Det här är inte en strategi för marknadsföring av influenser, stoppa det!

stoppa

Det är så mycket buller på sociala medier att det ibland är svårt att följa med. Jag älskar det faktum att jag har ett stort antal online och jag försöker engagera och svara på alla som gör en begäran. När det är ett företag som jag tidigare har kommunicerat med, tar jag mig särskilt tid och svarar därefter.

Som sagt, det finns en illaluktande strategi som börjar dyka upp online som äter upp min tid i direktmeddelanden och riktade meddelanden. Företag publicerar personliga förfrågningar till mig som den nedan för att få mig att svara eller dela med min publik. Jag är inte säker på om de är automatiserade eller handkuraterade, men de är irriterande - och jag lät dem veta det.

Här är ett exempel nedan. Jag får också massor av dessa från olika företag via direktmeddelanden och e-post också. Jag har tagit bort byråns namn eftersom de ofta når ut med utmärkt innehåll som är relevant för vår publik. Denna tweet nedan; är dock inte ett av dessa meddelanden. Jag pratade inte om Snapchat, begärde inte någon råd om Snapchat och jag bryr mig inte om Snapchats senaste funktionen.

 

Sociala och PR-kampanjer

Varför är detta en hemsk influencerstrategi?

Detta är en personlig och direkt uppmärksamhet som tog min uppmärksamhet bort från mitt andra arbete. E-postplatser är en sak, jag får granska dem på min egen tid och svara eller radera efter behov. Här är den (realistiska) analogin:

  • Scenario A: Jag sitter vid mitt skrivbord och jobbar, och en massa e-posthöjd kommer in. Tillsammans med tonhöjdet finns andra meddelanden från kunder och kunder. Ingen av avsändarna förväntar sig dock att jag ska svara omedelbart. När jag får chansen att kolla e-post kontrollerar jag dem och svarar därefter.
  • Scenario B: Jag sitter vid mitt skrivbord och jobbar, och du avbryter mig, fråga mig om jag är intresserad av ett ämne som jag aldrig har pratat med dig om. Nu har de flesta som stör mig har något viktigt att fråga erkänner att min tid är värdefull och den enda resurs som är knapp. De skulle inte bara gå in.

Denna typ av inriktning avfärdar värdet av min tid och tar mig bort från människor som vill prata med mig eller behöver min hjälp.

Om du tror att detta är en giltig marknadsföringsstrategi för influenser - att nå ut och avbryta mig hela dagen - har du fel. Var respektfull för min tid. Om du kommer att kontakta mig personligen på sociala medier, gör det när jag öppnar dörren till det samtalet. Annars är det bara att publicera ditt meddelande som vanligt - utan att personligen märka mig.

För att arbeta med påverkare måste du bygga en relation med oss. Jag måste lita på att du ser efter min fördel och inte riskerar mina följare. Detta är inte det en marknadsföringsstrategi för influenser.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.