Att dölja din prenumeration är inte en retentionsstrategi

Avbryt-knappen

Vi utvärderar många tjänster så att vi kan skriva om dem på bloggen eller använda dem för våra kunder. En teknik som vi börjar se mer och mer är tjänster som gör att du enkelt kan starta ett konto, men de saknar något sätt att avbryta det. Jag tror inte att detta är en övervakning ... och det vänder mig omedelbart till företaget.

Avbryt-knappenJag tillbringade ungefär 15 minuter i morse på att göra just det. En social mediaövervakningstjänst erbjöd en fri rättegång så jag registrerade mig. Efter cirka två veckor började jag få e-postmeddelanden som varnade mig för att min rättegång nästan var över. Efter 2 dagar började jag få dagliga e-postmeddelanden som berättade att min period hade gått ut och hade en länk till var jag kunde uppgradera till ett betalt konto.

E-postmeddelandena avsluta prenumerationslänken tog mig till en kontoinloggningssida. Grrr ... att behöva logga in för att avsluta prenumerationen är en annan av mig. Eftersom jag ändå loggade in tänkte jag att jag skulle avbryta kontot. Jag gick till sidan för kontoalternativ och de enda alternativen var olika uppgraderingsalternativ - inget annulleringsalternativ. Även i finstilta.

Naturligtvis fanns det inte heller något sätt att begära support. Bara en FAQ. En snabb granskning av vanliga frågor och ingen information om att avsluta kontot. Tack och lov erbjöd en intern sökning av vanliga frågor lösningen. En avbrytande länk begravd på en obskur flik i användarprofilen

Detta påminner mig om tidningsbranschen ... där du ofta kan registrera dig online, men du måste ringa och vänta i väntetid för att prata med en kundtjänst för att säga upp ditt abonnemang. Och ... istället för att avbryta det, försöker de erbjuda dig andra prenumerationsalternativ och presenter. Jag har varit i telefon med dessa människor där jag har varit så upprörd att jag bara upprepade "avbryta mitt konto" om och om igen tills de följde.

Människor, om det här är din lagringsstrategi, du har lite arbete att göra. Och du maskerar problem med din produkt eller tjänst genom att dölja ditt verkliga kundbehåll. Sluta! Att avbryta en produkt eller tjänst bör vara lika enkelt som att registrera sig för en.

En kommentar

  1. 1

    Det stör mig så mycket när jag ser det. När jag får ett e-postmeddelande med en dålig avanmälningslänk markerar jag det som skräppost och om det inte hjälper, skapa en regel för att bara ta bort dem på plats.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.