De dummaste smarta människorna på Facebook

dummare

Det här var en av de rants där jag verkligen ville ta skärmdumpar och dela namn ... men jag ska försöka ge dessa människor tvivel. Förhoppningsvis är de inte de narcissistiska idioterna de kom ut som och de hade bara en dålig dag. Sanningen är att jag blir trött på sociala medier och att jag spenderar mindre tid på debatt där. Varför? Utbytet av idéer, perspektiv och respektfull debatt försvinner.

Några av dessa människor på Facebook är så otroligt lysande att när de delar en Facebook-uppdatering, finns det absolut ingen anledning att vara oense, utvidga diskussionen eller ge ett annat perspektiv. Dessa människor är så smarta att de är helt chockade när någon ... riktar sig till Skriv en kommentar rymden ... skriver faktiskt sin egen kommentar.

Skriv en kommentar

De borde kunna anpassa Facebook och fylla det med snabbare med något mycket mer logiskt.

Håller med mig eller gå ...

Tidigare i år hade jag en vän som bokstavligen skickade mig en serie privata meddelanden för att sluta kommentera en uppdatering han gjorde - ett ganska kontroversiellt inlägg som definierade hans ståndpunkt om ett ämne i kombination med en förolämpning mot alla som kanske inte håller med. Jag var inte enig ... och jag lät honom veta det. Han sa faktiskt att jag skulle sluta kommentera hans uppdatering. Fram till dess hade jag inte insett att konversationen som delades på en offentlig sida på en offentlig webbplats var hans egendom tillsammans med alla kommentarer som följde den. Jag tvingade först efter en avskedskommentar.

Det räcker att säga att hans uppdateringar inte längre visas i my Facebook-ström. Jag gillar att hänga med dummare folk som jag som inte tror att vi har allt klart.

Man skulle tro att människor som är så smarta inte behöver delta i en social plattform som Facebook. Det finns bara två skäl till att jag kan tänka på varför de skulle bestå. Kanske ser de det som en plats där de kan utbilda resten av oss dumma folk. Eller kanske är det bara en plats de behöver för att ständigt få sitt ego strök.

Jag är inte säker. Jag tittade aldrig på sociala medier på det sättet. Jag uttalar mig ofta om ett ämne för att lyssna på andra perspektiv. Andra gånger agerar jag ofta kontroversiellt och ger ett alternativt perspektiv. Jag lär mig ofta av båda slags uppdrag. Jag antar att jag inte är så smart som de människor som redan vet allt.

Ikväll hade jag två sociala medier författare på separata uppdateringar korrigera mig. En sa till mig att de helt enkelt var för trötta för att försvara sin ståndpunkt om ett ämne. Med andra ord, "gäspa ... gå bort lite dum person.". Den andra informerade mig om att även om min kommentar gjorde en giltig poäng, var det inte det ursprungliga ämnet. Wow ... tack och lov, han delade den insikten med mig. Det kommer att göra mig till en så bättre social person på lång sikt. Jag kommer säkert alltid att försöka fortsätta hans ämne oavsett var konversationen går.

Det här är bara min åsikt, men om du är så smart att människor inte kan prata med dig online, varför är du så dum att dela dessa saker i ett offentligt forum med oss ​​folk under genomsnittet? Du förstod allt så vad behöver du oss för? Du kanske bara är de dumaste smarta människor jag någonsin har träffat.

Här är mitt råd:

Fäst den

3 Kommentarer

  1. 1

    Jag tror att sociala medier ** fungerar bättre ** när vi försöker följa bästa praxis för civila diskussioner, till exempel att avstå från att ringa namn och hålla sig till ämnet.

    Men som sagt, om du går in i en konversation som vill valideras snarare än att vara öppen för olika perspektiv, kommer du troligen inte att gynna mycket eller hjälpa någon annan.

  2. 2
  3. 3

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.