Googles sökkonsol dolda och skickade falska varningar på WordPress

hoppsan

Ibland kliar jag i huvudet var Google exakt går med sitt sökkonsol. Även om jag tror att det är en fantastisk tjänst att upptäcka skadlig kod på webbplatser och förhindra att dessa webbplatser listas i sökresultaten, är jag inte så säker på att jag vill att Google faktiskt söker efter webbplatser.

Exempel på detta var en för tidig varning som gick ut till mig och jag antar att tiotusentals webbplatser som uppgav att de körde en version av WordPress som inte var säker. Problemet? Det var falskt positivt och de allra flesta webbplatserna körde faktiskt den senaste versionen av WordPress. Även om jag inte är medveten om den metod som Google använde för att validera webbplatserna verkar det som om cachning kan ha varit ett problem. Eftersom cachade sidor är vanliga över hela Internet och med WordPress-webbplatser, orsakade det ganska uppståndelse.

Problemet var naturligtvis att många av mottagarna av dessa e-postmeddelanden var kunder som betalar för avancerad hosting och säkerhet, och också har en byrå, som bära, arbetar för att våra kunder ska vara säkra. När de får ett sådant e-postmeddelande tenderar det att orsaka ganska stora störningar. Tack och lov svarade Google omedelbart deras webbansvariga forum att de verkligen hade orsakat problemet.

Hej alla - på teamens vägnar, acceptera våra ursäkter för den förvirring vi har skapat. Vi känner till fall där vi har skickat meddelanden till ägare av WordPress-instanser som har uppgraderats till en nyare version sedan vår senaste genomsökning - vi misstänkte att det skulle finnas ett antal av dessa fall innan vi startade meddelandeansträngningen. Juan Felipe Rincón, Google

Du har nu möjlighet Mea culpa uppskattades, men ändå verkar det lite bisarrt att Google bara skulle lansera något som detta på egen hand. Några trådar senare i konversationen kopplade WordPress säkerhetsproduktchef till Google-teamet och sa att de gärna skulle arbeta tillsammans om detta. Jag är inte säker på varför det inte hände först och främst, men tack och lov det går i den riktningen.

Även om jag inte tvivlar på att Google har resurser för att utföra sådant arbete är jag verkligen inte säker på att jag uppskattar var företaget fortsätter att trampa. Jag älskar att Google tillhandahåller verktyg som Search Console, Analytics, Tag Manager och andra som hjälper oss att förbättra hur användarna interagerar med våra webbplatser. Men när de faktiskt kliver över linjen - som i det här fallet och med AMP, SSL, Mobile och andra initiativ, verkar det som om de trampar mer och mer på tårna.

Jag vill att Google ska göra vad de gör bäst ... tillhandahålla mycket relevanta organiska och betalda sökresultat. Men jag önskar att de skulle överlåta åt företag att tillhandahålla den användarupplevelse de vill ha för sina kunder. Vilket innehållshanteringssystem de använder, vilken webbplatsformatering, huruvida Javascript körs eller till och med om dess knappar ger tillräckligt vaddering på en mobil enhet verkar lite utanför deras bailiwick.

Att göra rekommendationer är bra, och att ge verktygen för att ge dessa rekommendationer är ännu bättre. Men när Google börjar varna eller till och med straffa webbplatser som inte beter sig på det sätt som Google önskar dem verkar det lite överdrivande för mig.

3 Kommentarer

  1. 1

    Google är som Department of Education. Om skolor vill ha federala dollar måste de följa specifika standarder som kanske eller inte passar deras samhällets bästa. Om du vill ha fördelen med att visas i sökresultaten måste du följa Googles regler även om det inte passar ditt bästa. Jag tror att diversifiering av sökmotorer är ett måste så att vi inte har ett gigantiskt företag som mobbar människor. Google gör många bra saker som gynnar teknologimiljön men de agerar också i sitt eget bästa hela tiden.

  2. 2

    Jag vet inte ... Jag fick meddelandet liksom några av mina kunder. Jag tror inte att det är ett problem. Om det hände om och om och om igen skulle jag vara lite mer bekymrad. Jag ger dem ett pass på den här.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.