Direktreklam som fungerar!

direkt post

Jag har tänkt skriva om detta sedan före nyåret men jag var tvungen att få ut ol-skannern för att ta ihop dessa bilder av en direktreklam som jag nyligen fått. Slutsatsen är att några direktreklam fungerar fortfarande. Här är tre exempel:

 • Jack Hayhow skickade mig sin bok, Den flygande grisens visdom. Jag tror att det här är min första "present" som bloggare! Jag har ett par böcker på nattduksbordet just nu för att avsluta - men jag ser fram emot att gräva i den här. Det var riktigt snyggt att få en handskriven anteckning från Jack tillsammans med boken. Att Jack tog sig tid att skriva till mig och skicka boken betyder mycket redan!
 • CVS Apoteket skickade ett kort för semestern och tackade mig för mitt beskydd. Det undertecknades till och med personligen av var och en av personalen! Mitt CVS är fantastiskt. Det påminner mig mycket om hörnbutiken som vi brukade besöka när vi växte upp i välsignelserna i Newtown Connecticut (den butiken hette Crossroads ... de brukade låta barnen plocka upp öl och gå hem till våra föräldrar med ett telefonsamtal ... man är jag gammal!). Om CVS hade frukt skulle jag antagligen inte shoppa alls! CVS visar att du kan vara en enorm kedja och ändå behandla människor som din granne.
 • Wikimedia skickade ett kort med en anteckning som tackade mig för min donation till wikipedia förra året. Jag tar ofta mina Paypal-medel och ger tillbaka dem till plugin-utvecklare och webbplatser som ber om donationer - om deras programvara eller tjänst är användbar. Jag använder Wikipedia mycket på den här bloggen så du kommer gärna att veta att en del av reklamintäkterna från webbplatsen rullas tillbaka till andra webbplatser. (Resten behövs för att betala för min sons högskoleutbildning!).

Kort
Det är intressant i denna tid och tid att folk fortfarande känner igen vad den 'mänskliga' touchen betyder. Jack kunde ha skickat mig sin bok via Amazon, och CVS och Wikimedia kunde lika gärna ha skickat ett mejl till mig. Jag är en enorm förespråkare för e-post ... Jag älskar att det kan anpassas och automatiseras. Detta tog lite mer ansträngning och kostade definitivt lite mer. Det säger mig att dessa människor tyckte att jag var tillräckligt viktig för deras verksamhet för att det var värt att investera i mig. Det är ett starkt budskap, eller hur?

Det är den typen av direktreklam som fungerar. De andra tusentals bitar av direktreklam jag får här är inte värda att nämna. Jag har tidigare sagt till kunderna att den tid du har för att få någons uppmärksamhet med direktreklam är den tid det tar för dem att gå från deras brevlåda till sin sopkanna. Jag har inte ändrat mig alls på det. Att skicka ett handskrivet paket eller tackkort får definitivt min uppmärksamhet!

8 Kommentarer

 1. 1

  Definitivt. Vi vill ha den mänskliga kontakten - är det inte också en av anledningarna till att bloggar har blivit så stora?

  -

  Våra farföräldrar brukade kommunicera med handskrivna kärleksbrev. Idag är det ett snabbt SMS. Inte helt samma, va?

 2. 2

  > Den flygande grisens visdom. Jag tror att det här är min första gåva? som bloggare!

  Noggrann Douglas - visste du inte att ta emot gåvor kan leda till att din etik ifrågasätts 🙂 LOL

  > Jag tar ofta mina Paypal-medel och ger dem tillbaka till plugin-utvecklare och webbplatser som ber om donationer - om deras programvara eller tjänst är användbar.

  Jag har börjat göra det också i slutet av förra året. Det är en bra känsla att kunna bidra tillbaka till de som ger sin tid att göra saker vi använder varje dag.

 3. 3
 4. 4

  Steven:

  Här är ett meddelande till alla annonsörer, jag är billig, enkel och ärlig. Du kan köpa mig, men jag ska låta alla veta att jag har köpt mig. 🙂

  Jag håller med dig om Paypal. Jag hoppas att det är en trend som fortsätter. Öppen källkod har varit bra för oss alla!

  Doug

 5. 5

  Kevin,

  Som databasmarknadsförare är det svårt att kvantifiera denna typ av utgifter, eller hur? För att du inte kan mäta något betyder dock inte att det är en bra idé. Företag som "gör rätt" börjar verkligen utvecklas. Jag tror verkligen att vi någon dag kommer att ha ett "samhällsnytta" -index för företag en dag så att människor kommer att arbeta med företag som gör mer nytta för landet snarare än dåligt.

  Jag hoppas åtminstone det!
  Doug

 6. 6

  Utan tvekan är det bra att göra rätt. Och jag skulle vara den första personen som kom bakom företag som gör fina saker. Att spendera tid på att göra dessa aktiviteter driver en bättre avkastning än att spendera pengar på en tv-reklam.

  För många år sedan satt jag i ett rum med folk från Hallmark. De ville skapa ett automatiskt tackprogram för mitt företag, kopplat till ett CRM-system. För mig var det motsatt det du förespråkar. Det finns en så fin linje mellan att göra bra, göra något som ser bra ut och att försöka driva vinst. Till din punkt, om du gör bra, kommer försäljningen och vinsten att följa.

  Bra inlägg!

 7. 7

  Hej Doug,

  Jag tycker att din kommentar om den "mänskliga beröringen" är extremt giltig.

  Vi har lagt märke till att utskick av marknadsföring av papper och mediesatser för att marknadsföra
  vårt företag har betalat sig exponentiellt. E-post är okej, men det blir
  mindre och mindre tillförlitlig. För mycket skräppost och skräp. Det blir irriterande.
  Direktreklam; fortsätter dock att stänga försäljningen, och som ni nämnde ”människan
  touch ”verkar hjälpa dig att bli märkt.

  Vi har upptäckt att det kombinerar webbnärvaro med en integrerad direktreklamkampanj
  fungerar bäst för de katalogföretag vi representerar. Det finns stort värde
  inom flerkanalig marknadsföring. Inte längre kan ett företag förlita sig enbart på ett marknadsföringsfordon.

  Jag har verkligen haft din artikel ... du har en ny ivrig läsare i mig!

  Leslie
  kall det och riktiga "postpost" fortsätter att bevisa

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.