Hit and Run Saturday!

Jag körde min dotter till sin mamma idag för en mamma-dotterhelg. Rundresa, körningen är cirka 2 timmar. Jag var ungefär en mil från att återvända till mitt hem när jag bevittnade en lätt pick-up lastbil framför mig krossade in i bilen framför henne ... och sedan tog hon av! Jag blev både förvånad och riktigt arg så jag tog fart efter henne och ringde 911 på min mobiltelefon. Vi körde ungefär 8 mil norrut och hon märkte att jag följde efter henne och drog in i en bensinstation.

Föraren och killen hon var med gick upp till mitt fönster och frågade om jag följde dem. Jag sa ... "Uh, ja" ... hon säger, "Varför, jag slog dig inte !?"

Jag kunde inte tro det !!! Så jag sa till henne att sitta stilla och att jag var i telefon med polisen (jag hade gett dem anvisningar hela tiden). Hon var lite kryssad och sa "Jag är här borta" och gick tillbaka i sin lastbil. Jag såg killen hon var med att vädja till henne, han visste att de var i trubbel. Jag lät henne veta att jag skulle vara precis bakom henne :).

Så de kom tillbaka i lastbilen och jag tror att de var på väg tillbaka mot olyckan men det var bara lite för sent. Några mil på vägen fick polisen blockera gatan. Jag kunde faktiskt höra polisen som stod på gatan och vinka ner henne och han kunde höra mig säga: "Hej ... det är dem!"

Tyvärr fastnade ett fattigt barn som kör en helt ny Mustang mitt i allt detta och klockade polisbilen precis innan damen stoppades (japp, en andra olycka!). Jag drog över och gav all min info.

Efter det gick jag tillbaka till den ursprungliga olyckan där den stackars tjejen var som drabbades. Hon blev verkligen upprörd men hennes familj gav mig en trevlig jubel för att spåra föraren.

Jag kan inte berätta varför jag gjorde det ... men jag blev förvånad över att jag var den enda. Det är tyvärr andra gången jag har bevittnat ett brott och inte sett någon annan gå framåt. Det är verkligen hemskt. Om ALLA gjorde något när ett brott begicks, är jag säker på att brottsfrekvensen skulle minska betydligt. Denna olycka drabbade så många människor! Den stackars tjejen som blev träffad, barnet som slog polisbilen, damen som kommer i fängelse, hennes vän som sa att han sa till henne att sluta ... vilken lördag för alla.

Det tar inte mycket att gå upp när något liknande inträffar. Någon sa till mig en gång att det krävs en speciell person ... Jag håller inte med. Jag är ett stort fan av karma ... om du tittar åt andra hållet är chansen att någon kommer att se bort när du är den som behöver hjälp.

2 Kommentarer

  1. 1

    Tack, Sean ... Jag är ingen hjälte, ingen marknadsföringsmogal ... men det gjorde mig verkligen arg att se någon skada någon annan och sedan ta fart. Tack och lov var alla okej, jag är säker på att resultatet kunde ha varit mycket sämre.

  2. 2

    Doug, bra marknadsföringsinsikter, men din hjälteberättelse var väldigt övertygande och tog mod. Jag är så glad att du inte blev skjuten, jag bor i Cook County, IL. Så många bryr sig inte mer, jag är stolt över att känna någon som gör det.
    JD

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.