Varför ska du sänka din hissplats

hiss pitch

Som förberedelse för evenemang som vi kommer att göra i år, vår VP för affärsutveckling - en mästare nätverkare - Harrison målare, och jag diskuterade allt som vi hatade om nätverkshändelser. Topp på listan var hårdförsäljnings- och hissplatser. Ibland deltar jag i dessa evenemang, och det känns som om någon ringde en summer och alla svängde ut ur hörnet. De boblar och väver genom deltagarna och slår varandra och letar efter en match.

Och det kommer sällan.

Harrison har lagt på några av de mest minnesvärda nätverkshändelserna i landet. Istället för en hiss pitch, deltagarna uppmuntras att berätta vad som gör dem fantastiskt på 30 sekunder. Även om det kanske låter lite hokey, sätter det deltagarna på plats, och de måste gräva djupt för att ge en personlig anekdot om något som de verkligen är stolta över, eller bryr sig om, eller vad de strävar efter att vara. Istället för en tonhöjd, det är en omedelbar inblick i den mänskliga sidan av personen som står eller sitter där bland främlingar.

Vid de evenemang jag deltog i gick jag inte och försökte komma ihåg vems visitkort som var. Jag kände till en egenskap hos varje person som var minnesvärd. Som ett exempel träffade jag David Roux. David var en rocktrummis som älskade att spela i sin kyrka varje söndag. Bortsett från det häftigt kännetecknande var David en livscoach för unga människor. Det dröjde inte länge efter att jag anställde David för att coacha min egen dotter.

Problemet med tonhöjder

Det finns få viktiga problem med hissplatser:

  1. Antagande - Varför skulle du anta att personen som ligger mittemot dig alls vill bli upplyst?
  2. Okunnighet - Hur ska du förstå de problem som personen mitt emot dig står inför utan att veta något om dem?
  3. Målet - För det mesta är det inte den nätverksdeltagare du ska göra affärer med, det är en person i deras nätverk som ditt meddelande vidarebefordras till via mun till mun.

Vad du borde dela

Om du visste att personen mittemot dig hade ett otroligt nätverk av potentiella kunder som du kunde hjälpa till, hur skulle du prata med dem annorlunda? Du skulle inte sätta upp dem alls, eller hur? Jag skulle inte. Här är vad jag skulle fokusera på:

  • Grymt bra - ha en konversation med personen mitt emot mig och se till att jag delar något minnesvärt med dem som de inte snart kommer att glömma. För mig kan det vara så att jag är en amerikansk marinveteran eller ensamstående far till två. Det finns gott om marknadsförare i varje stad ... men inte så många som var Desert Shield och Desert Storm Veterans som tjänade ombord på ett Tank Landing Ship och uppfostrade två otroliga barn på egen hand!
  • Litar - Jag vill lära mig vem personen mitt emot är både nätverkad med och a betrodd rådgivare av. Om personen jag står mittemot har ett otroligt nätverk av klienter eller partners som de ger råd som är den perfekta klienten för mig, vill jag investera mycket mer tid i att engagera sig med dem och lära oss hur vi kan vara värdefulla för en annan.
  • Lära - Istället för att kasta personen mitt emot mig vill jag lära dem istället. Jag vill utbilda dem om vilken typ av värde jag kan ge sina kunder och vilka typer av problem vi hjälper till med. Jag vill dela faktiska användningsfall som de kommer ihåg och upprepa med folket i deras nätverk som litar på dem.
  • Fråga - Kommer du ihåg att vara av värde? Jag vill ta reda på vad jag kan åstadkomma för att vara värdefullt för den här personen. Och jag vill vara tydlig att jag ber dem om hjälp med att få tillgång till deras nätverk eftersom de passar bra för mitt företags produkter och tjänster.

De bästa nätverkare som jag arbetar med känner till en hemlighet som de flesta inte gör. Deras mål är inte folket vid nätverksevenemanget ... det är människorna som deltagarna har inom sig deras utökat nätverk. Kanske deltar du i ett evenemang med 50 andra deltagare. Ditt prospekt finns inte på den platsen, det är tusentals kunder inom en muntlig anslutning utanför den arenan!

Sänk hissens tonhöjd.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.