Har du snubblat på?

StumbleUponOm du har varit läsare här ett tag vet du det Jag är kär i StumbleUpon. Min blogg fortsätter att få en stort antal besökare via Stumbleupon.

Som en allmän regel gillar inte folk att du själv marknadsför dina egna sidor på webbplatser som StumbleUpon. Jag har skickat in mina egna inlägg tidigare - men sällan. Om jag trodde att inlägget var kontroversiellt eller kunde få stor uppmärksamhet för dess inverkan, skulle jag kanske snubbla det själv. Annars hoppas jag bara att andra kommer att gilla sidan och tummen upp.

Som sagt, det är inget fel med att gå tillbaka och tummen upp för sidor som andra redan har snubblat på på din webbplats. Om du försöker söka efter din domän eller webbplats inom StumbleUpon, hittar du deras sökning är ganska ynklig och begränsad till de taggar som användarna fyller i.

Sidnot: Om jag var StumbleUpon skulle jag helt implementera Google Custom Search som inkomstkälla.

Med hjälp av Google kan du dock enkelt hitta vilken sida på din webbplats som har snubblats så att du kan kasta in en extra röst! För min blogg söker jag bara efter:

webbplats: stumbleupon.com martech.zone

Detta ger mig en lista över mina sidor som andra har snubblat så att jag kan ta en ny omröstning. Självbetjäning? Kanske - men jag lutar mig i riktning att det är okej för att någon annan redan har ansåg att tjänsten är värd att snubbla.

Om du är på StumbleUpon, var noga med att Lägg till mig som vän.

5 Kommentarer

 1. 1

  Tack för det här inlägget. Jag hade försökt göra detta tidigare men fick inte Googles syntax rätt eller något. Och du har rätt; StumbleUpon bör förbättra sina sökfunktioner. Jag tycker att det också skulle vara fantastiskt om StumbleUpon låter dig göra anspråk på dina egna bloggar så att du kan prenumerera på en uppdatering när som helst någon snubblar på en av dina egna webbplatser.

 2. 2

  Google upptäckte inte alla sidor på min webbplats som skickades till SU.

  Liksom du tror jag starkt på SU eftersom det bidrar till maximal trafik till min blogg.

 3. 3

  Jag registrerade just ett konto eftersom alla säger att det är ett så bra sätt att driva trafik. Jag navigerade genom min profil och har problem med att komma igång, verkar lite förvirrande. Rekommenderar du några guider att kolla in och läsa för att bäst komma igång och lära dig att använda den?

 4. 4
  • 5

   benwaynet,

   För att verkligen dra nytta av StumbleUpon, var noga med att släppa dit och använd den några gånger i veckan för att betygsätta webbplatser som du snubblar på. När du väl har skapat en bra profil tror jag att din inverkan kommer att förbättras. Snubblar inte bara dina egna webbplatser! Det kommer till stor del att ignoreras.

   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.