Du skulle läsa varje inlägg om jag ...

Läser intensivt den bärbara datornMin VD har anställt en resurs på deltid för att producera den marknadsföringskopia vi behöver när vi distribuerar vår nya marknadsföringswebbplats. Den person som har anställts har en stark marknadsföringsbakgrund men inte en webbmarknadsföringsbakgrund - jag är säker på att de kommer att kunna plocka upp den lätt (jag hoppas det!).

För att ge lite riktning har jag gett copywriter några bra resurser för att skriva innehåll. En av resurserna är Junta42s Top Content Marketing Blogs. Jag har inte checkat ut alla bloggar på listan men det har viss trovärdighet med tanke på att jag hittade CopyBlogger där! Jag kommer snart att granska de andra sajterna.

Tips för att skriva kopior för din webbplats eller blogg:

Utan vidare, här är de bästa tipsen för copywriting. Jag bör börja med att säga att jag är skyldig att inte använda dessa på alla mina blogginlägg. Förhoppningsvis kommer du att göra ett bättre jobb än jag. Du kommer skörda frukterna!

 • Fängslande rubriker - välja rubriker som inte ser ut som en tidning utan snarare toppar läsarnas intresse när de hoppar igenom sökmotorresultaten och skummar sina RSS-flöden.
 • Chunking-innehåll - mellanslag är vår vän. För att göra din kopia läsbar ... eller skimmbar ... undvik de stycken du lärde dig att skriva på college. Välj istället en stark rubrik eller underrubrik, följt av ett stycke på 1 eller 2 mycket starka meningar. Använd punktlistor eller numrerade listor.
 • Länk liberalt - internt länka till dina egna artiklar med hjälp av nyckelorden som kommer att driva trafik. Länka också externt, främja andra bloggar som kommer att betala tillbaka dig någon dag. Detta stärker din sökmotorindexering, hjälper till att hålla besökare på din webbplats längre och främjar andra bloggar - utsätter din publik för deras och vice versa.
 • Använd nyckelord och nyckelfraser - att förstå vad människor letar efter på nätet är nyckeln till att förstå hur din webbplats kommer att hittas via sökmotorer. Användning av nyckelord och nyckelfraser i hela ditt innehåll hjälper till att driva det innehållet i sökmotorer och få människor till din webbplats som letade efter vad du har angett.
 • VARJE sida är en målsida - Webbmarknadsförare pratar ofta om målsidor och de identifieras löst som var du leder en besökare från ett e-postmeddelande eller en kampanj. Eftersom webbplatsens eller bloggens innehåll (förhoppningsvis) indexeras individuellt med sökmotorer betyder det dock att varje sida som indexeras separat blir en målsida! Med det sagt är det viktigt att du behandlar varje sida som om läsaren aldrig har varit på din webbplats tidigare. Speciellt med en blogg! Mindre än 10% av mina nya besökare kommer till min blogg via min hemsida.

Förra året skrev jag, Sluta skriva för sökmotorer. Det var en stark hållning mot att skriva ditt innehåll enbart för att locka sökmotorer eftersom det skulle stänga av läsare. Jag står vid det inlägget; Jag tror dock att det finns en balans när du skriver ditt innehåll.

Om du kan skriva ditt innehåll så att läsarna kan hitta det, njut av det OCH få uppmärksamhet hos sökmotorer som du har hittat den perfekta balansen.

En kommentar

 1. 1

  Tack för dessa tips,
  Jag har aldrig ens övervägt att behandla varje sida som om det är en hemsida.
  Det är vettigt att inte alla kommer in från hemsidan.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.