Hur jag skadade mitt rykte med sociala medier ... och vad du borde lära dig av det

Hur jag skadade mitt rykte på sociala medier

Om jag någonsin har haft nöjet att träffa dig personligen är jag ganska säker på att du skulle hitta mig personlig, humoristisk och medkännande. Men om jag aldrig har träffat dig personligen är jag rädd för vad du kan tänka på mig baserat på min närvaro på sociala medier.

Jag är en passionerad person. Jag brinner för mitt arbete, min familj, mina vänner, min tro och min politik. Jag älskar absolut dialog om något av dessa ämnen ... så när sociala medier uppstod för över ett decennium sedan hoppade jag på möjligheten att ge och diskutera mina synpunkter på praktiskt taget alla ämnen. Jag är verkligen nyfiken på det varför människor tror på vad de gör och förklarar varför jag tror på vad jag gör.

Mitt hemlivet växte upp var oerhört varierande. Detta inkluderar alla perspektiv - religion, politik, sexuell läggning, ras, rikedom ... etc. Min far var en utmärkt förebild och hängiven romersk-katolsk. Han välkomnade möjligheten att bryta bröd med vem som helst så vårt hem var alltid öppet och konversationerna var alltid livliga men otroligt respektfulla. Jag växte upp i ett hem som välkomnade alla samtal.

Nyckeln till att bryta bröd med människor var dock att du såg dem i ögonen och de kände igen den empati och förståelse som du tog med till bordet. Du lärde dig var och hur de växte upp. Du kunde förstå varför de trodde vad de gjorde baserat på de upplevelser och sammanhang de förde till samtalet.

Sociala medier förstörde inte mitt rykte

Om du har tålt mig det senaste decenniet är jag övertygad om att du har bevittnat min iver att engagera mig på sociala medier. Om du fortfarande är kvar är jag tacksam för att du fortfarande är här - för att jag okunnigt hoppade in i sociala medier först upphetsad över möjligheten att bygga bättre kontakter och bättre förstå andra. Det var minst sagt en grund pool.

Chansen var om du hade sett mig prata vid ett evenemang, arbetat med mig eller till och med hört talas om mig och lagt till mig som en vän på någon social mediekanal ... Jag har också anslutit till dig online. Mina kanaler på sociala medier var en öppen bok - jag delade om mitt företag, mitt personliga liv, min familj ... och ja ... min politik. Allt med förhoppningar om anslutning.

Det hände inte.

När jag först funderade på att skriva det här inlägget ville jag verkligen titeln Hur sociala medier förstörde mitt rykte, men det skulle ha gjort mig till ett offer medan jag var en alltför villig deltagare i mitt eget bortgång.

Föreställ dig att du hör något ropa från ett annat rum där medarbetare passionerat diskuterar ett specifikt ämne. Du springer in i rummet, förstår inte sammanhanget, känner inte varje individs bakgrunder och du ropar din sarkastiska åsikt. Medan några få människor kanske uppskattar det, skulle de flesta observatörer helt enkelt tro att du var en jerk.

Jag var den där jäken. Över, över och över.

För att förvärra frågan var plattformar som Facebook alltför villiga att hjälpa mig att hitta de högsta rummen med de mest intensiva argumenten. Och jag var ärligt talat okunnig om följderna. Efter att ha öppnat mina kontakter till världen observerade världen nu det värsta av mina interaktioner med andra.

Om jag hade skrivit en uppdatering (jag taggar #goodpeople) som delade en berättelse om någon som offrade och hjälpte en annan människa ... skulle jag få ett par dussin visningar. Om jag kastade in en tagg på en annan profils politiska uppdatering fick jag hundratals. De flesta av mina Facebook-publik såg bara ena sidan av mig, och det var hemskt.

Och naturligtvis var sociala medier mer än glada över att upprepa mitt värsta beteende. De kallar det ingrepp.

Vad sociala medier saknar

Vad sociala medier saknar är något som helst sammanhang. Jag kan inte säga er alla gånger att jag erbjöd en kommentar och omedelbart märktes motsatsen till vad jag faktiskt trodde. Varje sociala medier uppdaterar att algoritmerna främjar push and pull i stammarna för båda publiken som går på attacken. Tyvärr lägger anonymitet bara till det.

Kontext är kritiskt i alla trossystem. Det finns en anledning till att barn ofta växer upp med liknande tro som sina föräldrar. Det är inte indoktrinering, det är bokstavligen att de varje dag utbildas och utsätts för en tro från någon de älskar och respekterar. Denna tro stöds fullt ut över tiden av tusentals eller hundratusentals interaktioner. Kombinera den tron ​​med stödjande upplevelser och dessa övertygelser är låsta. Det är svårt - om inte möjligt - att vända.

Jag talar inte om hat här ... även om det tragiskt kan läras ut också. Jag pratar om enkla saker ... som tilltro till en högre makt, utbildning, regeringens roll, rikedom, affärer, etc. Faktum är att vi alla har inblandade övertygelser i oss, upplevelser som stärker dessa övertygelser och våra uppfattningar av världen är olika på grund av dem. Det är något som bör respekteras men ofta inte finns på sociala medier.

Ett exempel jag ofta använder är affärer eftersom jag var anställd tills jag var ungefär 40 år gammal. Tills jag faktiskt startade mitt företag och anställde människor var jag verkligen okunnig om alla utmaningar med att starta och driva ett företag. Jag förstod inte reglerna, det begränsade biståndet, redovisningen, kassaflödesutmaningarna och andra krav. Enkla saker ... som det faktum att företag ofta (mycket) är sena med att betala sina fakturor.

Så, som jag ser andra människor som aldrig har anställt någon som ger sin åsikt online, är jag med på att tillhandahålla min! En anställd som fortsatte att driva sitt eget företag ringde upp mig månader senare och sa: ”Jag visste aldrig!”. Faktum är att du bara är i någon annans skor tror du förstår deras situation. Verkligheten är att du inte kommer förrän du är där.

Hur jag reparerar mitt rykte på sociala medier

Om du följer mig ser du fortfarande att jag är en engagerad, uppriktig person online men att min delning och vanor har förändrats dramatiskt under de senaste åren. Det har varit det svåra resultatet av att förlora vänner, uppröra familj och ... ja ... till och med förlora affärer på grund av det. Här är mitt råd om att gå vidare:

Facebook-vänner borde vara riktiga Friends

Algoritmerna på Facebook är enligt min mening de värsta. Vid ett tillfälle hade jag nära 7,000 vänner på Facebook. Medan jag kände mig bekväm att diskutera och debattera färgglada ämnen med nära vänner på Facebook, avslöjade det mina värsta uppdateringar för alla 7,000 personer. Det var hemskt eftersom det överväldigade antalet positiva uppdateringar jag delade. Min Facebook vänner såg helt enkelt de mest partiska, hemska, sarkastiska uppdateringarna av mig.

Jag har minskat Facebook ner till drygt 1,000 vänner och kommer att fortsätta minska den kvantiteten framåt. För det mesta behandlar jag allt nu som om det går offentligt - oavsett om jag markerar det så eller inte. Mitt engagemang har sjunkit dramatiskt på Facebook. Jag är också angelägen om att inse att jag också ser det värsta av andra. Jag klickar ofta igenom deras profil för att få en riktig titt på den goda personen de är.

Jag har också slutat använda Facebook för affärer. Facebook-algoritmerna är byggda för dig ersätta att ha dina siduppdateringar synliga och jag tycker att det är riktigt ont. Företag tillbringade år på att bygga en följd och sedan rippade Facebook alla utom betalade inlägg från sina följare ... helt förlorade den investering de gjorde för att kurera en gemenskap. Jag bryr mig inte om jag kunde få mer affärer på Facebook, jag tänker inte försöka. Dessutom vill jag aldrig riskera affärer med mitt personliga liv där - vilket är alltför lätt.

LinkedIn är endast för företag

Jag är fortfarande helt öppen för att få kontakt med någon på Link eftersom jag bara delar mitt företag, mina affärsrelaterade artiklar och mina podcasts där. Jag har sett andra dela personliga uppdateringar där och skulle rekommendera det. Du skulle inte gå in i ett styrelserum och börja skrika på människor ... gör det inte på LinkedIn. Det är ditt online styrelserum och du måste behålla den nivån av professionalism där.

Instagram är min bästa vinkel

Det finns lite eller ingen diskussion, tack och lov, på Instagram. Istället är det en syn på mitt liv som jag vill noggrant samla och dela med andra.

Även på Instagram måste jag dock vara försiktig. Min omfattande bourbon-samling har faktiskt fått folk att kontakta mig av oro för att jag kan vara alkoholist. Om mitt Instagram fick namnet "My bourbon collection" skulle en rad bourbons jag har samlat vara bra. Men min sida är jag ... och min beskrivning är livet över 50 år. Som ett resultat, för många bourbonbilder, och folk tror att jag är full. Oy.

Som ett resultat är jag medveten om mina försök att diversifiera mina Instagram-bilder med bilder av mitt nya barnbarn, mina resor, mina försök att laga mat och noggranna inblick i mitt personliga liv.

Folk ... Instagram är inte verkligt ... Jag ska hålla det så.

Twitter är segmenterad

Jag delar öppet på min personlig Twitter konto men jag har också en professionell för Martech Zone och Highbridge att jag strikt segmenterar. Jag låter med jämna mellanrum veta skillnaden. Jag lät dem veta det Martech ZoneTwitter-kontot är fortfarande jag ... men utan åsikter.

Vad jag uppskattar med Twitter är att algoritmerna verkar presentera en balanserad syn på mig snarare än mina mest kontroversiella tweets. Och ... debatter på Twitter kan göra trenderlistan men inte alltid driva igenom strömmen. Jag har de mest tillfredsställande konversationerna på Twitter ... även när de är i passionerad debatt. Och jag kan ofta tömma en konversation som blir känslomässig med ett vänligt ord. På Facebook verkar det aldrig hända.

Twitter kommer att bli en svår kanal för mig att ge mina åsikter... men jag inser att det fortfarande kan skada mitt rykte. Ett svar som tagits ur sitt sammanhang för hela konversationen i hela min profil kan betyda ruin. Jag lägger mer tid på att bestämma mig för vad jag delar på Twitter än jag har gjort tidigare. Många gånger klickar jag aldrig på publicera på tweeten och går vidare.

Är det bästa rykte att inte ha en?

Samtidigt är jag vördnad över ledare i min bransch som är väl respekterade som är tillräckligt disciplinerade för att aldrig ta ställning på sociala medier. Vissa kanske tycker att det är lite fegt... men jag tror att det ofta krävs mer mod att hålla käften än att öppna sig för kritik och avbryta kulturen vi ser accelerera på nätet.

Det bästa rådet, tyvärr, kanske att aldrig diskutera något kontroversiellt som kan förvrängas eller tas ur sitt sammanhang. Ju äldre jag blir, desto mer ser jag att dessa människor växer sina företag, blir mer bjudna till bordet och blir mer populära i sin bransch.

Det är ett enkelt faktum att jag hade alienerade människor som aldrig hade träffat mig personligen, aldrig bevittnat min medkänsla och som aldrig hade blivit utsatta för min generositet. För det beklagar jag en del av det jag delade genom åren på sociala medier. Jag har också nått ut till flera människor och personligen bad om ursäkt och bjudit in dem på kaffe för att lära känna mig bättre. Jag vill att de ska se mig för vem jag är och inte den onda karikatyr som min sociala medieprofil utsatte dem för. Om du är en av dessa människor ... ring mig, Jag skulle gärna komma ikapp.

Är det inte tråkigt att nyckeln till sociala medier kan vara att undvika att använda det helt?

OBS: Jag har uppdaterat sexuell preferens framför sexuell läggning. En kommentar påpekade med rätta bristen på inkludering där.

6 Kommentarer

 1. 1

  "Detta inkluderar alla perspektiv - religion, politik, sexuell preferens, ras, rikedom ... etc."

  Du kommer att ses som mer aktuell och inkluderande om du använder sexuell läggning istället för preferenser. Vi väljer inte att vara rak, gay eller något annat. Det är vår identitet.

 2. 3

  Jag älskar verkligen att du skrev det här. Det visar att du faktiskt lärde dig ingenting. Dina konspirationsteorier, hat och din totala dumhet var problemet. Sociala medier är inte fienden (som du påpekade) det är faktiskt att du bara är en hatfull person ... Kom ihåg den tweet där du flippande sa att "skaffa dem lite gorillalim" om en radioaktiv läcka i Japan? Jag minns ... det var för tio dagar sedan. Hoppas att ditt rykte fortsätter längs den här banan.

  • 4

   Zack, tack för din kommentar. Jag tror att det stöder min artikel och syn på sociala medier, eftersom du uppenbarligen har en hemsk syn på mig medan mina kollegor, kunder och vänner inte har det. Jag önskar er lycka.

 3. 5

  Wow! Tvivel vilken bra artikel som är laddad med insikter om saker som vi alla borde vara mer medvetna om individuellt. Men som du har nämnt är vikten av att göra det när man försöker balansera att vara person och även driva en online-verksamhet ännu mer utmanande och krånglig!

  Det verkar som om du och jag började på denna online- och offline-anslutning med varandra för så många år sedan nu, det verkar som det bara har varit det. Så många koppar kaffe på olika kaféer och företag längs vägen. Inget brott mot någon av mina andra vänskap från Circle City-dagarna, din i den jag förmodligen mest ångrar att jag är så långt ifrån geografiskt att vi inte kan dela mer kaffe, diskussioner, debatter, skratt och ja, kanske till och med lite bourbon med på en mer regelbunden basis.

  Här är till dig, våra företag och sociala medier. Får vi fortsätta att navigera noggrant själva i dessa vatten och hjälpa till att vägleda våra kunder säkert också mellan stränderna!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.