Misslyckas: Microsoft Adcenter Labs och .NET

Folk undrar varför jag inte tycker om att programmera ASP.NET. Det beror på att varje gång jag gör det får jag lite felsidor så här. Jag tänker om de goda människorna på Microsoft kan inte utveckla sina egna applikationer utan att göra det, hur ska jag ?! Från Microsoft Adcenter Labs demografiska förutsägelse:

Microsoft Adcenter demografisk förutsägelse

5 Kommentarer

 1. 1

  Jag förstår inte ... det är en standardfelsida. Du kan få det med vilken applikation som helst (PHP, Ruby, Perl, etc ...) Det är faktiskt säkrare eftersom ASP.NET till skillnad från PHP som standard döljer felmeddelandet så att det inte utsätts för världen och kan din webbplats vara ett mål för hackare.

  • 2

   Du kan få en felsida med vilken plattform som helst, säkert Sameer. Mitt klagomål är att det är en MICROSOFT-webbplats med ett MICROSOFT-fel. De borde vara generade över att de har lagt upp en applikation som felar, med tanke på att det är de som skrev både IIS och ASP.NET.

 2. 3

  Jag förstår din poäng nu. Du säger att den här Microsoft-webbplatsen ska skylla.
  Okej din poäng är giltig, de borde anpassa sin felsida (vilket är en trivial uppgift) men att faktiskt placera skulden på .NET är minst sagt irresonsible. Det skulle vara som att säga "Jag gillar inte programmering i PHP eftersom PHP-webbplatsen har en standardfelsida" 😛

 3. 4

  Jag grävde också på Microsoft, Sameer :). Jag tycker att felsidorna i IIS med avseende på ASP.NET är hemska! På andra språk, inklusive PHP, om felhantering är på får jag detaljer angående felet. Det verkar (för mig) när jag testar med ASP.NET allt jag någonsin får är detta config grejer.

 4. 5

  Ahh okej nu förstår jag. Men kom ihåg att det är fruktansvärt av design. De döljer avsiktligt det verkliga felmeddelandet. Detta beror på att du inte vill att dina sårbarheter ska exponeras för världen.

  Samma sak med ASP.NET, ser du skärmdumpen du har? Lägg bara till customErrors = av så ger det dig exakt felmeddelande.

  Faktum är att det till och med finns en plug and play-felhanteringsmodul som du kan ringa Elmah som jag tycker är bara vackert, jag föreslog att det skulle användas på jobbet och det är fantastiskt. I det här fallet kan du dölja felmeddelandena från webbplatsbesökarna, men det kommer att loggas snyggt och det kan till och med ställas in för att skicka ett e-postmeddelande varje gång ett nytt felmeddelande visas. Prata om söta 😉

  PS Jag gillar PHP också, men efter att ha använt .NET i 2 år på heltid har det verkligen vuxit på mig 🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.