Jag lämnar ett bra jobb och är på väg till sociala medier

Marknadsföring och e-handel för restaurangerDet sista året som jag har spenderat med Patronpath har varit en otrolig berg-och dalbana. Företaget är i en enorm tillväxtsteg och enormt framgångsrik!

 1. Vi vann Techpoint Mira-utmärkelsen.
 2. Vi slutförde utvecklingen av 4 POS integrationer - Micros, POSitouch, Comtrex och Aloha.
 3. Vi utvecklade användargränssnittet för att maximera konverteringar för våra kunder. Vi har lagt till redundans och säkerhetsfunktioner i applikationen.
 4. Vi kastade till och med en restaurangplatswebbplats för våra kedjor med flera enheter.

Fredag ​​var min sista dag kl Patronpath. Det var svårt att lämna ett företag som jag hällde mitt hjärta och själ i och som har ekonomiskt stöd av några av de mest framgångsrik Internet företag in Indianapolis.

På att lämna Patronpath

Jag tvivlar inte på att jag lämnade företaget i bra form. Min enda oro är om investerarna är okej med flytten. En viktig anledning till att jag gick till Patronpath var att lära känna deras investeringsteam - bestående av några av de bästa internetföretagarna i regionen. Det sista jag ville göra var att lämna dem efter så mycket framgång. Jag fortsätter att ge råd och hjälpa Patronpath när de behöver mig, för att säkerställa att min avresa inte påverkar deras framgång.

Tillväxten och resultaten var definitivt höjdpunkterna på Patronpath. Jag fick möjlighet att arbeta med några otroliga människor. Vi gjorde några mirakel under det senaste året med lite resurser. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit.

Arbeta med människor i världsklass

Under de senaste sex månaderna hade jag nöjet att arbeta med Marty Bird - någon som jag hade känt från mina första dagar på ExactTarget men aldrig haft chansen att arbeta med direkt. Marty är en otrolig marknadsförare med skicklighet för att bygga marknadsföringsprogram i världsklass från grunden.

Marty gick in på Patronpath för att anta ett nybörjat nationellt e-postprogram som vi just undertecknade för ett företag med flera miljarder dollar. Inom två dagar antog han projektet. Inom några veckor byggde han ett program och en process runt projektet. Nu fortsätter programmet att växa och blomstra under hans ledning. Vilken bra kille! Lite känt faktum, Marty är också en mästare mekaniker med en passion för Audi TT.

Resten av laget var också bra. Mark Gallo och Chad Hankinson var fantastiska att arbeta med både professionellt och personligt. De är båda stora kristna som hjälpte mig att hjälpa mig genom några utmaningar. Jag är skyldig till båda. De har också ett kontohanteringsteam som är ihärdiga krigare som är engagerade i att hjälpa sina kunder att lyckas. Jag fick arbeta med Tammy Heath under större delen av året och hon var fantastisk, jonglerade dussintals kunder varje timme och kunde fortfarande producera.

På den tuffa sidan i år stod kraven på jobbet och hur det drog min fulla uppmärksamhet. Den här bloggen drabbades liksom uppmärksamheten jag kunde ge några av mina husdjur projekt. Att vara i beredskap drog mig också bort från regionala nätverkshändelser. De sällsynta tiderna som jag dyker upp var folk i chock!

Bilresan från norra sidan av Indy var något jag uppskattade först, men när bensinpriserna sköt i höjden och min dotter behövde mig mer hem började ett par timmar om dagen på vägen verkligen göra ont. Jag är tacksam för min son - medan du jonglerar full last vid IUPUI liksom undervisning privat och i Math Assistance Center, hittade han fortfarande tid att ta Katie till och från evenemang och få henne matad. Jag är tacksam för mina otroliga barn!

På väg till Compendium Blogware

Så ... när Chris Baggott ringde från Kompendium Blogware och sa att det kan finnas en möjlighet att arbeta med dem, jag var extatisk! Kompendium igång med Chris och jag arbetar på helger 2006.

Jag stannade hos ExactTarget och Ali Sales kom ombord. Alis ledarskap med Chris passion har skjutit i höjden i företaget till en otrolig Företagets bloggplattform. Jag har haft en nära relation med företaget under det senaste året och evangeliserat plattformen. Vi tog just upp advokatfirman Bose McKinney för ungefär en månad sedan och de har redan sagt att de rapporterar bra sökmotorkunder redan!

vit bloggvar logotyp150På måndag antar jag uppgifter som Vice president för bloggevangelism på Compendium. Jag kommer att rapportera till Ali och hjälpa alla våra team och kunder att utbilda, evangelisera, automatisera, integrera, etc. Mitt jobb är att hjälpa till att få upp kunder snabbt och hjälpa dem att fullt ut utnyttja plattformen för att maximera dess effekt genom hela deras marknadsföringsinsatser. Det är en svår position att tacka nej till med tanke på mitt arbete de senaste åren. Jag kommer också att jobba ner på Cirkeln i Indy igen, så jag kommer säkert att stöta på många gamla kollegor!

Att tro att allt började med Pat Coyle och jag läser Nakna konversationer för några år sedan är ganska fantastiskt.

Med det är jag skyldig ett tack Robert Scoble och Skydda Israel för att jag skrev en bok som inspirerade mig att starta min egen blogg och ändrade den riktning jag ville ta i marknadsföringsvärlden! Att jag intar en position i sociala medier under en av de värsta ekonomiska nedgångarna i landets historia talar volymer om kraften i detta medium, eller hur?

19 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

  Doug - wow! tack för de vänliga orden. Din talang, passion och entusiasm kommer att tjäna dig bra på Compendium - grattis. Dina betydelsefulla bidrag till Patronpath skapade en grund som vi kommer att fortsätta bygga på. Jag kommer att sakna din närvaro på kontoret, din ödmjuka uppförande, din galna musiksmak (!) Och glada skratt. Att följa dig på Twitter kommer bara inte att ersätta de fantastiska lunchtimmekonversationerna vi har haft! Ta hand Doug.

 8. 8
 9. 9

  Bra affär Doug!

  Jag kommer ihåg att du nämnde för mig ditt engagemang i Compendium och jag trodde att det skulle vara en bra plattform för dig!

  Fantastiskt att höra att det äntligen går i uppfyllelse!

 10. 10

  Lycka till Doug!

  Låter som en perfekt passform för dig. Jag har haft det arbete du gör på din fritid på den här bloggen. Blir kul att se hur det är när det har all din uppmärksamhet.

 11. 11
 12. 12

  Bästa hälsningar till dig, Doug. Jag är säker på att du kommer att klara dig bra med den nya spelningen och jag älskar den nya titeln! (Den fångar vad du redan har gjort.)

 13. 13
 14. 14
 15. 15

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.