Yttrandefrihet skyddar inte ditt rykte

Skärmdump 2012 01 27 på 7.12.23 PM

Sam Montgomery är en läsare av Martech Zone och kontaktade mig angående en berättelse om en ung fotbollstalent som heter Yuri Wright. Yuri rekryterades aktivt av Michigan State ... tills vissa människor läste hans tweets. De tweets visas på Chat Sports och inte säkra för arbete (NSFW) ... vet bara att de är ganska vulgära.

Yuri Wright, 4-stjärniga CB från New Jersey, skulle dock en gång vara på väg till Michigan i 2012-klassen. Tidigare denna månad tog Michigan-tränarpersonalen en djupare titt på framtidsutsikterna efter att en berörd alumn skickade skolan verbatim tweets som Yuri hade lagt ut på sitt Twitter-konto som var både ras och sexuellt oacceptabla.

Jag har faktiskt talat på flera universitet om detta och berättat det för studenter allt de spelar in i sociala medier idag är något som kommer att påverka deras jobbmöjligheter på vägen. Vissa är chockade, många tycker att det är orättvist ... men faktum är att som Michiganrekryter är en direkt återspegling av deras universitet.

Michigan valde lämplig åtgärd utifrån situationen. Jag tror att Mr Wright också har lärt sig en tuff läxa. Jag var säker på att jag bara ville ta några poäng med sina följare och få några skratt. Om han var en komiker, skulle han vara okej ... men eftersom han är en rekrytering av ett universitet med hög synlighet, är detta vad som hände.

Varje aktivitet du gör online får konsekvenser. Det är därför det verkligen inte finns något sådant öppenhet… det är mer ogenomskinlighet. Jag gör inte mitt bästa för att kränka människor online, men till och med jag tappar följare då och då som inte bryr sig om min humor.

förlorade en följare

När jag twittrar något risque riskerar jag inte bara en följare, jag riskerar också sponsorerna till min blogg och klienterna från min inkommande marknadsföringsbyrå. Jag kan inte vara helt transparent! Jag älskar skämt utan färg ... ju mer politiskt inkorrekt, desto hårdare skrattar jag vanligtvis. Det är bara min åsikt, men det faktum att alla är så jävla överkänsliga nuförtiden är fruktansvärt - särskilt när våra liv spelar online.

Jag kan leva med att jag tappade en följare och kanske en läsare, men det störde mig ändå. Det störde mig att det var någon där ute som jag trodde att jag var någon som jag inte var. Men jag måste lägga det bakom mig och gå vidare. Jag är inte perfekt, jag kommer att slinka någon gång. Och ... vissa människor kommer helt enkelt inte att gilla mig. Det är bara ett enkelt faktum.

Men jag är tur... min karriär börjar inte. Jag är inte rekryter eller anställd av någon. Jag kan inte föreställa mig var jag skulle vara i livet om det fanns Facebook -bilder, Twitter - eller värre - Youtube när jag var i tonåren. jag var fullständigt utom kontroll. Jag skulle nog göra hårt arbete någonstans!

Förtjänade han en andra chans? Ja ... det gör vi alla. Tack och lov fick han en när CU hämtade honom:

Jag gjorde ett stort misstag, sa Wright. ”Jag lärde mig definitivt en värdefull lektion, och jag lovar att inget sådant någonsin kommer att hända igen. Alla som känner mig vet att det inte är min sanna karaktär eller vem jag verkligen är. Jag tänker inte sitta här och försöka ursäkta vad jag gjorde. Jag ska bara vara en man och säga att jag hade fel och jag lärde mig av det.

Vem vet ... någon gång kan du behöva en andra chans också. Låt oss inte göra något galet där ute, folk! Folk tittar ... och många har inte humor.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.