Motsatsen till allt socialt? Verkligen?

Depositphotos 4742860 s

Wow, det här är ett ganska uttalande från Avinash om ghostblogging:

Det är alltid intressant när någon med lika mycket auktoritet som mitch or Avinash kastar ut en härska så här. Jag håller inte bara med Avinash, jag känner också många, många företag som inte håller med. Spökbloggning är inte motsatsen till allt socialt ... oäkta, oärlighetoch falskhet är motsatsen till allt socialt.

Företagen har drivits att göra så mycket mer utan rätt resurser genom åren. Accenture gjorde nyligen en studie som identifierade det otillräckliga budgetar, brist på kompetens och otillräckliga verktyg är en drivande kraft bakom marknadsavdelningar som misslyckas.

Vad händer om ditt företag inte har budget, inte har kompetens eller inte har verktyg för att blogga? Ditt företag har dock en önskan att publicera både en kunskapsbas och dela otroliga kundberättelser online. De kan göra detta billigt med spökbloggare - som förstår hur man skriver effektivt, hur man använder sökord effektivt och har de verktyg de behöver för att övervaka kundens framgång. Ghostbloggers kanske kan göra det bättre, snabbare och med bättre resultat.

Jag har några bloggare på Martech Zone att jag har spökbloggad för ... eftersom de fortsatte att berätta för mig att de saknar tid. Så jag mailade dem en legitim fråga som de hade erfarenhet av. De skrev tillbaka ett svar med några resurser online som kan hjälpa. Sedan tog jag deras e-postmeddelande, omformulerade det till ett effektivt blogginlägg och frågade deras tillstånd att posta det under deras namn. Varje gång personen enkelt har gått med på och tackat mig för att jag gjorde inlägget.

Jag delade inte med att jag faktiskt skrev inlägget ... jag ställde bara frågan. Svaret var uppriktigt, äkta och delade värdefull information med vår publik. Med andra ord, vi spökbloggade och gav värde till läsaren. Är det motsatsen till social? Jag tror inte det! Även om jag har stor respekt för Avinash, är han inte det ansvarig för allt socialt på nätet. Bestäm dig själv. Om det är effektivt, gör det. Om det inte är det, gör det inte.

Jag har sagt det om och om igen ... tror du att Barack Obama, utan tvekan en av vår tids bästa talare, är oäkta eftersom han inte skriver sina egna tal? Skämtar vi honom och säger att han är motsatsen till allt som offentligt talande har att erbjuda? Nej! Vi inser att han som ledare för den fria världen har resurser som hjälper honom att generera tal som är skrivna med rösten i åtanke.

Om du inte har tid att skriva men du vill få ut ordet om dina produkter eller tjänster ... och du vill vara uppriktig och äkta kan spökbloggning vara en bra strategi. Jag pratar inte om att gå och köpa artiklar online för 5 dollar per pop. Jag skulle mycket hellre ha ett välskrivet blogginlägg som gav läsaren den information de behövde från företaget de undersökte ... snarare än något hastigt, fruktansvärt skrivet blogginlägg från en VD utan tid.

Och jag förespråkar naturligtvis inte oärlighet. Om du utmanas om vem som skriver din blogg, berätta sanningen för dem! Din spökblogger kommer att älska dig för det.

PS: Alla mina blogginlägg skrevs av mig.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.