stort företag, men på min fritid driver en liten webbstart och några bloggar. Datastyrning är vad jag gör dagligen, men jag älskar startups eftersom du får en smak av alla delar av verksamheten.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.