Jag är precis bakom dig ...

Hur skulle du ändra ditt innehåll om personen som besöker din webbplats var i ett annat land? Ett annat tillstånd? En annan stad? Över gatan? I din butik? Skulle du prata med dem annorlunda? Du borde!

Geotargeting har funnits ganska länge nu i direktmarknadsbranschen. Jag arbetade med ett databasmarknadsföringsföretag för att arbeta på ett eget index som använde körtid och avstånd för att rangordna utsikterna och det var oerhört framgångsrikt. Företagen inser inte hur viktigt det är med deras dagliga verksamhet.

Jag arbetar med kunder som har stadsdelar men blir glada över att de får rösta först i en tävling som täcker hela storstadsområdet. Ganska coolt - de får exponering för en kvart miljon människor som förmodligen aldrig kommer in i deras butik. Om de arbetade lika hårt för att öka medvetenheten om sin butik i en mil i varje riktning, skulle det ge en mycket bättre avkastning på investeringen.

Den senaste versionen av Firefox tillhandahåller faktiskt geolokaliseringsanvändning av webbläsaren. Jag testade det och var uppriktigt sagt inte imponerad - hemsk noggrannhet. Jag undrar varför de helt enkelt inte gick in i det GeoIP-data. Mozilla visade att jag var i Chicago när jag faktiskt är söder om Indianapolis:
firefox-geolocation.png

Exakt nog är detta fortfarande ett steg i rätt riktning. IPhone: s geoexakthet har revolutionerat mobilapplikationer. Google Latitude visar också en otrolig potential.

Detta kommer att revolutionera på nätet när varje webbläsare korrekt anger din plats, dock! Det betyder att jag dynamiskt kan ändra informationen på min webbplats beroende på din plats. Många använder GeoIP för att göra detta redan, men fri och exakt realtidsåtkomst kan förändra spelplanen.

Om jag är en marknadsföringsbyrå kan jag prata om lokala kunder i ditt bakgård. Om du är i min bakgård kan jag ändra innehållet att prata om dynamiskt vår stad. Om du är i ett annat land kan jag ge information om regionkontoret. Om du är nere på gatan från mig kan jag få fram en special direkt för att ge dig ett incitament att stanna över.

Det säger sig självt att nästa utveckling av Content Management Systems måste ha robusta dynamiska innehållsfunktioner för att möjliggöra anpassning av innehållet av ny besökare, återkommande besökare, nyckelord, köphistorik, plats osv. Marknadsförare måste fortsätta att tala så tydligt som möjligt direkt till publiken, och dessa tekniker driver oss framåt.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.