Hur man utformar ett e-postmeddelande för att återställa en kund

reparera hjärtat

De flesta marknadsförare arbetar med att få, växa, behålla strategier. Få kunder, växa kunder och behåll kunder. Efter att ha deltagit i en Webtrends-konferens, Jag lärde mig också det att återhämta ex-kunder är en bra strategi.

Sedan jag deltog i konferensen har jag hållit ögonen på en kampanj för återengagemang eller återhämtning. Nyligen dödade jag min Boingo trådlöst konto. Tjänsten fungerade perfekt och hade en enastående iPhone-applikation som kopplade alla deltagande flygplatser med ett tryck på skärmen. Jag stängde inte kontot på grund av tjänsten ... Jag var precis utanför vägen så jag behövde det inte längre.

När jag fick e-postmeddelandet blev jag imponerad av funktionerna, layouten och den oklanderliga designen. Varje funktion i e-postmeddelandet var noggrant utformad och väl utförd:
boingo.png

 1. Varumärke - e-postmeddelandet är starkt märkt så det finns ingen förvirring vad gäller avsändaren.
 2. Meddelande - det finns ett mycket starkt samtal som är en översikt över e-postmeddelandet så du behöver inte läsa vidare om du inte vill.
 3. Erbjudandet - det finns en anmälan om en specialerbjudande, höja läsarens nyfikenhet så att de gräver djupare.
 4. Värde - Innan erbjudandet nämns är Boingo effektiv först med att meddela dig vad som är förbättrat med deras service! De följer faktiskt upp hela e-postmeddelandet med en PPS som ger ytterligare ett par funktioner.
 5. Erbjudande detaljer - starkt fetstil i kopian av meddelandet är de faktiska erbjudandeuppgifterna.
 6. Myndighet - meddelandet är undertecknat av den verkliga VD och koncernchef. Detta förmedlar till kunden hur viktigt de är ... meddelandet kommer direkt från toppen! (Naturligtvis inser jag att det inte är ... men slutsatsen är väldigt viktig.
 7. Undersökning - inte tillräckligt? Boingo bryr sig så mycket att de vill veta varför. Om du inte utnyttjar erbjudandet skulle de åtminstone vilja höra varför. Undersökningen de utformade var kort, söt och till den punkten.

Enligt min mening är detta en mycket väldesignad och genomförd kampanj. Fick det mig att förnya mitt konto? Inte vid den här tiden - eftersom jag inte kan använda tjänsten. Tack och lov var det ett av alternativen i undersökningen som frågade varför jag inte skulle förnya. Kommer jag att förnya min Boingo-tjänst när jag är på väg igen? Absolut!

4 Kommentarer

 1. 1

  Det är en cool e-post!

  Jag får vanligtvis riktigt galna e-postmeddelanden. Men jag bloggar om dem! Jag lägger till en länk i webbformuläret för den här kommentaren om du är intresserad av det skräp jag brukar få.

 2. 2
 3. 3

  Jag ser ett problem här. Många företagsanvändare har bilderna blockerade i Outlook. Till exempel när jag får en promo-e-post är designen det sista jag ser där. Jag ser vanligtvis ett antal slumpmässiga textrutor som gör det omöjligt att läsa ett e-postmeddelande. När vi skapar e-postuppföljningskampanjer försöker vi göra saker enkla, personliga och korta och vi får många svar från kunderna.

  • 4

   Hej Daria,

   HTML-e-postmeddelanden ökar fortfarande. När jag arbetade på ExactTarget för några år tillbaka var HTML-e-postmeddelanden praktiskt taget ett undantag, men den senaste statistiken jag har läst var 85% + antagande. Dessutom gör mobila enheter en mycket bättre rendering av HTML (och växer). iPhone och Crackberry hanterar HTML-e-postmeddelanden fantastiskt.

   Jag tror att avkastningen på HTML-e-post långt uppväger undantagen för rendering.

   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.