En visuell titt på semesterkundresor

Semesterköp Kundresor

Om du inte prenumererar än, rekommenderar jag starkt Tänk på Google webbplats och nyhetsbrev. Google lägger ut fantastiskt material för att hjälpa återförsäljare och företag att växa sin verksamhet online. I en ny artikel gjorde de ett bra jobb med att visualisera tre vanliga kundresor som ses från och med Black Friday:

  1. Vägen till en oväntad återförsäljare - med början med en mobilsökning ger resan inblick i en specifik person som köper online.
  2. Beslutet att reparera eller byta ut - en annan person söker via skrivbord och sedan mobil och interagerar med annonser för att äntligen nå ett köpbeslut.
  3. Det episka speluppdraget - en spelare undersöker sitt nästa konsolinköp, gör sökningar via mobil och stationär, besöker återförsäljarwebbplatser och industrisidor för att undersöka sitt nästa köp.

Google tillhandahåller några viktiga takeaways, inklusive mängden forskning som konsumenterna gör, beroende av mobil och det faktum att dessa konsumenter inte är fokuserade på gåvor.

Jag vill att du ska fokusera på ett par aspekter som inte ska gå obemärkt förbi:

  • Människor studsade mellan enheter och medier - Jag köpte nyligen en ny PlayStation. Jag var på min telefon ganska lite när jag tittade på tv, läste recensioner och tittade på buntar. Sedan när jag satt vid mitt skrivbord tittade jag på videor och tittade på videor. Jag besökte även BestBuy ett par gånger för att se vad de hade. En vän till mig är en enorm spelare, så jag chattade med honom via Facebook och fattade beslutet om vad jag skulle köpa. I slutändan hittade jag ett bra pris och köpte det online via Wal-mart. Så .. mobil, stationär, sökning, social, recensioner och detaljhandel spelade alla en roll i min resa.
  • Människor spenderar mycket tid på att undersöka - Dessa resor är inte i en enda session, de är över veckor och månader. Det är viktigt att komma ihåg att cookies går ut, kampanjer skiftar, sökresultaten rör sig ... allt medan en konsument undersöker sitt nästa köpbeslut. För att din produkt eller tjänst ska förbli synlig måste du vara obeveklig med att hålla sig synlig och värdefull för dem.
  • Människor konsumerar massor av innehållsforskning - Jag kan inte ens berätta hur mycket jag läste, tittade på och diskuterade innan jag köpte mitt system. Jag kommer att säga att mitt köpbeslut ballongade när jag fortsatte att undersöka. Till slut köpte jag Pro- och VR-kit med min PlayStation efter att ha sett recensionerna och sett videor om funktionerna. Och när jag väl fick systemet gick jag och handlade igen för att få fler tillbehör! Innehållet styrde inte bara mitt beslut, det drev också ytterligare försäljning.

Här är den fullständiga infografiken, Inuti inköpsresan för 3 dagliga sökande kunder:

Holiday Shopping kundresor

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.