Gore kommenterar det förändrade medielandskapet

Ruth Holladays blogg idag påpekar en Artikeln på en intervju med Al Gore och frågar hans åsikter om media. Specifikt ifrågasätter intervjuaren Gore om mediernas centralisering, antingen av företag eller av regeringar (internationellt). Gore säger:

Demokrati är en konversation, och medias viktigaste roll är att underlätta den konversationen av demokrati. Nu är konversationen mer kontrollerad, den är mer centraliserad. - Al Gore

Al GoreWow. Att inte vara ett fan av Gore, jag är verkligen förvånad och ärligt nöjd med hans budskap här. Jag är faktiskt en av de killarna som verkligen tror att media gör försök att påverka vårt politiska landskap.

Missförstå mig inte ... Jag tror inte att media är en massa vänsternötter i hemliga telefonsamtal som försöker få ut republikanerna, jag tror helt enkelt att många människor i media- och underhållningslandskapet har liv som är mycket olika än resten av oss. Som ett resultat tenderar deras syn på världen att vara annorlunda. Dessutom, det faktum att de är välutbildade och i en ställning som frispråkig auktoritet, har de en mobbpredikstolsstol för att leda människors åsikter.

Bloggar och Internet förändrar det landskapet. Efter att ha prenumererat på två tidningar i långt över ett decennium tar jag uppriktigt sagt det inte längre. Jag läste alla mina nyheter online och läste bloggsfärens reaktion på nyheterna. Oftare börjar jag se fler nyheter plockade upp av bloggare än av tidningarna. Jag tror att en av anledningarna är att blogga eliminerar "filtrering" av meddelandet.

Ruth's blogg är ett fantastiskt exempel på detta. Ruth har släppts från en redaktörs band och hennes blogg krossar sig fram mot Indiana-blogglandskapet. Jag älskar det. Efter att ha läst Ruths artiklar i flera år fick jag inte se passionen och lågorna i hennes meddelande förrän hon gick i pension och började blogga. Ruth är som tjuren som flydde från porslinbutiken! Jag kanske inte håller med om hennes meddelande ibland, men jag kan inte vänta med att läsa hennes nästa inlägg.

Mitt hopp är att Internet fortsätter att vara en ny väg för att "underlätta den demokratiska konversationen". Jag hoppas att den ger en megafon till de röstlösa i vår värld och här i vårt eget samhälle. Ord på en sida är verkligen kraftfulla ... speciellt när de inte styrs.

Lång leva yttrandefrihet!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.