Facebook har förstört respektfull och öppen dialog ... och jag är klar

No Comment

Detta har varit några få månader för vår nation. Valet, COVID-19, och det fruktansvärda mordet på George Floyd har alla bokstavligen väckt vår nation på knä.

Jag vill inte att någon ska tro att det här är en boo-hoo-artikel. Om vi ​​har haft nöjet att trassla ihop online, vet du att jag behandlade det som en blodsport. Från en ung ålder när jag bodde i ett hem splittrat av religion och politisk benägenhet lärde jag mig att forska, försvara och debattera min tro och känslor. Jag älskade att kasta granater och några zingrar där ute.

Medan politik alltid har varit en halt för en respektfull konversation på eller offline, kände jag mig alltid både tvungen och till och med uppmuntrad att dela mina tankar online. Jag var vilseledd att jag hjälpte.

jag trodde alltid sociala medier var en säker plats att ha en öppen dialog med människor som jag inte håller med. Medan Twitter var en plats där jag kunde dela ett faktum eller tanke var Facebook hemmet för min favoritpassion. Jag älskar människor och jag är fascinerad av våra skillnader. Jag njöt av möjligheten att diskutera politik, medicin, teknik, religion eller något annat ämne så att jag bättre kunde förstå andra, ifrågasätta mina egna övertygelser och dela min logik.

De allra flesta i mitt land tror på samma saker - ras- och jämställdhet, ekonomisk möjlighet, tillgång till kvalitet, prisvärd sjukvård, mindre skjutningar, ett slut på krig ... för att nämna några. Om du tittar på nyheterna från ett annat land är det förmodligen inte medieprofilen ... men det is sanningen.

Naturligtvis skiljer vi oss ofta åt om hur vi når dessa mål, men de är fortfarande samma mål. Jag kan försäkra er att jag kan ta vilken kollega som helst att ta en drink, diskutera vilket ämne som helst, så kommer ni att finna att vi båda är empatiska, medkännande och respektfulla.

Inte så på Facebook.

Under de senaste månaderna delade jag många tankar och några åsikter ... och svaret var inte vad jag någonsin förväntat mig.

  • Jag delade det tragiska mordet på någon i min stad och anklagades för att använda sitt mord för min egen berättelse.
  • Jag predikade icke-våld och kallades a vitmålare och en rasistiskt.
  • Jag delade berättelser om att mina vänner skadade från lockdown och fick veta att jag ville döda andra.
  • Jag delade mina tankar om jämställdhet och kallades a mansplainer av en kollega som jag respekterade och främjade i min stad.

Om den nuvarande administrationen gjorde något som jag uppskattade - som att genomföra fängelsereformen - attackerades jag för att vara en MAGA-anhängare. Om jag kritiserade administrationen för att göra något splittrande - attackerades jag för att vara en radikal vänster.

Mina vänner till höger attackerar mina vänner till vänster. Mina vänner till vänster attackerar mina vänner till höger. Mina kristna vänner attackerar mina homosexuella vänner. Mina ateistvänner attackerar mina kristna vänner. Mina anställdas vänner attackerar mina affärsägare. Mina företagsägare vänner attackerar mina anställds vänner.

Om jag bad dem att sluta attackera varandra anklagades jag för att inte stödja en öppen dialog. Alla kände sig ganska hemma och attackerade mig offentligt. Privat kom det också. Min budbärare är full av meddelanden som kräver hur jag kan ta andra personers sida. Jag fick till och med ett par telefonsamtal från nära vänner där de växlade och skrek åt mig.

Efter så många år av kärleksfulla sociala medier och omfamnade en öppen dialog på Facebook är jag klar. Facebook är inte platsen för en öppen dialog. Det är en plats där mobben och algoritmerna arbetar hårt för att mobba dig och riva ner dig.

Facebook är en plats där du är kärleksfull, ovänlig, anklagad, pratad, namngiven och behandlad med förakt. De allra flesta på Facebook vill inte ha respektfulla skillnader, de hatar någon skillnad. Människor vill inte lära sig någonting eller utsättas för nya idéer, de vill hitta fler skäl att hata andra när de tänker annorlunda än dig. Och de älskar absolut algoritmer som utnyttjar ilsken.

Utöver den bittra förakt och ilska är namnet och respektlösheten ofattbar. Människor skulle aldrig prata med dig personligen som de pratar med dig online.

Världens bortsett

Det påminner mig ofta om World Apart-kampanjen som Heineken gjorde. När människor från helt andra världar satte sig tillsammans behandlade de varandra med respekt, medkänsla och empati.

Inte så på sociala medier. Och särskilt på Facebook. Jag är rädd att Facebooks algoritmer faktiskt driver uppdelningen och inte alls hjälper till att öppna, respektfull dialog. Facebook motsvarar en packad gladiatorring, inte en bar med ett par öl på.

Återigen är jag inte oskyldig här. Jag har befunnit mig själv be om ursäkt flera gånger för att jag tappat humöret.

Jag är utmattad. Jag är klar. Pöbeln vann.

På Facebook kommer jag att vara en tyst observatör nu som alla andra, noggrant samla och dela innehåll som undviks vilken som helst inblick i min tro. Jag delar bilder på min hund, en utsökt tallrik, en ny bourbon och till och med några nätter på stan. Men härifrån lägger jag inte till mina två cent, ger min insikt eller delar en tanke om någonting kontroversiellt. Det är för smärtsamt.

Företags öppenhet

Okej, det är jättebra ... men vad har detta med ditt företag och din marknadsföring att göra?

Det finns många människor i min bransch som kräver att företag ska vara det mer transparent om deras tro och filantropiska initiativ som en del av en övergripande marknadsföringsstrategi. Tron är att konsumenter kräver att företag är transparenta i sitt stöd, även om det är kontroversiellt.

Medan jag respekterar dessa individer är jag respektfullt oense med dem i detta. Jag kan faktiskt entydigt konstatera att det kostade mig minst en klient som läste mina åsikter online. Medan de tjänster jag tillhandahöll drivit flera av denna kollegas affärer, tog han problem med något jag sa online och bad aldrig om mina tjänster igen.

Om du inte tror att din målgrupp är mobben och du kan överleva angreppet för de som inte håller med, skulle jag till varje pris undvika det. Människor vill inte ha en öppen dialog online, särskilt inte på Facebook.

Om din publik inte är mobben kommer de också för ditt företag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.