Expertis är gratis, resurser är inte ...

InformationJag är hemma idag. Jag mår inte bra - jag tror att många, många, många timmars arbete och stress hämtar mig. Jag rullade upp på soffan och elen slocknade. Det kunde bara bli värre om det regnade och kallt.

Jag hade tid att läsa och sova i morse för att försöka skaka av mig vad jag har. TechZ anmärkte på alla böcker jag läser ... det är vanligtvis aldrig mindre än 3. Jag läser 3 just nu och väntar 2 till efter det. Jag älskar att läsa. Det rensar mitt huvud och underhåller mig mer än att titta på en film eller TV. Jag säger till mina barn att det fantastiska med att läsa är att du får måla bilden eller filmen i ditt huvud. När jag ser en film som är skriven om en bok blir jag vanligtvis besviken.

Jag avviker ... och jag har bara 30 minuter kvar på min bärbara dator. Och min granne kan snart hitta mig kapa routern (naturligtvis osäker). När jag läste började jag tänka och ville skriva om det.

Här är min teori ... information är inte värt lika mycket som det brukade vara. Med Internet blir kunskapen billigare och billigare med sekunden. Dagarna för att anställa konsulterna för att berätta vad vi skall gör är långt bakom oss. Istället anställer vi konsulter på grund av vad de gör Kan gör för oss.

Resurserna ökar i värde och kunskapen minskar.

Jag har tillräckligt med kunskap för att bygga ett bra företag. Vad jag saknar är resurserna - tid och pengar. När jag intervjuar perspektivkonsulter beror det vanligtvis inte på vad de kan eller inte kan berätta för mig. I själva verket förstår jag vanligtvis lite mer än de om vad jag begär av dem. Om jag känner mig bekväm med dem, anställer jag dem för att göra jobbet till hands ... eftersom de enbart kan fokusera på problemet. Jag har inte råd att göra det.

För många år sedan brukade jag fixa min egen bil. Jag hade gjort allt för att göra en bil. Jag hade tid, så jag skulle köpa en bok och slå ut den. När jag blir äldre tycker jag inte om att skrapa mina knogar längre så jag tar bara med den till en butik. Det är värt mer av min tid att få någon annan att fixa det snarare än att jag fixar det. Även med de orimliga kostnaderna för bilunderhåll.

Är det inte den riktningen som allt rör sig i? Låt oss ta SEO (Search Engine Optimization) som ett exempel. Jag är ganska säker på att jag, med tanke på tiden, kunde bygga sandlådemiljöer, justera och experimentera för att se hur jag kan stiga till toppen av var och en av sökmotorns algoritmer. Men jag har inte tid för det. Visst - inte alla kunde läsa en blogg och börja göra det. Jag förstår ... men många människor kan det.

SEO kunskap is gratis - det finns en hel samling SEO-webbplatser och bloggar på Internet som ständigt publicerar sina tester och resultat. (Jag har använt några av tweaksna på min webbplats). Jag försöker inte lägga ner SEO-konsulter ... det är de värt pengarna. Men de är inte värda pengarna på grund av sin expertis, de är värda pengarna som en värdefull resurs. De gör det varje dag så att du inte behöver!

Internet is informationsmotorvägen. Jag vet att det är gammalt och kliché, men det är sant. Distribution av kunskap blir allt billigare och billigare. Om jag vill ta reda på hur jag ska behandla min Jack Russells torra hud eller om jag vill skapa ett Ajax-ramverk ... är det bra för mig att slå upp det.

När nätet blir mer organiserat och lättare att söka efter information tycker jag att det är viktigt att vi ser mindre på oss själva som "experter" och mer som "resurser". Kompetens är överallt och är gratis att ta. Resurser är det inte.

Skulle du hålla med?

En kommentar

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.