Du skulle antagligen öppna den här e-posten ...

I dag fick jag i mitt brev ett blått kuvert som hade mitt namn och adress prydligt tryckt på framsidan. Svarsadressen var en postlåda men den verkade fortfarande vara handskriven. När jag vänt kuvertet hade det Hallmark-tätningen. Nyfikenheten gjorde det bästa av mig och jag öppnade det för att hitta ett kort med följande meddelande:

att omvänd post

Detta är typsnittsteknologi för handskrifter och det har verkligen slagit rikta post scen de senaste åren. Direktmarknadsförare vet att om de får dig att öppna en post är du mycket mer benägna att läsa biten. Om du läser stycket är du mer benägen att ringa. Om du ringer kommer du förmodligen köpa. Allt börjar dock med det öppna!

Anledningen till att det här teckensnittet är något trovärdigt är hur de varierar storleken på samma bokstäver (kolla in e-talens hastighet) och bokstavsavståndet (båda kerning och spårning). Tekniken fångar definitivt din uppmärksamhet, det finns tillräckligt med skillnad från vanlig typ för att lura dig att tro att den är handskriven.

Ett enkelt sätt att säga att det inte är är att de faktiska linjerna är perfekt placerade från varandra och exakt raka. Utan tvekan kommer dessa finesser också att ändras i framtiden. Hur som helst är det ett ganska trevligt arbete och jag är säker på att det kommer att konvertera en hel del framtidsutsikter. Jag är inte intresserad eftersom jag kanske flyttar snart.

9 Kommentarer

 1. 1

  Vänta bara tills konsumenterna blir kunniga på det här och börja ignorera det. Nästa steg blir att företag lägger ut till brevförfattare i Indien. Din direktreklam kommer faktiskt att vara handskriven. Saker kommer i full cirkel. Vänta bara.

  • 2

   Hej Willy,

   Intressant nog får jag väldigt få "handskrivna" någonting via snail-mail så att din förutsägelse förmodligen är korrekt.

   När det gäller outsourcing till Indien - med en växande ekonomi och en fallande amerikansk dollar, blir Indien dyrare att lägga ut på - särskilt eftersom många indianer är välutbildade (många gånger i USA). Indien har gjort det ganska bra för sig själv! Jag är inte säker på att de skulle vara rätt utsikter för denna outsourcing, men jag tvivlar inte på att något annat låginkomstland kan komma till bordet med den typen av lösning.

   Tack!
   Doug

 2. 3
  • 4

   En av mina vänner arbetar på U-vers och han sa att det är väldigt specifikt inriktat på hushåll på grund av bandbredd och avstånd från routningsutrustningen. Han sa till mig bokstavligen din granne kan ha det men du kanske inte. Jag tror att de arbetar igenom infrastrukturfrågorna på ett grannskaps- till grannskapsnivå. Jag är nog för att jag bor i en lägenhet just nu - hög densitet!

 3. 5
 4. 6

  Om jag var en vadman skulle jag ha $ 10 på Filippinerna som det outsourcade läget.

  Nästa utveckling skulle vara att spåra enheter som kan användas för att upptäcka kuvertet som öppnas, om det öppnades av en man eller kvinna, personens ålder och hur lång tid innan det togs ut med papperskorgen.

 5. 7

  Medan du ser det som en spännande marknadsföringstrend ser jag det som en kopp. Tekniker för att lura människor att uppmärksamma är bara inte den typ av tekniker jag är intresserad av att använda. Visst att de kan vara effektiva på kort sikt, men jag vill att folk ska vara uppmärksamma på kvaliteten på mitt varumärke och vad jag erbjuder, inte för att någon idiot blev sugen på att tro att jag skickade en handskriven anteckning till dem. JWTCW.

  • 8

   Mike,

   Jag är inte säker på var jag sa att det var en spännande marknadsföringstrend och inte heller marknadsförde jag den. Jag håller inte med dig, jag kommenterade helt enkelt tekniken - till och med beundrade den. När allt kommer omkring är jag den idiot som blev sugen.

   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.