Google Maps nu med KML-support

kartmärke

Vid tider som dessa vet jag att jag är en nörd! Idag Google Code Blog just meddelat att de nu stöder KML-filer.

”Doug, lugna dig”, säger du!

Jag kan inte! Jag är freakin 'out! Där du tidigare behövde programmera punkter på en karta kan du nu helt enkelt "peka" på en KML-fil och Google Maps plottar den automatiskt på sin karta.

”Ja, visst”, säger du!

Här är ett exempel på en KML-fil:

 Doug Visste du att de just öppnade Au Bon Pain här?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Med hjälp av Google Maps riktar jag helt enkelt kartan för att fråga min KML-fil:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

“Wow”, säger du äntligen! (Jag hoppas!)

Så här ser det ut:
Karta över Doug i Indianapolis

Allvarligt folkens. Där XML är det universella datautbytesformatet, KML (vilket is XML) är det universella formatet för geografiskt datautbyte. Detta är ett bra steg framåt. Med andra GIS-program kan människor mata ut KML-filer och sedan helt enkelt öppna dem online med Google Maps.

13 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Hej Graydon,

  Bra poäng! Jag uppdaterar inlägget med instruktioner, öppnar KML-filen som jag har lagt upp så ser du strukturen. KML-filen är råtext. Det finns också KMZ-filer där ute. Det är KML-filer som är zippade för snabbare överföring (om du har en enorm fil).

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Det här är riktigt fantastiskt!

  Undrar bara, varför är KML-fil skiftlägeskänslig. Om du skapar XML-filen med taggar som har små bokstäver. XML / KML fungerar inte. (det är vad som hände mig: D)

  • 6

   Aswin,

   Jag har också märkt det här. Det är samma sak med geotaggen. Jag har ingen aning om varför de faktiskt skulle införa stora bokstäver i en standard. Jag har alltid trott att det var säkert för små bokstäver (snarare än små bokstäver), men några av dessa tjänster där ute är väldigt fina.

   Tack!
   Doug

 6. 7

  Jag har hittat ett sätt att få det här att fungera.

  Jag har hittat ett litet freeware-program (xt.exe) som fungerar med en XSL-fil som kan förvandla XML som inte fungerar till en fungerande KML-fil.

  I XSL-filen (ett formatmall) utgör basen för en fungerande xml. Jag kan omvandla små bokstäver med versaler. Med en byta namn på den fungerande xml-filen (xml till kml) får du en fungerande kml-fil 🙂

 7. 8

  om du av någon anledning inte såg det, låter den nya google mymaps-saken dig bygga en karta och exportera kml-filen.

  och eftersom google api låter dig skapa en karta på din webbplats byggd från en värd kml-fil ... ja det blir allt lättare.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.