Vem håller din oljekanna?

ånglok

Hela dagen - varje dag - skicka mig e-post till mig, sms mig, twitter mig, besök mig, ring mig och snabbmeddelanden till mig med frågor angående domäner, funktioner, CSS, konkurrens, nyckelordstrategier, kundfrågor, säljpositionering, marknadsföringsstrategier, blogg, sociala medier osv. Jag får inbjudningar att tala, skriva, hjälpa, träffa ... du heter det. Mina dagar är hektiska och otroligt givande. Jag är inget geni men jag har mycket erfarenhet och folk känner igen det. Jag älskar också att hjälpa till.

Utmaningen är hur man tillämpar värde på alla dessa små frågor och möjligheter. Min uppfattning är att det är ungefär som i gamla tider där oljemaskinen skulle hålla tåghjulen oljade så att det kunde röra sig snabbare och lättare nerför spåret. Ta bort oljan och tåget stannar. Oljepannan vet var, när, varför och hur mycket. Jag känner mig som oljemaskinen - men i en mycket bredare skala. Frågorna som ställs för mig kräver den expertis och erfarenhet jag har byggt upp under de senaste två decennierna.

Det är dock svårt att värdesätta eller komma ihåg smörjoljen när du har ett tåg som rullar ner spåren. Tåget, kolet, ledaren, spåren ... de är alla "stora" utgifter och "stora" lösningar som kan mätas exakt. Att vara en olja är inte så enkelt. Jag vet att tåget rör sig mycket snabbare än vad det skulle ha varit om jag inte hade oljat spåren - men det finns egentligen inget säkert sätt att mäta påverkan på en sådan granulär skala.

Har du inte en olja? Du kan köpa dessa resurser någon annanstans eller göra utredningen själv. Det lägger bara till tid, kostnad, risk och kan minska kvaliteten på den tjänst du tillhandahåller dina kunder. Du borde ha en smörjolja - varje organisation borde ha det.

Detta gör det inte låter ödmjuk, men i min ringa Jag tror att stora ledare ofta är det oljor. De arbetar hårt varje dag för att ta bort hinder så att de omkring dem kan pressa hårdare, springa snabbare och bli mer framgångsrika. Lag älskar smörjoljan eftersom de kan använda dem för att bli mer framgångsrika. Frågan är om oljemaskinen får det förtjänade erkännandet eller förstås för det angivna värdet.

Vad händer när ditt värde ifrågasätts?

Slutar du olja och sätter tåget i fara såväl som att du skapar förbittring mot de andra anställda som litar på dig? Söker du istället större projekt och möjligheter där ditt värde absolut mäts och förstås?

Eller ... håller du dig vid det du är bra på? Du kanske driver ditt företags framgång - men risken är att vissa inte känner igen det, vet hur man mäter det, uppskattar det ... och ofta ifrågasätter det. I denna värld av data och analys, om du inte kan svara på vad ditt värde är för en organisation kan du vara i trubbel.

Är du en olja? Har du en olja på jobbet? Vem håller din oljekanna?

5 Kommentarer

  1. 1

    Doug:
    Mycket intressant tillvägagångssätt med "Oiler" -konceptet och IMHO, du är rätt på målet. Under mina ledningsdagar tog jag ett lite annat tillvägagångssätt när det gäller att ge mina chefer råd om hur de ska hantera och idag berättar jag för mina studenter att en chefs jobb: ”är att ge en miljö där de anställda kan lyckas” Detta är bara ett annat sätt att att berätta för dem att de är ansvariga för att vara oljeprodukter för ”tennarna” eller deras anställda och inte nödvändigtvis för tåget eller organisationen.

    Jag gillar verkligen metaforen och kommer att använda den i framtiden. Tack för inlägget

  2. 3
  3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.