Blogger a Haven för Black Hat SEO

svart hatt seo

Bra vän och mentor, Ron Brumbarger släppte mig en anteckning i morse med en störande länk till en blogg på Blogger som dykt upp på några Google-varningar för några nyckelord som han följde. Jag kommer inte att upprepa nyckelorden här, eftersom jag inte vill att mina besökare ska länka tillbaka eller besöka bloggen, men resultaten var ganska störande. Här är ett avsnitt av text från en blogg som jag hittade länkad till:

Skräppostblogg

Webbadressen och namnet på bloggen verkar vara kodade på något sätt så att skaparen kan spåra resultaten. Inkluderat i inläggen är innehåll från tredje part bestrött med djärva nyckelord - det verkar testa nyckelordens densitet. Det finns också bakåtlänkar till andra bloggar som testar andra nyckelord ... spåret fortsätter och fortsätter och fortsätter.

Bloggen i fråga verkar inte stjäla något innehåll, utan bara testa några viktiga sökord och fraser. En anledning till att detta är läskigt är att de förmodligen testar så att de kan beräkna hur man vinner dessa termer i sökmotorer. Jag meddelade Ron och skickade honom en länk till Bloggers rapporteringsblankett för skräppost; förhoppningsvis kommer det att stängas omedelbart liksom alla andra relaterade bloggar som länkar till och från dem.

Jag är inte förvånad över att det finns spammare där ute som testar med dessa metoder. Jag är dock förvånad över att detta händer precis under Googles näsa! Matt Cutts efterfrågar några idéer om vad Google ska ta itu med webbspam 2009 - kanske deras egen plattform bör ha högsta prioritet!

Tack för att du meddelade mig och skrev om den här Ron! Ron är president för Bitwise Solutions, ett ledande företag här i Indianapolis som gör fantastiskt arbete nationellt med Microsoft Sharepoint utveckling och integration.

4 Kommentarer

 1. 1

  Om du gav en databas från Google talet och sa "berätta för mig om flygningar till Chicago" ligger det nog mycket nära vad den skulle säga. Utan att någon tittar över axeln är databasen väsentligen otydlig.

  Det skulle få nyckelordets vikt precis rätt. Det skulle få antalet verb / substantiv / stoppord precis rätt. Det skulle få flera andra invecklade faktorer precis rätt men det skulle aldrig vara meningsfullt om det inte upprepade ordet.

  Jag är inte förvånad över att se det här heller, det ser ut som att 2010 kan vara året brute force taktik tar över där spammare bara massattackerar sökresultat i extrem volym medan Google blir drakonisk när det gäller den perfekta kombinationen av ord innan de överlämnar resultat från sidan .

  Jag skulle gärna höra mer av dina resultat Doug om något mer utvecklas med detta.

 2. 2

  Ser inte de två sista kommentarerna ut som skräppost ???

  Blah Jag gillar din blogg, jag kommer tillbaka och kolla in den osv ...,
  nu har de en PR3 Backlink hmmmm ...
  Tja, jag lägger inte upp en länk lol själv 🙂

 3. 3

  Hej George!

  Jag lägger inte mycket vikt på Pagerank - jag lägger mycket mer uppmärksamhet på att rangordna väl för nyckelord som drar mycket trafik. Den här bloggen rankas bra på hundratals sökord. Önskar jag att jag hade en PR9? Säker! Jag får dock inte bestämma det. Jag har massor av bakåtlänkar och en stor historia - inte säker på varför min PR är låg.

  Tack RE: SPAM. Jag är på IntenseDebate nu och försöker lista ut hur jag hittar dessa gamla kommentarer för att markera dem som skräppost!

 4. 4

  Hej George!

  Jag lägger inte mycket vikt på Pagerank - jag lägger mycket mer uppmärksamhet på att rangordna väl för nyckelord som drar mycket trafik. Den här bloggen rankas bra på hundratals sökord. Önskar jag att jag hade en PR9? Säker! Jag får dock inte bestämma det. Jag har massor av bakåtlänkar och en stor historia - inte säker på varför min PR är låg.

  Tack RE: SPAM. Jag är på IntenseDebate nu - inte säker på hur de gjorde det förflutet. De är borta nu!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.