Testade du din senaste kampanj?

animerad gif-e-post

Belöningszonens e-postJag fick ett vackert e-postmeddelande från Best Buy Reward Zone idag. Det väldesignade e-postmeddelandet hade skarpa bilder med solida erbjudanden. Ett erbjudande som fångade mitt öga var ett 16 GB SD-kort för 24.99 USD.

Jag klickade på länken och blev ombedd att logga in. Jag försökte logga in och därefter misslyckades den. Jag testade två webbläsare, testade mitt kontonummer och min e-postadress ... och kunde inte ens göra ett lösenord. Jag klagade på Twitter och @Coral_BestBuy försökte hjälpa mig. Hon förklarade att jag faktiskt loggade in på Best Buy - inte Reward Zone, vilket krävde att jag registrerade mig på Best Buy även om jag redan har ett Reward Zone-konto.

Så jag registrerade mig. Vid en tidpunkt i registreringsprocessen var jag tvungen att ange mitt belöningszonsnummer - jag antar att länka de två kontona. När jag skickat det uppdaterades sidan helt enkelt med det markerade numret. Inget felmeddelande. Jag kunde inte gå vidare eller komma tillbaka till det faktiska erbjudandet. Jag gav upp.

De flesta skulle ha gett upp långt innan jag gjorde det, men jag ville se hur svårt det var. Det verkliga problemet här är att e-postteamet förmodligen får några fruktansvärda kampanjresultat just nu ... trots att problemet ligger på webbplatsen. Att kräva att någon går igenom så många steg är säker på att frustrera alla konsumenter.

Varje extra steg i processen kommer att minska dina konverteringar med 50%. Jag gör det numret, men jag är säker på att den verkliga andelen är ännu värre. Du måste ge din konsument enkla, diskreta konverteringsvägar för att maximera kampanjresultaten. Kräver registrering, registrering i två system, förvirrande användaren .... allt leder till kundvagnens uppsägning.

När registrerade du dig senast på din egen webbplats för en demo, en nedladdning eller till och med testade ett köp? Jag försöker göra det varje gång och hittar alltid fruktansvärda fel. När jag lanserade opt-in-e-postmeddelandet hade jag faktiskt en prenumerationslänk på min webbplats som pekade på fel sida! aj!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.