Otroligt ny e-postdesign (behövs)

Här är ett annat e-postmeddelande som jag älskar att få, men vanligtvis inte gör någonting med! Det här är Downtown Indianapolis, otroligt ny e-post.

Jag prenumererar för att jag hoppas att en ny design kommer fram - informationen till främja Indianapolis centrum finns där, men designen gör e-postmeddelandet oläsligt och oanvändbart. Här är varför:

 • Det finns ingen huvudlänk i huvudinformationen till den faktiska webbplatsen för Indy Downtown Inc. Kanske är det en tillsyn, men jag tror att det verkligen behöver det.
 • Bilderna i sidhuvudet är små och värdelösa - jag klarar inte ens av dem. Min gissning är att vem som helst som designat e-postmeddelandet har en mycket mindre upplösning än jag gör så kanske de ser större ut. De tar upp värdefullt utrymme 'ovanför mitten' ... det utrymme som människor faktiskt Kan se när de öppnar e-postmeddelandet i sin klient.
 • Första stycket till vänster, Ett ord från IDI, är en dålig titel och övertygande. Folk kanske inte ens vet vad en IDI är?
 • Teckensnittsstorleken är liten, oläslig och har inga styckebrytningar eller kulor som gör att mina ögon kan skumma innehållet. Som ett resultat läste jag inte det! Bilden var dock en fantastisk uppmaning!
 • Kalenderhändelserna är förmodligen det bästa med det här e-postmeddelandet, men det finns ingen uppmaning till handlingarna ... ge mig en länk för att köpa biljetter och få mer information om varje evenemang så att jag kan gå! Jag kommer inte att se ett evenemang här och försöka söka det på Google. Jag har inte tid för det!
 • Innehållet krossas och pressas i tunna kolumner i onödan. Människor är på mycket större bildskärmar nu med bredare upplösningar ... flytta till ett 800 till 1000 pixel brett format. Eftersom din kalender är en höger sidofält, kommer användaren inte att bry sig om att rulla horisontellt för att nå sidofältet och sedan läsa den.
  Snälla ta bort
  den 2
  kolumner pressade
  till 1 ...
  det är bara
  tillräckligt med plats
  för några få
  ord och det är
  riktigt svårt
  att läsa.
 • Det måste finnas minst en överväldigande uppmaning till e-postmeddelandet. Vill du att jag ska besöka stadsmarknaden? Köp en konsertbiljett? Ge mig en unik uppmaning till handling snarare än ett val på 40. Berätta mer om en sak än alla andra som kommer att driva mig dit.
 • Inkludera målsidor och utdrag om du är orolig för rummet. Skriv ett kort utdrag med en länk till "hela historien" som tar mig till en sida med lite andningsrum och ytterligare information.
 • Var är bilderna på människor? Att inte ha leende bilder av människor i det här e-postmeddelandet får mig att känna att jag läser en broschyr eller nyhetsartikel. Foton av människor som tycker om dessa evenemang och platser i centrala Indy kommer att ansluta till mig.
 • Vad hände förra veckan? Vad sägs om en bra sammanfattning av ett evenemang eller företag som du marknadsförde på e-postmeddelandet med några kommentarer från läsarna om hur fantastisk en tid de hade. Göra det personligt!

Min poäng är inte att smälla det här e-postmeddelandet. Som sagt är den full av bra information ... kanske för mycket! Det är uppenbart att folket som skrev kopian gjorde sina läxor - det behöver bara bättre presentation så att läsarna kan konsumera och agera på det.

otroligt nytt

En kommentar

 1. 1

  Om jag var designern / författaren av e-postmeddelandet skulle jag def. klippa kopian med minst 1/2. Du kan länka vissa artiklar till en annan innehållssida.

  Vägen till mycket kopia för ett e-postmeddelande.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.