Två mycket effektiva sätt att växa din e-postlista

pengar träd

Vi växer aggressivt vårt nyhetsbrevsprogram via e-post och jag måste bekänna ... Jag lägger till människor i vårt Martech Zone nyhetsbrev varje dag. Vi har faktiskt vuxit till nästan 3,000 abonnenter under de senaste månaderna! Ännu viktigare är att trafiken fortsätter att driva prenumeranter tillbaka till vår blogg och till våra annonsörer och sponsorer. Om du inte har ett e-postprogram för att fånga folk och returnera dem till din webbplats, blogg eller varumärke ... förlorar du många potentiella kunder.

De två snabbaste sätten att växa vår marknadsföringsbrevlista har varit:

 1. Lägg till varje relevant kontakt som har nått oss via vår webbplats eller e-post. Detta inkluderar även PR-proffs som kontaktar oss för att lägga upp idéer om blogginlägg (ungefär varje timme).
 2. Lägga till alla i mitt nätverk - från min adressbok och till och med LinkedIn. Intressant nog fick jag lite flack från en e-postleveranskille som jag lade till för ungefär 6 månader sedan ... men han lade faktiskt inte till mejlet i skräpmappen, han vann bara mycket, kallade mig namn online och gick sedan bort (tack och lov ).

nyhetsbrev loga3Det fungerar så bra att jag önskar att jag hade ett automatiserat sätt att få det att fungera. Jag önskar att jag hade ett verktyg som skördade alla inkommande e-postmeddelanden och automatiskt lade personen till min nyhetsbrevslista. Intressant nog såg jag det GetResponse har lagt till en liknande integration inom deras e-postplattform. Till höger är alla källor som GetResponse-användare kan hämta prenumeranter från.

Om mina nya prenumeranter får e-postmeddelandet och inte gillar det? Inga bekymmer - de kan helt enkelt avsluta prenumerationen. Detta är en accepterad praxis i branschen ... men rekommenderas inte alltid. Om du tycker att detta är skrämmande (som de flesta e-postleverantörer kommer att göra), bryr jag mig inte. Jag ökar både vårt nyhetsbrev och ökar min trafik till webbplatsen OCH jag har fortfarande en otrolig öppen och klickfrekvens. Jag fortsätter också att ha ett klagomål på 0% och min prenumerationsgrad var 0.41% för det senaste nyhetsbrevet jag skickade ut.

Nyckeln till allt detta är naturligtvis tvåfaldigt:

 1. Du har nu möjlighet kvalitet på innehållet i vårt nyhetsbrev. Det är relevant. Det är i rätt tid. Och det är informativt och professionellt utformat. Det här senaste e-postmeddelandet marknadsförde till och med ett evenemang. Inte bara fick jag INTE ett enda klagomål, ett par folk konverterade!
 2. Du har nu möjlighet volymen av nya prenumeranter Jag lägger till varje vecka är väldigt liten. Jag kastar inte 10,000 20 prenumeranter som jag "hittat" i min nyhetsbrevslista ... Jag lägger till 50 till XNUMX prenumeranter varje vecka ... ungefär samma volym som nyhetsbrevet naturligtvis lägger till.

Det har verkligen förändrat hela min inställning till e-postmarknadsföring. Jag har inte längre dubbel opt-in och jag lägger till varje e-postmeddelande jag kommer i kontakt med professionellt. Det får mig till och med att undra om det är dags för mig att få en lista över marknadsföringspersonal. Om jag gör det, jag kommer skicka ett inbjudningsbrev så att jag inte riskerar att skada min lista.

Jag är inte säker på varför varje e-postleverantör inte lägger till detta i sin verktygssamling. Kudos till GetResponse... Jag trodde att jag var lite original och växte min lista. Det verkar som om de är före spelet.

3 Kommentarer

 1. 1

  Det är en väldigt djärv idé! Men baksidan - om varje professionell kontakt jag har lagt till mig i deras nyhetsbrev utan att jag frågar / ger tillstånd - skulle jag bli mycket irriterad.

  Lägg till det - ditt ämne - ditt innehåll är något som de flesta skulle tycka om. Jag tror inte att detta råd kan gälla alla branscher.

 2. 3

  Doug, ofta läste jag bara inlägg i min RSS-läsare, men den här var fantastisk nog för att motivera ett stopp och kommentera. Jag håller med 100% och blir sjuk av e-post-nazisterna försöker göra deras produkt svår när alla andra medier blir mer integrerade.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.