Vem håller din oljekanna?

ånglok

Hela dagen - varje dag - e -postar jag mig, sms: a, twitterar mig, besöker mig, ringer mig och meddelar mig direkt med frågor om domäner, funktioner, CSS, konkurrens, sökordsstrategier, klientfrågor, försäljningspositionering, marknadsföringsstrategier, bloggar, sociala medier, etc. Jag får inbjudningar att tala, att skriva, att hjälpa, att träffas ... you name it. Mina dagar är hektiska och otroligt tillfredsställande. Jag är inget geni men jag har mycket erfarenhet och folk känner igen det. Jag älskar också att hjälpa till.

Utmaningen är hur man tillämpar värde på alla dessa små frågor och möjligheter. Min uppfattning är att det är ungefär som i gamla dagar där oljaren skulle hålla tåghjulen oljade så att det kunde röra sig snabbare och lättare nerför spåret. Ta bort smörjmedlet och tåget stannar. Oljaren vet var, när, varför och hur mycket. Jag känner mig som oljaren - men i en mycket större skala. Frågorna som ställs till mig kräver den expertis och erfarenhet som jag har byggt under de senaste 2 decennierna.

Det är svårt att värdera eller komma ihåg oljebilen när du har ett tåg som rullar nerför spåren. Tåget, kolet, konduktören, spåren ... det är alla "stora" utgifter och "stora" lösningar som kan mätas exakt. Att vara oljare är inte lika enkelt. Jag vet att tåget rör sig mycket snabbare än det hade varit om jag inte hade oljat in spåren - men det finns verkligen inget säkert sätt att mäta påverkan på en sådan granulär skala.

Har du ingen oljebärare? Du kan köpa dessa resurser någon annanstans eller göra undersökningen själv. Det lägger bara till tid, kostnad, risk och kan minska kvaliteten på tjänsten du tillhandahåller dina kunder. Du bör ha en oljebärare - varje organisation borde.

Detta gör det inte låter ödmjuk, men i min ringa Jag tror att stora ledare ofta är det oljor. De arbetar hårt varje dag för att ta bort hinder så att de omkring dem kan pressa hårdare, springa snabbare och bli mer framgångsrika. Lag älskar smörjoljan eftersom de kan använda dem för att bli mer framgångsrika. Frågan är om oljemaskinen får det förtjänade erkännandet eller förstås för det angivna värdet.

Vad händer när ditt värde ifrågasätts?

Slutar du olja och sätter tåget i fara såväl som att du skapar förbittring mot de andra anställda som litar på dig? Söker du istället större projekt och möjligheter där ditt värde absolut mäts och förstås?

Eller ... håller du fast vid det du är bra på? Du kanske driver ditt företags framgång - men risken är att vissa inte känner igen det, vet hur man mäter det, uppskattar det ... och kommer ofta att ifrågasätta det. I denna värld av data och analys kan du ha problem om du inte kan svara på vad ditt värde är för en organisation.

Är du oljare? Har du en oljebärare på jobbet? Vem håller din oljeburk?

5 Kommentarer

  1. 1

    Doug:
    Mycket intressant tillvägagångssätt med "Oiler" -konceptet och IMHO, du är rätt på målet. Under mina ledningsdagar tog jag ett lite annat tillvägagångssätt när det gäller att ge mina chefer råd om hur de ska hantera och idag berättar jag för mina studenter att en chefs jobb: ”är att ge en miljö där de anställda kan lyckas” Detta är bara ett annat sätt att att berätta för dem att de är ansvariga för att vara oljeprodukter för ”tennarna” eller deras anställda och inte nödvändigtvis för tåget eller organisationen.

    Jag gillar verkligen metaforen och kommer att använda den i framtiden. Tack för inlägget

  2. 3
  3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.