Vilka är de mest effektiva marknadsföringsstrategierna för influenser?

Tillståndet för Influencer Marketing Infographic

Brian Wallace delade Historia, evolution och framtiden för influensamarknadsföring det gjorde ett fantastiskt jobb med att definiera influencer och hur varumärken interagerade med dem. Jag har varit mycket frispråkig om hur varumärken arbetar med influenser och vice versa och jag tror att denna infografik från MDG Advertising gör ett exceptionellt jobb när det gäller att beskriva hur en framgångsrik relation till influencer-marknadsföring ser ut.

Infografiken, Tillståndet med influensermarknadsföring: Vad varje märke behöver veta, diskuterar de mest effektiva taktikerna och metoderna för influensermarknadsföring.

Mest effektiva marknadsföringstaktiker för influencer

  • https://martech.zone/neverbounce-referralPågående ambassadörskap - för närvarande har jag ett pågående ambassadörskap med Agorapulse. Det kan vara en av de bästa relationerna jag någonsin har haft med ett varumärke. Jag fortsatte en relation med Agorapulse efter att jag var frustrerad över andra sociala medieplattformar när jag hanterade en uppsjö av sociala mediekonton. Användargränssnittet fungerar mycket som en uppgiftslista eller inkorg, där dina team enkelt kan hantera externa interaktioner. Kombinationen av min räckvidd och min passion för deras produkt öppnade en dörr där Emeric och hans team anmälde mig till Ambassadorprogrammet. Utan påtryckningar och fullständigt avslöjande talar jag om Agorapulse när människor söker en plattform för att hantera sina sociala medier.
  • Produktrecensioner - Shure skickade mig en MV88 mikrofon för min iPhone för ungefär ett år sedan för att testa. Förväntningen var att jag skulle dela min recension online och sedan returnera mikrofonen. Shure insåg att de hade en fantastisk produkt och ville marknadsföra genom podcasters med inflytande. Jag blev kär i mikrofonen så djupt att jag fortsätter att visa den för alla ... och jag frågade Shure om jag kunde behålla den.
  • Varumärken omnämnanden - Aldrig studsa är ett företag som hjälper företag att hålla sin e-postdatabas fri från problematiska adresser som kan påverka deras förmåga att komma in i inkorgen för sina abonnenter. Jag har en artikel, Why, How, and Where to Verify Your Email Marketing Lists Online, som konsekvent läses av läsare med avsikt att leta efter lösningar som denna så Neverbounce nådde ut. Efter att ha testat sin plattform tillsammans med andra visste jag att de hade den bästa produkten där ute, så jag accepterade ett erbjudande att framträdande visa deras tjänster på den posten. Vi visar naturligtvis också fullständig information.
  • Täckning av evenemang - Med vår publikation och vår bärbara studio ombeds jag ofta att täcka evenemang i utbyte mot lön, resor och utgifter till evenemang. Vid evenemanget publicerar vi artiklar, spelar in podcasts, gör Facebook Live-sessioner och live-tweetar händelserna. Jag har till och med tagit med personal för att utveckla höjdbroschyrer för att skicka hem med deltagare efter evenemangen. Senast gjorde jag detta för Dell World där jag samarbetade med Mark Schaefer i deras Luminaries podcast. En otrolig händelse och möjlighet. Förutom att vara uppe på scenen är detta mitt favorit sätt att uppleva en konferens!
  • Sponsrade innehåll - Även om jag inte har något emot sponsrat innehåll är jag verkligen kräsen över de företag som en partner har. De måste verkligen vara ledande inom sitt marknadssegment och ge värde till våra läsare, lyssnare och följare. Om det riskerar mitt varumärke kommer jag inte att göra det. Jag har tackat nej till massor av företag genom åren eftersom jag inte kunde garantera företaget eller produkten. Du hittar ofta sponsrat innehåll i vägen för marknadsföringshändelser vi delar.

Marknadsförare säger att det mest effektiva innehållet kommer från trovärdiga, erfarna influenser. Naturligtvis håller jag med detta. Jag tror att trovärdiga, erfarna influenser har tillbringat år, kanske årtionden, för att bygga sin auktoritet i sin bransch. Med en sådan investering skulle de inte enkelt bara sälja sig till högsta budgivaren. Jag är säker på att jag skulle kunna fördubbla eller tredubbla mina marknadsföringsintäkter för influenser, men jag gör det helt enkelt inte på bekostnad av att mina läsare förlorar respekt. Vad jag får betalt av ett varumärke kan inte jämföras med den ansträngning det tog för mig att bygga upp min trovärdighet, och jag riskerar inte det.

Tillståndet med influensermarknadsföring: Vad märket någonsin behöver veta

Influencer marknadsföringstillstånd Infographic

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.