Var är nästa knapp?

Nästa

Användbarhet är en vetenskap, men en del av det är instinktivt. Jag kommer ihåg att jag hade många argument med människor om användbarhet när jag arbetade som produktchef. Det finns några saker som är givna - till exempel hur ögonen spårar över en skärm (från vänster till höger), hur de skummar nedåt och hur de förväntar sig en åtgärd längst ner till höger.

Inte mycket vetenskap inblandade, några av dessa saker är båda instinktiva, och vissa av dem är vanligtvis baserade på tidigare trender inom online-navigering.

Ikväll har vi en vän till min dotter över, så jag bestämde mig för att beställa online från Dominos. Deras nya webbplats är ganska zippy - ser ut som om det är hela Java. Det är grafiskt tilltalande för ögat och det går snabbt. Det är mycket trevligare än Pizza Hut eller Papa Johns ... och det fungerar, till skillnad från Donato.

Re: Donato's: Månader senare och jag tror att jag har haft ett dussin försök där jag inte kunde beställa på grund av hur långsam det var eller på grund av en massiv .NET-felskärm.

Jag hittade dock ett uppenbart problem med webbplatsens användbarhet. Titta på den här skärmen och tänk dig att du fyller i den:
Dominos Pizza Steg 1
När du har fyllt i din information spårar dina ögon - och förväntar dig - att gå vidare till nästa skärm genom att klicka till höger. Jag var tvungen att söka en stund innan jag hittade nästa knapp. Min uppmärksamhet greps av kupongknappen och fältet till höger, så jag hade svårt att hitta den.

En enkel ändring kan göra den här sidan mycket enklare och jag är säker på att förbättra kundernas omvandlingar:
Dominos Pizza Nästa

Att bara flytta knappen till höger, där mina ögon förväntansfullt skulle spåra, skulle vara en enorm förbättring i ett annars vackert gränssnitt. Jag skulle också hitta en ny färg, kanske grön, för att ge en visuell ledtråd genom hela applikationen tills personen är klar. En konsekvent position, färg och framträdande skulle ge en sömlös upplevelse som skulle leda användare genom webbplatsen.

Ett nytt tillskott till Dominos-webbplatsen är deras Pizza Tracker:
Dominos Pizza Tracker

Det roliga är att varje avsnitt bleknar in och ut ... med avsnitt 5 (leverans) som det största avsnittet. Med andra ord kan Dominos precis ha byggt en 30-minuters flashfil med tillräckligt med räckvidd för att rymma +/- 15 minuter (min gissning). Det är en gimmick ... men det fungerar.

Det finns en verklig interaktion på sidan - namnet på leveransdrivrutinen var där för omedelbar feedback och betyg. Det är coolt!

5 Kommentarer

  1. 1
  2. 3

    Inte bara kunde jag inte hitta "Nästa" -knappen, när jag letade efter den kunde jag inte sluta dra ögonen mot den stora skarpa "ONLINE KUPONEN" -knappen. Om du ska klara av platsen för nästa knapp / länk, gräva dig inte djupare genom att inkludera en jätte röd knapp någon annanstans på skärmen.

  3. 4

    Den nästa knappen är en enorm fråga. Jag har varit på platser tidigare där det var så svårt att navigera (på grund av skitdesign) att jag precis har X-ut.

  4. 5

    Jag har faktiskt lite insiderinformation om detta och Tracker är riktig - det är nycklarna till Dominos interna beställningssystem som de använder för att spåra effektiviteten. Faktiskt noggrann +/- 40 sekunder.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.