Hitta Visio ... aka ... Människor undrar varför jag är på en Mac

Folk undrar varför jag inte använder Microsoft så mycket som jag har gjort tidigare. Vissa människor tror att hela PC/Mac -saken bara är ett skämt. Jag trodde att PC kontra Mac det var bara ett skämt också. Dess inte. Jag har varit på en Mac nu officiellt för ett år.

Och jag är bortskämd.

Det värsta med att arbeta på en Mac är att behöva arbeta på en PC också. Jag gör det varje dag på jobbet. Jag laddade nyligen upp Vista (det är fortfarande bluescreens efter viloläge) och behövde ladda ner och installera om Microsoft Visio Standard Edition. Lätt, eller hur? Jag köpte den från Microsoft online så jag ska bara ladda ner den igen och installera om den.

Jag går till den logiska platsen, Microsoft Download Center. Det finns en Silverlight -beta av Microsoft Download Center så jag gör det! Jag skriver helt enkelt “Visio” i fältet “Sök nedladdningar”. Här är vad som kommer först med 119 resultat:
Microsoft Download Center Beta - Sökningen efter Visio

Vad är det första rankade resultatet? Inte Visio alls ... det är 2007 Microsoft Office-tillägg: Microsoft Spara som PDF eller XPS. Va? (Jag tänker inte ens försöka ta reda på varför det första resultatet var rang 31). Så jag läste och sorterade och läste och sorterade och utökade för att visa 100 resultat ... Jag kan inte hitta Visio någonstans ... bara några tittare och en massa andra skit.

Av till kontorssidan! Eftersom jag köpte Visio online tänkte jag att jag skulle kunna komma tillbaka till butiken via Microsoft. Jag famlar lite, men jag hittar det ... Visio Standard Edition. Och till vänster i sidofältet ... Tidigare köp! Yahoo !!!!… eh… jag menar Wahooo !!! Jag klickar på Föregående inköp och mitt fakturanummer dyker upp. Ja!!!! Nästan där!!!! Jag klickar på köpet och det här är vad jag får:
Microsoft Office-nedladdning med Digital River Broken

Aj. Jag använder Internet Explorer 7 även ... riskerar inte ens den här på Firefox. Jag rensar mina kakor. Jag navigerar tillbaka, klickar på min faktura… och….
Microsoft Office-nedladdning med Digital River Broken

Du suger Microsoft! På och av webben ... du suger! Nu kan jag inte få mitt projekt gjort idag med programvaran. Jag är besviken över att du fick mig att uppgradera som kostade mig ytterligare $ 150 som jag inte kan ladda ner och inte kan använda.

Folk undrar verkligen varför jag använder en Mac.

Inte undra på varför Microsofts varumärke minskar. Jag skulle bli förvånad över att få veta om Microsoft -anställda ens måste använda sina egna produkter, online eller offline.

12 Kommentarer

 1. 1

  Ja, jag är också trött på M $ skit. Jag hoppade nyligen på Outlook 07 och åkte till Mozillas Thunderbird .. Glad att jag gjorde det. Kommer också att installera öppet kontor snart för att bli av med resten av M $ kontorsavfall.

  Överväger verkligen att ta språnget och använda inget annat än Linux på mina maskiner nu. Det har blivit väldigt användarvänligt för sent och de flesta winblows-programvaror har ett Linux-kompatibelt alternativ dessa dagar.

  Inte säker på om jag är modig nog för att få en Mac Tho.

 2. 2

  Vilken mardröm!!! Microsh * te! När vi människor lär oss ... Microsoft kommer att vara i VERKLIGA problem när företagsgruppen plötsligt inser att de kommer att spara tid och pengar när de byter till Mac och slutar använda Microsoft-produkter.

 3. 3

  Och ändå, när jag läser upp artikeln, har din Google Ads-länk längst ner i din post länkar för att köpa Office 2003 och 2007.

  Och Mac-annonser på sidan, blandade med andra Office-tillägg.

  Ibland är det riktigt roligt hur automatiserad reklamkod kan dyka upp vid de mest intressanta tiderna. Ditt inlägg i kombination med de "snabba" annonserna gjorde min kväll 🙂

 4. 5
 5. 6
 6. 8
 7. 10

  Jag har haft mycket få problem med Microsoft-produkter. Åh, jag har haft många problem online, men inget kritiskt. På grund av den allmänna opålitligheten på Internet föredrar jag att ha papperskopior av alla program jag köper, särskilt när de är dyra. Old school, jag vet.

  Det är ironiskt, men jag har haft fler problem med Mac och Linux än med Windows och program med öppen källkod verkar aldrig fungera bra med mig. Det är verkligen inte för brist på teknisk kunskap (jag har använt datorer sedan DOS dagar).

  Varför ersätter människor också tecken när de skriver "Microsoft"? Jag menar, det är inte som att faktiskt stava det på något sätt kommer att förstärka Bill Gates oheliga makt att styra världen. Det ser bara dumt ut.

  • 11

   Hej Cody,

   Det här inlägget var en stor jätteventil över min frustration över deras webbplats. Jag tror att anslutningen är att Microsoft är något frånkopplad med sina användare. Min fråga handlade inte om programvaran (den här gången;), det handlade verkligen om kundtjänst.

   Så länge jag minns har det alltid varit så. Microsoft har varit något otillgängligt och har dikterat riktningen ... saker som att ha en webbläsare som inte tillämpade standarder, bygga ut säkerhetsmodeller som bara fungerade med Microsoft-baserade applikationer och ignorera andra standarder - som dokumentstandarder.

   Jag har mycket respekt för vad de har uppnått, men jag tror att deras fiendskap för någon annan i rymden blir det bästa av dem. En titt på en Steve Ballmer-video stavar det för mig!

   Missförstå mig inte, Jobs har också sina konstigheter. Han är en jackass om du läser den senaste tidningen Wired. Men jag tror att hans uppmärksamhet är mycket bättre fokuserad på att ändra status quo och försöka göra saker enklare och snyggare för hans "kult".

   Skål!
   Doug

 8. 12

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.