Belöna med autonomi, behärskning och syfte

Depositphotos 3778348 s

Belöningar. Vid ett par av mina senaste jobb var mina chefer alltid chockade över att jag inte brydde mig om monetära belöningar. Det är inte så att jag inte ville ha pengarna, utan att jag inte gjorde det motiverad av den. Jag är fortfarande inte. Faktum är att det alltid var lite förolämpande för mig - att jag på något sätt skulle arbeta hårdare om jag hade en morot som dinglade framför mig. Jag arbetade alltid hårt och var hängiven till mina arbetsgivare.

Det verkar som att jag inte är den enda. Detta är en fantastisk presentation från Dan Pink från RSA på motivation.

Vad som verkligen motiverar kognitiva anställda är:

  • Autonomi - förmågan att äga och fatta egna beslut.
  • Bemästrande - möjligheten att behärska en talang eller färdighet.
  • Syfte - sätta någon i en position där de faktiskt gör skillnad.

Så ... spara dina pengar och sluta alienera dina anställda. Inom marknadsföring ser jag så många företagsledare som stör deras marknadsavdelnings framgång ... faktiskt skadar det eller förstör det helt. Gå ur vägen och ge dina anställda möjlighet att driva de resultat du vill att de ska uppnå. Visa dem mållinjen och motivera dem med möjligheten att faktiskt förändra ditt företag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.