Håll företag ansvariga

frustrerad

Jag skulle kunna dela några fantastiska skräckhistorier med dig om min historia med banker och kreditkort. En del av det har visserligen varit mitt fel, men det mesta är bankernas löjliga handlingar. Jag undrar hur de här killarna sover på nätterna... massiva vinster, räddningsaktioner, chefsbonusar och löjliga överdriftsarvoden har inte ens fått dem att förbättra sina system.

Här är ett bra exempel... mitt företagskreditkort har stängts av två gånger under resan. Före båda resorna informerade jag banken om att jag skulle resa och för att säkerställa att jag inte flaggades. Samtalen var slöseri med tid - jag stängdes av två gånger för misstänkt aktivitet. Två gånger var nog... och det föråldrade onlinesystemet och bristen på support på helger och nätter fick mig till slut att återvända till en enorm bank. Vi kallar dem JP.

JP har ett ganska fantastiskt onlinesystem. JP har utländsk trådkapacitet. JP har en app där jag kan sätta in en check genom att ta ett foto på den. JP har till och med lönemöjligheter med mitt konto. Kanske det coolaste... JP tilldelade mig en personlig bankman. Vad är en personlig bankman? Det är någon som jag måste mejla och ringa varje gång jag har problem. Min personliga bankman säger sedan till mig numret 1-800 för att ringa efter hjälp. En enorm förbättring jämfört med det gamla systemet med att bara ringa 1-800-numret i första hand. [Ja, det är sarkasm]

BTW: Min personliga bankman är en älskling och jag vet att hon försöker hjälpa mig så mycket hon kan. Det löser dock inte problemet.

I helgen behövde jag beställa flygbiljetter till Engagera konferens i San Francisco i slutet av denna månad. Först använde jag Kayak och kreditkortet misslyckades. Därefter använde jag Delta.com-webbplatsen och den misslyckades. Båda gångerna stod det att min adress inte matchade mitt konto. Det enda problemet med det är att min adress skrivs in på exakt samma sätt på båda sidorna så det finns egentligen ingen avvikelse. Istället för att lägga på luren stod jag och väntade medan Delta-representanten personligen ringde min bank för att verifiera adressen. (Ganska trevligt av Delta!)

Delta-representanten återvände och berättade att min bank sa att min adress inte stämde. Nu är jag upprörd. Nästa på raden är min personlig bankman. Min personliga bankir kommer i kontakt med teknisk support och de rekommenderar att jag provar min adress med eller utan Zip4 på mitt postnummer. Allvarligt.

Delta-webbplatsen tillåter inte en Zip4-förlängning, så tiden som gått mellan mina e-postmeddelanden och min personliga bankmans samtal till hennes supportteam har varit en tvätt. Jag lät min personliga bankman veta att det fortfarande inte fungerar. Fyra dagar senare och jag har inga biljetter.

Vid det här laget kanske du undrar varför jag inte bara hämtar ett av mina andra kort och betalar för biljetten. Varför? För det här ska fungera. Det här är vad ett företagskreditkort är till för... för att göra saker som att boka resor, köpa utrustning etc. I do har andra sätt att köpa biljetten och jag är säker på att de flesta har omintetgjort systemet och gjort det.

Men det ska jag inte.

Vi står alla ärligt ut med för många lösningar i vårt liv. Vi står ut med programvarufel, bankproblem, telefonproblem, internetproblem ... våra liv blir inte lättare med allt det här, det blir mer komplext. Och när vi lägger till mer komplexitet hittar vi fler problem. Kärnan i alla dessa problem är det faktum att vi har börjat förvänta oss lösningar och inte längre håller företag ansvariga. Det är lättare att hämta ett annat kreditkort än att fortsätta ringa och mejla min personliga bankman.

Men i morgon kommer jag att tappa lite mer produktivitet på telefonen i och via e -post med min personlig bankman. Hennes produktivitet kommer (tyvärr) att bli lidande, liksom teknikteamet som hon arbetar med. Jag ska se till att det här fixar sig – så att andra inte behöver gå igenom det jag går igenom.

Om vi ​​alla höll företagen ansvariga skulle vi fortsätta att förbättra oss och vi skulle alla dra nytta av det.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.