Firefox 3 Review, robotar, tillägg och tweaks

Det är andra dagen med Mozilla Firefox 3 och jag har redan lossat Safari från min docka. Webbläsaren är ganska snabb (jag gissar tills allt populära tillägg och några säkerhetsuppdateringar anländer). Jag tror att det är värt att uppgradera och jag kan vänta några dagar tills tilläggen är snabba.

Användbarhetsförbättring den de Knapplayout

Den mest märkbara förändringen när du startar FF3 är den större tillbaka-knappen i verktygsfältet. Kudos till gränssnittsgruppen om denna förändring. Typiska layouter av menysystem i applikationer sätter betydelse efter position, men Mozilla-designers bestämde sig för att ta ett steg längre genom att förstora bakåtknappen. Det här är en stor förändring ... användarna är definitivt mer benägna att använda den här knappen mer än någon annan; som ett resultat är storleken och placeringen stora förbättringar.

Några tweaks i Firefox 3

Om du skriver about: config i url-fältet i Firefox 3 har du tillgång till vissa inställningar som är både roliga och farliga. Här är några av mina favoriter som jag redan har modifierat:

 1. general.warnOnAboutConfig - om du inte gillar varningen när du öppnar about.config, dubbelklickar du på den här för att vända varningen FALSE.
 2. browser.urlbar.autofill - dubbelklicka på SANT så kommer dina webbadresser att slutföras automatiskt baserat på din historik.
 3. browser.urlbar.doubleClickSelectsAll - dubbelklicka på SANT och när du dubbelklickar i webbadressfältet markerar den hela webbadressen snarare än en bit av den.
 4. general.smoothScroll - dubbelklicka på SANT och det rullar snyggt igenom sidorna i din webbläsare.
 5. layout.spellCheckDefault - ställ in detta till 2 så kan du stava kontrollen i alla fält, inte bara textområdena!

Påskägg: Ett meddelande från robotarna

Typ om: robotar i url-fältet för en bra chuckle! Trevligt att se utvecklare som har ett sinne för humor. Jag önskar att fler ansökningar skulle lägga till påskägg så här.

om: mozilla är ett annat ägg (jag tror att det har varit i varje version).

Det tillägget kan jag inte göra utan

Tillägget Delicious Bookmark är helt enkelt fantastiskt. STOPPA DET om du fortfarande sparar bokmärken i din webbläsare! Med Del.icio.us kan du dela länkar, organisera dem, märka dem och till och med lägga upp dem på din blogg.

Funktionen jag önskar kan uppdateras

Jag gillar funktionen i Internet Explorer som färgar webbadressfältet grönt på säkra webbplatser. Jag önskar att det fanns en about: config inställning för det.

7 Kommentarer

 1. 1

  Re: grönt URL-fält - FF3 färgar en del av URL-fältet grönt när du besöker vissa webbplatser. Utöver det, istället för att bara favicon visas till vänster, visas också företagsnamnet (båda visas i den gröna bakgrunden).

  Exempelvis

  Jag tror att det har att göra med säkerhetscertifikatet, för när du håller musen över det skuggade området får du en verktygstips som säger "Verifierad av: Verisign, Inc."

 2. 2
 3. 4
 4. 5

  Jag använder också Delicious Bookmarks, särskilt som ett sätt att dela bokmärken mellan datorer. Jag använder sedan ett nyckelord för varje typ av bokmärke med "ff:" framför. Så alla mina finansiella bokmärken är taggade med “ff: finance” och är sannolikt markerade som dolda. Jag kan sedan markera den taggen som en favorit, så den dyker upp i Delicious verktygsfält och meny.

 5. 6
 6. 7

  Jag har använt FireFox 3 sedan beta 3 eller 4 och insåg precis att platsfältet använder fulltextsökning av titeln och URL: en för alla sidor i din historik. Även om det tar en sekund eller två att söka i all den informationen, är det här en bra användbarhetsfunktion som jag först inte brydde mig om först, men nu älskar.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.