Vet du skillnaden mellan en digital signatur och en e-signatur?

elektroniska vs digitala signaturer

Ibland känns det som om jag är på toppen av den här digitala teknologin ... andra gånger ser jag ett e-postmeddelande som en som jag fick idag från Silanis och frågade mig om jag vet skillnaden mellan en digital signatur och en elektronisk signatur och jag hade ingen aning där var en skillnad. Doh! Det finns en skillnad, och det är ganska omfattande! Här är definitionerna för varje term från Silanis:

E-signaturdefinition

E-signatur eller elektronisk signatur är fångsten av den process en person genomgår när man visar avsikt under en elektronisk transaktion.

Definition av digital signatur

Digital signatur är krypteringsteknik som innehåller kritiska metadata som hänför sig till e-signaturen.

Den elektroniska signaturen är en rättsligt bindande post och den digitala signaturen är den underliggande krypteringsteknik som verifierar transaktionens äkthet.

elektroniska signaturer-vs-digitala signaturer

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.