Utbilda dina läsare

gäst blogga

Vi började alla någonstans!

Jag pratade med en vän ikväll om sociala nätverk och min framtid i branschen. Jag hade en fantastisk, inspirerande lunch med god vän, Pat Coyle, förra veckan. Jag har alltid varit tekniker ... jack of all trades, master of none ... tills nyligen. Det senaste året har jag verkligen riktat min uppmärksamhet mot utvecklingen av Internet.

Samtalslinjerna, pressmeddelanden, marknadsföring, nyheter och konversation är helt suddiga. Teknikens linjer är också, med XML, RSS, Blogging och SEO. Den hastighet som vi rör oss är fascinerande. Det finns ingen inlärningsanläggning för högre utbildning som möjligen kan bygga en kurs. Så fort du utformar en läroplan skulle den helt enkelt vara inaktuell. Det är en av anledningarna till att det är så viktigt att ha folk som jag som är beroende av teknik.

Mitt blogginnehåll varierar mellan nybörjare och avancerad avsiktligt. Jag driver mig själv för att utbilda, experimentera och testa alla de senaste plattformarna och teknikerna så att jag är i en position av förtroende och expertis bland mina kollegor. Hittills så bra ... Jag får det erkännandet!

Jag skulle aldrig ha lärt mig det om inte alla andra källor som har delat sina erfarenheter online. Det är anledningen till att jag ofta backar ner det och ger en nybörjaresyn. Någon tog sig tid för mig och jag vill återge tjänsten! Att lära sig om det här kan vara skrämmande, jag vill uppmuntra folk, inte genera och stoppa dem. En del av er kan läsa några av mina inlägg och säga ”Nej!”. Det är okej ... håll bara med mig så kommer vi tillbaka till din nivå på nolltid.

LäraDet är verkligen poängen med min blogg. Jag skulle vilja göra mer än att återupplänka länkar och nyheter - jag vill verkligen tala från en position som kommer att utbilda andra så att de kan fatta beslut. Av alla hundratals flöden som jag läser är det väldigt få som är användbara för slutanvändaren eller företaget. Jag vill vara ett filter för den informationen, ditt medium, din guide.

Hur mår jag? Spara inte kritik ... Jag har några hundra människor som besöker webbplatsen varje dag, men väldigt få kommenterar faktiskt. 20+ procent av er kommer tillbaka om och om igen. Vad gör jag bra? Jag är nyfiken! Jag märker också att det finns många besök utanför USA. Jag skulle verkligen vilja höra din feedback!

Här är ett nytt tips för de nya och erfarna. Jag kommer nu att vara säker på att ge tips om alla funky akronymer som de nya människorna kanske inte förstår. IMHO, det här är en trevlig liten designfunktion på en webbplats. Det är inte en länk, men det ger lite mer detaljer om användaren inte förstår vad akronym eller fras betyder genom att bara musa över det.

Så här är det gjort (uppdaterat tack vare ett tips från en läsare till en akronym märka):

IMHO

Du kan också göra detta med en span tagg med hjälp av rubricerade element:

IMHO

Jag är säker på att jag kan kasta en ny redaktörsknapp eller -klass till WordPress för att hantera det ... kanske en dag snart!

Tack igen för att du läste! Kom ihåg att vi alla började någonstans! Utbilda dina läsare.

5 Kommentarer

 1. 1

  Jag tycker att din blogg är bra. Jag har funnits några gånger för att läsa inlägg så jag antar att du gör något rätt. Om du trots allt har läsarna tillbaka för mer ... lyckas du inte?
  Fortsätt det bra arbetet.

 2. 2

  http://learningforlife.fsu.edu/webmaster/references/xhtml/tags/text/acronym.cfm
  använd akronymtaggen för detta.
  inline-styling är det värsta du kan göra, eftersom om du vill ändra din akronystyling (du vill t.ex. ändra från streckad till prickad linje) måste du ändra varje enskild akronym.
  Att utforma akronymtaggen i din .css-fil är mycket enkel.
  en sak till: skärmläsare för blinda fungerar mycket bättre på din webbplats om du använder rätt xhtml-tagg för rätt sak.
  bye

 3. 3

  Rugjeff,

  Tack så mycket! Jag måste göra ett inlägg om framgångsrik blogg snart någon dag. Jag mäter det definitivt inte med statistik och inkomst. Det handlar verkligen om fina kommentarer som dina.

  Doug

 4. 4

  hey!

  Tack för det! Jag hade tidigare läst om akronymtaggen men var lite försiktig med att använda den. Men eftersom det verkar vara XHTML-kompatibelt och en standard ... Jag ska ge det en chans.

  Tack så mycket!
  Doug

 5. 5

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.