Gå offline, koppla ur, åtminstone ett tag

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124
Detta är inte ett lagerfoto. Det är min fot på en hängmatta på en strand i Honduras. Ingen mobil, ingen bärbar dator, inga problem mån.
Jag kom först online och fick min första e-postadress i början av 1995. I slutet av 95 lanserade jag min Webbdesign företag. Att ha mitt eget företag innebar att vara online och vara tillgänglig för mina kunder hela tiden. Jag var alltid inkopplad. Även på semester tog jag med mig nu vintage NEC-bärbar dator. Med tiden gick jag med i olika nystartade företag. Även då jag var på semester förväntade jag mig att åtminstone ägna en del av min tid åt att kontrollera "brådskande" e-postmeddelanden och kalla till viktiga möten. Och jag gjorde.

Men den senaste veckan tog jag en karibisk kryssning och gjorde något jag inte hade gjort på 15 år. Jag gick helt ur nätet. Inget e-postmeddelande. Ingen mobiltelefon. Under exakt 7 dagar och 10 timmar. Det var först konstigt. Men totalt sett var det fantastiskt, det frigjorde. På den professionella fronten hade jag hjälp av medarbetare som täckte alla brådskande frågor som kom upp. På den personliga fronten hittade jag ofta mig själv efter iPhone som inte fanns i fickan för att få den omedelbara internetinformation jag trodde jag behövde. Min teknologiska tether var inte där och efter ett tag vände jag mig vid det. I början av veckan pratade jag med en affärskontakt och nämnde min oönskade semester. Hon sa att hon ibland har "detox" helger där hon inte kollar sin "crackberry" alls. Hon sa att det var fantastiskt och jag håller med. Testa det ... koppla ur..detox..njut av våren.

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124

Detta är inte ett lagerfoto. Det är min fot på en hängmatta på en strand i Honduras. Ingen mobil, ingen bärbar dator, inga problem mån.

2 Kommentarer

 1. 1

  Steve,

  Grattis på semestern. Jag tror ibland att vi blir begravda så djupt i de problem vi arbetar med att vi inte tar ett steg bakåt. Ibland gör utsikten på distans att saker ser mycket tydligare ut! Bra foto!

  Doug

 2. 2

  Jag tyckte om att läsa det här inlägget. Jag känner verkligen att du njöt av din semester. Bort från datorn, borta från alla problem. Hur önskar jag att jag kan få min semester snart. För närvarande måste jag fortfarande slutföra en annan uppgift.
  Fantastiskt foto!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.