Vem är domaren för din marknadsföring?

Depositphotos 30001691 s

Jag har gjort det i artiklar jag har skrivit tidigare. Jag har metoder för dålig mun som marknadsförare har använt ... från att använda kurviga talesmän till att spå löjliga resultat. En del marknadsföring går på mina nerver. Men jag spelar ingen roll i marknadsföringsekvationen, inte heller min åsikt helt ärligt.

En vän delade nyligen ett erbjudande som han fick från ett företag som såg ut som ett välpackat kort med en handskriven adress och en klistermärke fäst med en svarsadress. Det såg ut som om det kunde ha kommit från vän eller familj. Men när han öppnade det - hade det ett erbjudande och han kände sig lurad. Han var så upprörd att han tog ett foto och delade det på Facebook.

Jag ifrågasätter inte om han förtjänade att bli upprörd eller inte - det är hans sak. Han har rätt till sin åsikt. Frågan som jag ställde i svaret var vid vilken tidpunkt är inte marknadsför en förklädnad av något slag. Vi designar webbplatser för små nystartade företag som får dem att se ut som företag. Vi utformar infografik i världsklass för kunder som kämpar med sina marknadsföringsbudgetar. Vi säkrar fallstudier och vittnesmål från kunder som får bästa resultat.

Är det bedrägligt?

Enligt min mening är marknadsföring väldigt mycket som att dejta. Du går inte på ett datum i de bekväma svettarna som du slänger på. Du tar en dusch, klär dig ut, får rätt i håret och kastar på dig någon köln ... du vill se bra ut.

Är du bedräglig?

Uppfattningen kan vara ja. Du vill locka någon tillräckligt för att se hur bra du gillar dem. Efter några datum kan du eller kanske inte besluta att främja relationen.

Att få en direktreklam som är handskriven kan locka någon tillräckligt för att öppna den. När jag körde direktreklamtjänster sa jag till våra kunder att vi var tvungna att fånga någons uppmärksamhet på en kort promenad mellan brevlådan och papperskorgen. Det kräver en seriös kreativitet för att sticka ut från mängden. Teknik har utvecklats så mycket på direktreklam att vissa skrivare har system som bokstavligen skriva etiketterna och till och med alternerande stilar för karaktärerna så att inga två bokstäver ser lika ut!

Jag ska tillägga att dessa tekniker inte är billiga. Den annonsören spenderade mycket mer på det handskrivna (stil) kortet än att de helt enkelt skulle behöva sticka en en-sida mailer i brevlådan. Att spendera dessa extra pengar resulterade definitivt i en högre engagemangskurs och sannolikt resulterade i en högre konverteringsfrekvens.

Den sanna frågan om marknadsföring är bedräglig är inte min eller min väns uppfattning. Den verkliga domaren är utsikterna och i slutändan företagets retention framgång. Om kundens churn är ett stort problem, kan en marknadsförare vara det locka kunder men de är troliga saknade förväntningar och måste anpassa sina marknadsföringsstrategier.

Jag tror inte att det är bedrägligt att locka någon att öppna, visa eller klicka - jag tror att det är marknadsförarens jobb att flytta människor till en försäljningsresa och tills beslut kan fattas om kunden kan dra nytta av att göra affärer med dig eller inte .

Att öppna kuvertet förpliktade inte någon till en prenumeration, det gjorde bara ett bra jobb med att få se sin marknadsföring istället för att sätta i papperskorgen. Nästan varje dag tittar jag på en reklam, laddar ner en vitbok eller öppnar ett e-postmeddelande som jag tyckte var slöseri med min tid. Jag blir inte upprörd över det, inte heller tycker jag att det är bedrägligt.

Jag går bara vidare.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.