Bygg din egen anpassade startsida med Google Apps

Ikväll bestämde jag mig för att ta en paus men ville ändå lägga till lite pizazz med min nya jobb. Det är ett litet team som jag jobbar med men det är ganska coolt hur öppet de är för teknik. Strax utanför fladdermusen flyttade jag en hel del av våra delade dokument till Google Dokument. Det var ett fantastiskt drag eftersom vi också har några resurser till havs. Nu har vi alla samma dokument med de senaste uppdateringarna - mycket effektivare.

En vän till mig Bill frågade mig varför jag inte hade brutit in Google Apps. Han nämnde en annan gemensam vän, Dale, hade använt den för att starta sin frus verksamhet och de älskade det. Så ikväll spelade jag lite med det. Det är lite klumpigt, men det kan bara fungera ... Jag fortsätter att utvärdera det för att se.

Jag byggde dock ut en riktigt cool funktion ikväll. Med Google Apps kan du skapa en anpassad startsida och till och med förse dig med DNS inställningar i händelse av att du ville bygga in det direkt på din webbplats! Du kan till exempel skapa sidan http://start.yoursite.com! Ikväll byggde jag ut en Patronpath-startsida:

Google Applications anpassade startsida för Patronpath

Några detaljer:

  • Vår logotyp och märkesfärger pryder sidan.
  • Låst innehåll i den vänstra kolumnen som innehåller en gemensam kalender, det lokala vädret och naturligtvis National Restaurant Association-feed!
  • De högra två kolumnerna kan anpassas hur som helst som individen vill ha, precis som iGoogle.
  • Sidfoten har några anpassade länkar till ett par av våra webbplatser.

Det är inte stort eller splashy, men för några minuters spel med ett gratis verktyg är det ganska coolt!

3 Kommentarer

  1. 1
  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.