Facebook Like-knapp och WordPress-integration

tycka om

Med Facebook Gilla-knapp lanseringen tänkte jag att jag skulle spendera lite tid ikväll och integrera den i min WordPress-blogg. Jag integrerade den också på en Kompendium klientens blogg också ikväll.

Första steget är ganska enkelt - lägg bara till iframe-koden på dina mallsidor (index och singel). Eftersom din indexsida kan ha flera inlägg är det viktigt att du ändrar knappen i din sidaslinga så att den permanenta länken läggs till ordentligt.

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=
& layout = button_count & action = som "scrolling =" no "frameborder =" 0 "allowTransparency =" true "style =" border: none; överflöd: dold; bredd: 250px; höjd: px ">

Jag justerade också bredden och gjorde sedan lite CSS för att sväva knappen upp bredvid Twitter Retweet-knapp. Anledningen till att dessa verktyg är så bra är att de inte kräver någon inloggning, navigering etc. Du klickar helt enkelt på knappen och du har lagt upp statusen på Facebook (respektive Twitter).

Dessutom kan du också lägga metadata i din bloggs rubrik för att Facebook ska extrahera. Så här har jag redigerat mina:

"/>

Så småningom hoppas jag se någon skriva ett trevligt plugin för att göra detta. Jag har inte testat för att se vilken väg som är bättre - iframe-metoden eller Facebook JavaScript SDK metod. Om du har identifierat ett trevligt plugin där ute för att ta hand om detta, låt mig veta!

13 Kommentarer

 1. 1

  Jag har en fråga till dig, Bromance:

  För 2 nätter sedan försökte jag spela med min facebook-låda (tidigare facebook-fan-widgeten) för min “hur man publicerar en bluesbok. förhoppningsvis ”fansida och nu laddas den inte. Det gör vad det gör på Mashable just nu ... eller VAR gjort tidigare lördag eftermiddag.

  Strider det med avhandlingen? GRRRR

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Tack Jack! Inte säker på vad jag gjorde, men jag såg faktiskt inte att knappen dyker upp när jag använde plugin.

 5. 5

  Det borde inte vara någon konflikt alls - men det kan ta lite större anpassning med CSS för att hitta knappen där du behöver den. Jag hade svårt.

 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

  Men koden verkar vara ofullständig eftersom II har kopierat den här koden till mu wp-sidan. Jag tror att jag måste lägga till några saker för att få det att fungera på min sida.

 11. 11

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.