Vill du verkligen arbeta för en nystartad verksamhet?

start

Det finns inte mycket värre känsla i tarmen än när du eskorteras ur ett jobb. Jag fick oöverträffat start för ungefär 6 år sedan när jag arbetade för en regional tidning. Det var en central punkt i mitt liv och karriär. Jag var tvungen att avgöra om jag skulle slå tillbaka till högre framgång - eller om jag skulle hålla mig nere eller inte.

När jag ser tillbaka var min situation ärligt talad lycklig. Jag lämnade en bransch som dör och lämnade ett företag som nu kallas en av de värsta arbetsgivarna att arbeta för.

Hos ett startföretag staplas oddsen för framgång mot dig. Medarbetarkostnader och avkastning är en av de mest flyktiga investeringarna som ett nystartat företag kan göra. En stor personal kan skjuta i höjden för ett företag, dålig anställning kan begrava det.

Något annat händer dock vid framgångsrika startups. Anställda som var bra en dag kan behöva släppas en annan. Ett företag med fem anställda är enormt annorlunda än ett företag med 10, 25, 100, 400 etc.

Under de senaste 3 åren har jag jobbat på 3 startups.

En start växte upp mig ... processerna och skikten i ledningen kvävde mig och jag var tvungen att lämna. Det var inte deras fel, det var verkligen att jag inte längre hade en "passning" i företaget. De fortsätter att göra mycket bra och har fortfarande min respekt. Jag kunde bara inte vara där längre.

Nästa start sliten mig! Jag arbetade i en grov bransch, för ett företag utan resurser. Jag gav ett år av min karriär och gav dem allt - men det fanns inget sätt att fortsätta hålla takten.

Jag är med en start nu som jag känner mig väldigt bekväm med. Vi har cirka 25 anställda just nu. Jag skulle vilja säga optimistiskt att det kommer att vara företaget jag går i pension från; dock är oddsen mot mig! När vi träffar några hundra anställda får vi se hur jag klarar av. Den här gången är jag nyckeln till företagets framgång så kanske kan jag hålla mig ”över burken” av byråkratin och arbeta hårt för att upprätthålla smidigheten och framstegen genom massiv tillväxt.

Vissa människor kanske tror att en startup är en brutal arbetsgivare om de har höga anställda. Jag tror inte det ... startups utan churn berör mig mycket mer. Det finns etapper i ett startliv som fungerar med blixtens hastighet jämfört med ett etablerat företag. Du kommer att slita ut några anställda och du kommer att växa ännu mer. Tyvärr är personalstorleken liten vid start så att dina chanser för sidorörelser är små till ingen.

Det här låter kanske hänsynslöst, men jag vill hellre en startomsättning till hälften av personalen än att förlora allt.

Så ... om du verkligen vill arbeta för en start, håll ditt nätverk nära och lagra lite pengar under förberedelserna. Lär dig av erfarenheten så mycket du kan - ett år vid en hälsosam start kan ge dig ett decennium av erfarenhet. Framför allt får du en tjock hud.

Skulle jag hellre inte arbeta för en start? Uh ... nej. Spänningen, de dagliga utmaningarna, utformningen av politiken, personalens tillväxt, landning av en nyckelklient ... allt detta är fantastiska upplevelser som jag aldrig skulle vilja ge upp!

Ta reda på vad du är bra på, bli inte förvånad om du eskorteras till dörren och gör dig redo att attackera nästa fantastiska möjlighet med den ovärderliga upplevelse du har byggt upp.

15 Kommentarer

 1. 1

  Allt detta ringer sant! Jag kan definitivt intyga många av dessa punkter, start med 10 anställda fungerar annorlunda när det har viss framgång och 100 anställda, etc. Det är alltid intressant att se att det går.

  En sak som jag har märkt är att arbeta för små nystartade företag har förstört mig! Jag kan aldrig föreställa mig att jag går tillbaka till den dagliga malen.

 2. 2

  Trevligt inlägg! Jag arbetade hela min karriär för nystartade företag och jag skrev artiklar till min blogg om nystartade företag.

  Det finns några kalla svåra fakta om startvärlden som de som överväger det måste veta:
  1. Att arbeta för en start är ett spel även om du befinner dig på partner- / ägarnivå. En skräp kan förstöra hela organisationen. Jag har sett oräkneliga startups misslyckas, för en grundare fattade ett egodrivet beslut bara för att skada företaget irreparabelt.
  2. Lönerna ligger cirka 40% under nivåerna för stora företag. Fördelarna kan inte jämföras (oftast).
  3. För det mesta är arbetsveckor MYCKET längre än i företagsvärlden.
  4. Sannolikhet att ditt företag kommer att gå under i din tid ... cirka 60% (beror på vem som undersökte siffrorna).
  5. Du måste vara antingen galen, som ramenudlar, eller ha besparingar som ger dig risken.

  Jag har ledt verksamhet i en start som växte från 20 till 100 personer på 2 år (och växer fortfarande) en annan som gick från 10-50 på 6 månader (de är fortfarande i bransch). Men jag var också tvungen att stänga en och lämna en annan, för jag vet att de kommer att gå under (igen). Kan du hantera volatiliteten?
  Startvärlden är för dem som har magen för det och är villiga att vara extremt flexibla. Om du inte är det, håll dig borta.
  Det är som restaurangverksamhet, allt trevligt / romantiskt / sött utifrån, men PUR HELVET inuti. Den som säger något annat är antingen hög, full av dig vet vad eller drack för mycket koolaid.

  Skål!
  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Jag håller med ditt perspektiv om nystartade företag i allmänhet. Det måste dock sägas att hela upplevelsen i en start är baserad på grundarna / ledarnas ledarskap.

  Dåligt ledarskap och för den delen under ledningskompetensen leder i allmänhet till dåliga erfarenheter medan bra ledarskap och ledningsförmåga över genomsnittet kan göra upplevelsen värt oavsett om verksamheten lyckas eller misslyckas.

  • 5

   Hej SBM!

   Jag är inte säker på att "hela" upplevelsen är på grundarna. Många gånger är grundare entreprenörer och idéfolk. Ibland är de inte välavrundade när det gäller anställning, försäljning, marknadsföring, att samla in pengar, verksamhet osv. - Jag tror inte att du kan skylla på dem för att de inte har alla färdigheter.

   Startups tvingas gå ut på en lem och göra stora investeringar i talang - vissa fungerar, andra ärligt talat inte. Som Apolinaras säger kan det ta ner hela företaget.

   Grundarna gör det bästa med vad de har. Ibland räcker det inte. Det är risken för en start!

   Skål,
   Doug

 4. 6

  Bra artikel! Och kommentarerna som följer. Jag tror att nystartade företag har blivit glamoriserade och gjort att de ser enkla ut. Om du verkligen är och utvecklar mer än ett hemföretag kan det vara ganska tarmproblematiskt. När du går till jobbet för en måste du vara redo att uppleva höjder och nedgångar tillsammans med ägarna.

  Även om du kanske tror att du förstår det, tills du varit där ...

 5. 7

  Hej Doug

  En riktigt bra artikel och i rätt tid också. Har funderat på att gå vidare från när jag är på för jag är inte säker på vilken tillväxt det ibland är för mig. Det finns saker jag vill lära mig och inte kan förrän och om vi kan sälja clienst på det. Det är en utmaning när man arbetar med HR-branschen.

  Men den opoprtunity jag ser som fick mig att överväga det ännu mer är en startannonsbyrå .. bokstavlig på gatan från mitt hus. Den här artikeln kommer verkligen att få mig att tänka igenom saker under de närmaste månaderna och se var mitt hjärta är.

 6. 8

  Bra inlägg. Det fick mig att få igång allt för att få inverkan på det lilla företaget jag bor, arbetar på. Inte en start, men ständigt utvecklad.

 7. 9

  Jag tog examen för två år sedan och försökte verkligen bli anställd vid flera nystartade företag. Jag har haft problem. Jag kände alltid att mina färdigheter och arbetsmoral skulle passa bäst för en start. Jag hoppas kunna starta en eller jobba för en på min nästa position, närhelst det är.

 8. 10

  Jag tror att det skulle vara jättebra att arbeta för en start-up. Men det härrör också från idén att jag vill bli entreprenör och jag tycker om upp- och nedgångar och den hektiska livsstilen. Det är vad jag skulle se fram emot i ett start-up som jag inte tror att många stora företag skulle ge mig.

  Men jag kan se hur den livsstilen inte passar alla, så det beror verkligen på vad du letar efter i en karriär.

 9. 11

  Doug

  Bra inlägg, som vanligt.

  Jag brukar hålla med dig i allmänhet.

  Men ett par ytterligare punkter är:

  1) Det är ett äktenskap - jag ger, du ger.

  Ibland går det förlorat i översättningen vid start. Aktieoptioner kan vara de positiva gyllene handbojorna på detta, men nystartade företag som säljer ut måttliga belopp med höga strejkpriser är omedelbart otrevliga för sina anställda, särskilt för att löner vid nystartade företag vanligtvis inte ligger på marknadsgenomsnittet.

  2) Personlighet kontra prestanda

  Tyvärr leds uppstart alltför ofta av personlighet och isolerat beslutsfattande som påverkar anställning och uppsägning. Du önskar att detta skulle vara prestationsbaserat

  3) Ledarskap är nyckeln

  En entreprenör behöver inte ha alla färdigheter, men de måste ha visdom att kompensera sina brister och lyssna på människor runt dem på ett meningsfullt sätt

  4) Utväxt av en anställd

  Det låter bra på papper, men definitivt inte för den anställde som inte förstår hur deras färdigheter inte håller i takt, särskilt om ledningen och personalen är ung utan en fullständig kompetens för att isolera sig från att ifrågasätta, som ofta fallet i ett tidigt skede företag.

  5) Folk ser efter # 1

  De negativa konsekvenserna av hög personalomsättning som inte är frivillig är inte bra. Motivation genom rädsla är aldrig hälsosam. Människor går inte in i jobb med sitt nästa jobb i åtanke, så om vänner faller blir CV skärpt.

  Sammantaget håller jag igen med mycket av det du sa, men jag tror att du tittar på detta med rosiga glasögon.

  De nystartade företag som har varit mest framgångsrika under den aktuella eran (Google) behandlar medarbetare med respekt, inte som hyrda händer som ska användas som diskretionära verktyg.

  Det jag alltid kommer tillbaka till i startmiljöer är rapport - om du kan bygga en rapport och en gemensam grund med ditt ledarskap är det en passform. Om ditt ledarskap är avskilt, fristående, nät-nät, klippt och torkat och låter dig klia på huvudet när du upplever vikter på deras med en faktor 2 eller 3X så får de inte det och luras av deras eget ego och osäkerhet.

  Ezra

 10. 12

  Den enda definitiva skillnaden mellan en start och ett etablerat företag är organisationens ålder.

  Bortom det, vilken som helst företaget kan kräva långa timmar från anställda, erbjuda gratis luncher, kompensera människor dåligt eller anamma nya idéer. Nystartade företag kan ha miljoner i banken och 100 år gamla företag kan möta kassaflöden. Lysande och monstorösa chefer gömmer sig överallt.

  Företagets ålder ska inte informera dina karriärbeslut, utan kulturen och troen hos dem inom den organisationen. Fråga inte om du vill arbeta för en start. Upptäck vilka kvaliteter du tycker är mest attraktiva i spännande företag. Ignorera datumet för införlivandet och följ dina drömmar.

  • 13

   Jag kommer med respekt respektera, Robby.

   Ålder är inte den enda skillnaden. Startups arbetar ofta med lånade pengar med begränsade ekonomiska och mänskliga resurser. De är under enormt tryck för att växa och nå ett positivt kassaflöde så snabbt som möjligt.

   Kultur och övertygelse uppvägs långt ifrån ren överlevnad i början av ett företag. Ta en titt på något bra företag idag som har den kultur och övertygelse du letar efter och jag skulle spela en hel del om att de inte hade de möjligheterna när de fängslades för kontanter, i skuld och svarade på bullriga investerare!

   Det finns en hel del välgörenhets- och "gröna" anhängare vid mitt arbete, men vi har ingen vinst för att förändra världen (ännu).

   Doug

   • 14

    Dina uttalanden illustrerar din huvuduppsats, som jag tror är att hävda att det finns en dramatisk, grundläggande och effektfull klyfta mellan unga och gamla organisationer. Men jag noterar följande:

    Du skriver om företag som ”arbetar med lånade pengar med begränsade ekonomiska och mänskliga resurser. De är under enormt tryck för att växa och nå ett positivt kassaflöde så fort som möjligt. ” Detta låter som en beskrivning av de tre stora biltillverkarna, en av många nyligen misslyckade bankinstitut, eller egentligen vilken som helst företag som kämpar. Det är inte exklusivt för nystartade företag.

    Du menar också att "kultur och övertygelse övervägs av ren överlevnad i början av ett företag." Men är inte misslyckandet med att överleva det som drev dig från en etablerad jätte inom tidningsbranschen? Du antyder att det var en hemsk plats att arbeta men det var inte du som initierade uppsägning.

    Slutligen verkar din tredje punkt innehålla att det krävs vinst för att ”hjälpa till att förändra världen”. kiva, Freenet och naturligtvis GNU / Linux är alla startups som redan har gynnat världen utan att tänka mycket på sina egna vinster.

    Min egen poäng är helt annorlunda. Även om det kan finnas några högt korrelerade kvaliteter, är den enda absolut garanterade skillnaden mellan ett nystartat företag och traditionella arbetsgivare ålder. Jag skulle utmana alla som överväger att bedriva (eller undvika) anställning vid en start för att fråga sig själva vilken tro om ålder som har informerat deras perspektiv.

    Jag tror inte att detta meddelande bara är akademiskt eller pedantiskt. När du bestämmer var du vill arbeta är företagets ålder en orimlig plats att börja. Snarare bör man ta hänsyn till branschen, värderingarna, arbetsetiken, arbetsplatskulturen och personligheten hos dem du möter i varje enskild organisation.

    Fungerande preferenser för nystartade företag eller traditionella företag är enligt min mening en form av åldersdiskussion. Som diskriminerande arbetssökande bör vi utvärdera arbetsgivarna utifrån meningsfulla kriterier. Detta inkluderar inte datum för införandet.

 11. 15

  Jag har jobbat för ett start-up de senaste fem månaderna och tycker om det. Vi har lagt ned våra minimala resurser på en webbplatsdesign och kodförbättringar. Det finns mycket spänning för mig med framtiden för nästa år som borde vara med människor som är i startups. Jag vet att det kommer att finnas mer arbete att komma och mer att driva på webbplatsen under de närmaste 5 månaderna, men förhoppningsvis kommer det att löna sig och jag bär inte ut det. Det är inte för alla, men jag vill inte ha ett traditionellt jobb.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.