Få din blogg till "A-listan"

AwardOkej, nu när jag har dig här, var inte arg och gå. Lyssna på vad jag säger dig.

Det är en flamma som går över bloggsfären just nu på Nicholas Carrs blogginlägg, Den stora olästa. Skydda Israel är i diskussionen, liksom massor av andra bloggare (exempel).

Du bör läsa Mr Carrs fullständiga inlägg innan du läser vad jag har att säga. Jag hoppas att jag kommunicerar hans budskap rättvist ... Jag tror att det han säger är att det finns så få mycket bra "A-List" -bloggare att alla andra helt enkelt borde kasta in handduken.

Om du vill komma till "A-listan" för bloggsfären måste du först avgöra vad listan är. Det är upp till dig ... inte Nick Carr, inte Technorati, inte Google, inte Yahoo!, Inte Typepad eller WordPress. "A-listan" bestäms inte av antalet träffar du får, volymen sidvisningar, utmärkelserna du har fått eller hur mycket dollar på ditt adsense-konto. Om det är så kan du blogga av fel skäl.

Välkommen till Douglaskarr.com, en av de stora olästa. (Okej, kanske inte så bra)

Det handlar om den "gamla skolan" för massmediareklam. Den regeln säger att ju fler ögonbollar ser din annons, desto bättre är du. Den gamla skolan säger att om du får hundratusentals sidvisningar är du en framgång. Ett par hundra och du måste vara ett misslyckande. Du är en del av den stora olästa. Det är exakt samma tänkande som drar ner filmindustrin, tidningsindustrin och Network Television. Problemet är att du betalar ett enormt pris för dessa ögonbollar utan retur. Problemet är att du inte behöver alla dessa ögonbollar, du behöver bara få din annons till rätt ögonbollar.

Min “A-lista” matchar inte Seth Godins, Tom Peters, Technorati, Shel Israel eller Nick Carrs. Jag vill inte ha en miljon läsare. Visst, jag blir upphetsad när min statistik fortsätter att växa. Naturligtvis vill jag öka läsekretsen och behålla läsarna på min blogg. Men jag är egentligen bara intresserad av människor som har samma problem och letar efter samma lösningar som jag.

Jag är den här kvasimarknadsföringstekniken-nörd-kristen-far-killen som bor i Indiana. Jag tänker inte flytta till New York eller San Francisco. Jag vill inte vara rik (men klagar inte om jag gör det!). Jag har nätverk med en grupp marknadsförings- och teknologer i och runt Indianapolis. Jag lär mig och utsätter blogg för "mina" massor (alla ett par dussin eller så!). Och jag delar min erfarenhet, mina tankar, mina frågor och min information med så många människor som är intresserade.

Ser du, när jag får en kommentar från Shel Israel, Tom Morris, Pat Coyle, min familj, vänner eller andra människor som jag respekterar och delar med ... Jag har redan kommit till "A-listan". Om det inte är din idé om en "A-lista", så är det okej. Jag kanske inte vill vara med på din. Vi upplever var och en framgång på olika sätt.

Signerad,
En av de stora olästa

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Vägen att gå - helt överens.

  Jag utvecklade några tankar om denna A-lister-konspiration själv.

  . . .
  . . .

  Stora kudos på "kvasi-marknadsföring-teknik-nörd-kristen-fader dude" bit, btw. Jag kunde beskriva mig själv på samma sätt!

  🙂

 3. 3
 4. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.