Uppföljning av Browser Market Share från Colts.com

När jag skrev inlägget på Webbläsares marknadsandel, mycket av feedbacken på inlägget var att jag inte borde lita på statistiken på W3Schools.com. Jag ifrågasatte verkligen denna feedback ... varför i hela världen skulle statistiken variera kraftigt från webbplats till webbplats?

Tja, tack till bidragsgivare ... Jag fick reda på att det verkligen spelar någon roll! Jag släppte bra vän Pat Coyle ett mejl och frågade om han skulle vara villig att dela med sig av lite statistik från Colts.com. Jag tänkte att den ivriga sportfantasten är förmodligen helt annorlunda än någon som besöker en webbplats om Web Technologies och skulle vara en bra jämförelsegrupp att mäta mot. Och det var! Följande statistik baseras på de senaste 870,000 XNUMX besökarna på Colts.com:

Colts.com besökare Browser marknadsandel:

Colts.com webbläsarstatistik - Detaljerad

Colts.com besökare Browser Market Share - Översikt:

Colts.com webbläsarstatistik

När det gäller JavaScript visar det fortfarande stor penetration:

Colts.com JavaScript-statistik

Vem visste?! Jag kommer att ägna mycket mer uppmärksamhet åt oberoende webbläsarstatistik från och med nu när jag tittar på dem snarare än att göra antaganden om den totala marknadsandelen. På en sidoanteckning, här är statistiken för min blogg för den senaste månaden. Jag har faktiskt aldrig tittat på dem förut, men du kommer att se en stor skillnad!

Webbläsarstatistik för mina besökare:

Mina webbläsarstatistik

6 Kommentarer

 1. 1

  Jag har hört detta också, och även om det är vettigt kan man säga att varje webbplats kommer att generera en annan webbläsarspridning på grund av den unika publiken. Jag skulle vilja tro att om du tog all statistik till de mest populära webbplatserna och kombinerade dem, skulle du få vad de fick. (Jag har inte kollat ​​på deras datakälla själv).

  Jag vet att många bloggare är inställda på Firefox, men Colts får de allmänna massorna.

  Stor datamängd, tack för att du delar. Trevliga diagram också too

 2. 2
 3. 4

  Hej Doug,

  Jag är glad att du besökte detta med annan statistik än W3Schools, jag skulle skriva en svidande kommentar till det inlägget!

  Poängen som verkligen har avslöjats här är att den enda statistiken som är viktig är den för webbplatsen du funderar på då. Om till exempel varken din webbplats eller Colts-webbplatsen fungerade i IE, skulle Colts ha mycket mer problem än du. Varje webbplats måste arbeta med sin publik och de webbläsare de använder.

  Som ett övergripande mått på webbläsardelning just nu, bara för att se hur Mozilla mår, vill jag se Googles webbläsarstatistik!

 4. 5

  Datornördar använder definitivt Firefox mer än den genomsnittliga shmoe. Jag använder båda. Jag använder bara IE nu för jag är van vid det, men jag går långsamt mer mot Firefox. Speciellt nyligen efter att ha drabbats av skadlig kod två gånger på en månad när du använde IE.

 5. 6

  Tack för det här inlägget! Allt jag har sett hittills är statistik från teknologitunga webbplatser, så det är troligt att användarna har en hög upplösning och en annan webbläsare förutom IE. Jag skulle vilja se vad den genomsnittliga skärmupplösningen på colts.com är ... Jag vill verkligen komma bort från desiging för 800x och använda 1024x som min baslinje

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.