Go Green: 5 sätt att sluta använda CD-skivor och DVD-skivor

cd dvd

Enligt EPA kastas 5.5 miljoner CD-skivor, deras förpackning och miljoner andra musik-CD-skivor varje år utan återvinning. CD-skivor och DVD-skivor är tillverkade av aluminium, guld, färgämnen, olika andra material - men mest av allt polykarbonat och lack. Polykarbonat och lack genereras direkt från råolja.

Statistiken fortsätter, varje månad går 100,000 XNUMX pund CD och DVD föråldrad också. Det finns inget effektivt sätt att återvinna materialen heller! Enligt Oljeindustri i sig går cirka 1.1 liter av varje fat (42 liter) olja till petrokemikalier.

Jag antar att det självklart går att byta till molnbaserad dator med virtualiserade servrar och prenumerera på programvara som en tjänst kan faktiskt hjälpa miljön. Jag är inte säker på hur stor andel av ett fat olja som används för att skapa kompakta skivor, men vi kan säkert vara mycket effektivare genom att använda USB-enheter och nätverk för fildelning istället för att bränna skivor.

Utöver använder sig av skivorna, jag kan inte låta bli att tänka att det används mycket energi i onödan för att tillverka och transportera dessa skivor. Att byta bandbredd mot plast kommer säkert att ge ett positivt resultat för mänskligheten, eller hur? Jag inser att det finns många andra saker som spelar en större roll, men varför pratar ingen om denna onödiga bransch?

Jag undrar varför man använder Mjukvara som en service är inte en viktig komponent i Går grön råd till företag? Terabyte-hårddiskar, USB-enheter, säkerhetskopior online ... alla dessa är lättillgängliga för alla att använda. Ingen borde köpa CD och DVD längre. Jag hyr inte ens filmer längre på DVD, jag hyr dem på min AppleTV!

5 idéer för att begränsa din CD-missbruk

  1. Byt till programvara som en tjänst. Exempel: Dumpa Microsoft Office för Google Apps och Microsoft CRM för Salesforce. Inga installationer, inga säkerhetskopior, ingen hårdvara ... bara en webbläsare!
  2. iTunes-logotypByt från att hyra DVD-skivor och köpa musik-CD-skivor till att ladda ner dina musikinköp eller filmuthyrning med iTunes, AppleTV och andra premiumtjänster. iTunes kan behöva tänka igenom sin logotyp!
  3. Byt från säkerhetskopiering och transport av data på CD- och DVD-skivor till USB-enheter. USB-enheter rymmer mer data och är bärbara, snabbare och slits inte ut. (Var dock försiktig, inte alla USB-enheter är lika!) Köp dig en stor bärbar enhet för att säkerhetskopiera ditt arbete och transportera det fram och tillbaka till jobbet. Jag går inte någonstans utan min Western Digital Pass, det är den bästa investeringen jag någonsin gjort!
  4. Överför stora filer till andra företag via SaaS-leverantörer online Dropsend, Du skickar det, SendThisFile, MailBigFileoch Sendspace.
  5. Bli av med dina CD- och DVD-enheter. När du beställer din nästa bärbara dator ska du inte inkludera en i köpet. När du beställer dem till ditt kontor sparar du lite pengar och köper USB-enheter istället för att uppgradera din DVD-brännare. Genom att inte ha dem tillgängliga är det mindre troligt att du bränner nästa CD!

Faktum är att den enda anledningen till att jag använder CD-skivor längre är för böcker på CD eller för att bränna musik till min enhet till och från jobbet. Jag har dock tittat på priser, och jag kan få en ersättningsbilstereo som har en USB-ingång samt iPod-kontroller för mindre än $ 200! Det är kanske dags för mig att flytta!

2 Kommentarer

  1. 1

    Man, jag förstod inte hur mycket vi alla verkligen använder CD- och DVD-skivor förrän jag läste ditt inlägg. Även om jag stolt kan säga att jag redan gör #s 1, 3 och 4 på din lista!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.