Rapportera innehållsstöld till Adsense som DMCA-överträdelse

dmca-rapport

Jag har bestämt mig för att gå i krig med en utgivare som kapat mitt flöde och släpper mitt innehåll under hans namn och webbplats. Han driver reklam och tjänar pengar på min webbplatsinnehåll och jag är trött på det. Utgivare, inklusive bloggare, har rättigheter enligt Digital Millennium Copyright Act.

Vad är DMCA?

Digital Millennium Copyright Act (DMCA) är USA: s lagstiftning (som infördes i oktober 1998) som stärkte det juridiska skyddet för immateriella rättigheter som inte omfattades av den ursprungliga amerikanska upphovsrättslagen. Dessa uppdateringar var nödvändiga för att rymma ny mediekommunikationsteknik, särskilt när det gäller internet. Ändringarna gör amerikansk upphovsrättslag i överensstämmelse med World Intellectual Property Organization (WIPO) Copyright Agreement och WIPO Performances Phonograms Treaty.

När jag granskade utgivarens webbplats märkte jag att de har fått flödet via mitt RSS -flöde. Detta är en kränkning av FeedBurners användarvillkor.

Ännu viktigare, den här utgivaren kör Adsense-annonser. Att stjäla innehåll och köra Adsense-annonser är ett direkt kränkning av Googles användarvillkor.

Jag har kontaktat Adsense och rapporterat problemet och har uppfyllt ytterligare krav för att slutföra. Adsense -webbplatsen förklarar:

För att påskynda vår förmåga att behandla din förfrågan, använd följande format (inklusive avsnitt nummer):

 1. Identifiera tillräckligt detaljerat det upphovsrättsskyddade arbetet som du anser har kränkts. Till exempel, ”Det aktuella upphovsrättsskyddade verket är texten som visas på http://www.legal.com/legal_page.html."
 2. Identifiera det material som du hävdar bryter mot det upphovsrättsskyddade arbetet som listas i punkt 1 ovan. Du måste identifiera varje sida som påstås innehålla kränkande material genom att ange dess URL.
 3. Ange information som är tillräckligt tillräcklig för att Google ska kunna kontakta dig (e-postadress föredras).
 4. Inkludera följande uttalande: "Jag tror i god tro att användning av det upphovsrättsskyddade materialet som beskrivs ovan på de påstådda intrångssidorna inte är godkänt av upphovsrättsinnehavaren, dess agent eller lagen."
 5. Inkludera följande uttalande: ”Jag svär, under straff för mened, att informationen i anmälan är korrekt och att jag är upphovsrättsinnehavare eller har rätt att agera på uppdrag av
  ägare av en ensamrätt som påstås kränks. ”
 6. Underteckna papperet.
 7. Skicka det skriftliga meddelandet till följande adress:

  Google, Inc.
  Attn: AdSense-support, DMCA-klagomål
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View CA 94043

  ELLER faxa till:

  (650) 618-8507, Attn: AdSense Support, DMCA-klagomål

Detta pappersarbete kommer att skickas med posten idag!

4 Kommentarer

 1. 1

  Det är en bra idé. Jag har haft en splogger som lyfter mitt innehåll ett tag och ditt inlägg har uppmanat mig att vidta åtgärder också. Det ser inte ut som om de använder det för att lägga till intäkter, utan det används för att omdirigera trafik till deras andra webbplats. Gah.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Doug

  Detta är till hjälp.

  Kan också lämna in ett klagomål till värdföretaget.

  Har någon att stjäla mitt innehåll såväl som konkurrenter och flera icke-kommersiella bloggar i min bransch.

  Den här killen har sitt eget nätverk med flera dussin andra webbplatser.

  Eftersom han har allt vårt innehåll om astma och allergier samt allt innehåll från flera andra bloggar, överträffar han ofta oss för våra egna inlägg.

  Det har orsakat förvirring av människor som försöker gå tillbaka till ett inlägg.

  Jag lämnar in klagomålet till Google nu.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.