Google Map API: Hitta, dra och uppdatera min plats

Klicka här för att se!Jag köpte Google Map Hacks igår men är lite besviken över boken. Det är inte författarens fel, men boken är ganska mycket föråldrad sedan lanseringen av Googles Geocoder och Googles version 2 av dess API.

Det fanns en hel del länkar i böckerna så jag kunde kolla in en massa webbplatser och se hur de har anpassat sig till de nya utgåvorna. Jag bygger ut kartintegration för en ny webbplats som jag bygger. Det första steget är att en lokal ska kunna lägga in sin adress på en karta och sedan uppdatera sin plats om markören inte är i perfekt läge.

Några förbättringar jag har gjort:

  • Använda V2 Geocoder
  • Använda dragfunktionen på kartan
  • Uppdatera latitud och longitud i ett formulärfält (dessa kan förstås döljas)
  • Avrundar latitud och longitud till en 8-siffrig precision
  • Inaktiverar formuläret så att personen inte kan lägga till mer än en plats

Klicka HÄR för en fungerande DEMO.

Jag designade mina egna markörer för ett avancerat alternativ. Lämna en kommentar till det här inlägget om du "lånar" min kod eller om du förbättrar den på något sätt. Jag skulle gärna se vad du ska göra. Mina nästa steg är att användaren ska välja vilken typ av markör de vill ha samt att sätta en miniatyrbild i informationsfönstret.

Använd gärna koden - du kan donera en tack till min Paypal.

Stöd den här webbplatsen!

5 Kommentarer

  1. 1
  2. 2
  3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.