Google Search Console skrämde skiten ur mig!

12295247 m

Vi har jobbat dag och natt med att förbereda Martech för en kommande designförändring. Arbetet har inkluderat att gå tillbaka genom 4,000 blogginlägg - se till att vi har presenterat bilder, att innehållet inte är föråldrat (som plattformar som har gått ur drift) och att vi inte har andra konstiga problem ... som cirka 100 inlägg att jag förstörde html-kodningen för kodavsnitt och mycket mer. Vi gjorde också en backlink-granskning och avvisade massor av galna skräppostsidor som pekade på oss.

En ytterligare förbättring var att vi installerade en SSL-certifikat som förberedelse för några leadgenerations- och e-handelsalternativ lägger vi till webbplatsen. För att inte tala om att Google antydde att en säker webbplats kan ha en positiv inverkan på rankingen i framtiden. Alla förändringar jag har gjort har definitivt haft en inverkan. Faktum är att den senaste månaden har vår sökmotortrafik fördubblats. Här är en skärmdump från Semrush:

semrush-marketingtechblog

Vi har ärligt talat inte så mycket tid att arbeta på Martech så här eftersom vi arbetar för att alla våra kunders webbplatser är optimerade. Som en del av vår process har jag använt ett antal verktyg för att skrapa webbplatsen och leta efter problem och jag har rättat till några konstiga problem som Google Search Console har avslöjat ... som dubbla titlar etc.

Så ... föreställ dig min reaktion när jag loggade in Google Search Console den här veckan och såg detta:

google-webbansvariga-icke-ssl

Jag kollade efter fel i webbansvariga och felen var väsentligt nere. Jag kollade och kontrollerade min CMS SEO-checklista - robots.txt-fil, mina webbplatskartor, min omdirigering ... allt! Jag kollade efter några meddelanden (t.ex. en straffavgift) och det skickades inga meddelanden till mig. Även om jag är missnöjd kan jag inte låta bli att undra om något gick fel med webbansvariga.

Och då kom det till mig ... vad händer om Google Search Console krävde en säker sökväg till webbplatsen? Så jag registrerade mig https: //martech.zone istället för http://martech.zone. Jag behövde faktiskt inte ens ändra rubriktaggen. Här är vad som dykt upp:

google-webbansvariga-ssl

Google ... du skrämde absolut skiten ur mig. Jag trodde att jag hade gjort något så dåligt mot min webbplats att jag helt blockerade sökningen. Whew!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.