Hur dina sälj- och marknadsföringsteam kan sluta bidra till digital trötthet

Digital kommunikation Trötthetsinfographic

De senaste åren har varit en otrolig utmaning för mig. På den personliga sidan blev jag välsignad med mitt första barnbarn. På affärssidan gick jag ihop med några kollegor som jag respekterar högt och vi bygger en digital transformationskonsult som verkligen tar fart. Naturligtvis, mitt i det, har det funnits en pandemi som spårade ur vår pipeline och anställning... som är tillbaka på rätt spår nu. Släng in den här publikationen, dating och fitness... och mitt liv är ett zoo just nu.

En sak du kanske har märkt under de senaste åren är att jag pausade min poddsändning. Jag hade tre aktiva podcasts för några år sedan – för marknadsföring, för lokala företag och för att stödja veteraner. Podcasting är en passion för mig, men när jag tittade på min leadsgenerering och affärstillväxt gav det inte omedelbar intäktsökning så jag var tvungen att lägga det åt sidan. En 3-minuters podcast skulle kunna ta bort så mycket som 20 timmar på min arbetsdag för att schemalägga, spela in, redigera, publicera och marknadsföra varje avsnitt. Att förlora några dagar i månaden utan omedelbar avkastning på investeringen var bara inget jag hade råd med just nu. Sidanteckning... Jag kommer att engagera var och en av podcasterna igen så snart jag har tid.

Digital trötthet

Digital trötthet definieras som ett tillstånd av mental utmattning orsakad av överdriven och samtidig användning av flera digitala verktyg

Lixar, Managing Digital Fatigue

Jag kan inte ens berätta hur många telefonsamtal, direktmeddelanden och e-postmeddelanden jag får dagligen. De flesta är värvningar, en del är vänner och familj, och – naturligtvis – i höstacken finns några leads och kundkommunikation. Jag gör mitt bästa för att filtrera och schemalägga så gott jag kan, men jag hänger inte med... alls. Vid ett tillfälle i min karriär hade jag en exekutiv assistent och jag ser fram emot den lyxen igen... men att utöka en assistent kräver också tid. Så nu lider jag helt enkelt igenom det.

Sammansatt arbete inom plattformar som jag gör hela dagen, trötthet i digital kommunikation är också överväldigande. Några av de mer frustrerande aktiviteterna som sliter ut mig är:

 • Jag har några kalla utgående företag som bokstavligen automatiserar svar och fyller min inkorg varje dag med idiotiska meddelanden som, Får detta högst upp i inkorgen... eller maskera ett e-postmeddelande med en RE: i ämnesraden att tro att vi har pratat förut. Inget är mer upprörande... Jag skulle slå vad om att det här är hälften av min inkorg just nu. Så fort jag säger åt dem att sluta, kommer ytterligare en omgång av automatiseringar in. Jag har varit tvungen att implementera några otroliga filtrering och smarta brevlåderegler för att försöka få de viktiga meddelandena till min inkorg.
 • Jag har några företag som ger upp med att kontakta mig via e-post och sedan skicka ett meddelande till mig på sociala nätverk. Fick du min e-post? är ett säkert sätt att blockera dig på sociala medier. Om jag tyckte att ditt e-postmeddelande var viktigt, skulle jag ha svarat... sluta skicka mig mer kommunikation och täppa igen alla medier jag har.
 • Det värsta är kollegor, vänner och familj som är helt upprörda och tror att jag är oförskämd för att jag inte är lyhörd. Mitt liv är FULLT just nu och det är helt fantastiskt. Att inte värdera det faktum att jag är upptagen med familj, vänner, arbete, hem, fitness och min publikation är ganska nedslående. Jag delar nu ut min Calendly länka till vänner, familj och kollegor så att de kan reservera tid i min kalender. Och jag skyddar min kalender!
 • Jag börjar se fler och fler företag SPAM mina textmeddelanden ... vilket är mer än irriterande. Textmeddelanden är de mest påträngande och personliga av alla kommunikationsmetoder. Ett kallt sms till mig är ett säkert sätt att få mig att aldrig göra affärer med dig igen.

Jag är inte ensam... enligt nya undersökningsresultat från PFL:

 • Manager till C-Level respondenter får över 2.5 gånger mmalm veckovisa reklammejl, i genomsnitt 80 mejl per vecka. Sidanteckning... Jag får mer än så på en dag.
 • Företagsproffs får en i genomsnitt 65 e-postmeddelanden per vecka.
 • Hybridarbetare får endast 31 mejl per vecka.
 • Helt distansarbetare tar emot över 170 e-postmeddelanden per vecka, över 6 gånger fler e-postmeddelanden än den genomsnittliga arbetaren.

Över hälften av alla anställda upplever trötthet på grund av mängden digital marknadsföringskommunikation de får på jobbet. 80 % av de svarande på C-nivå är överväldigade efter antalet digitala kampanjer de får!

Hur jag hanterar digital kommunikationströtthet

Min reaktion på trötthet i digital kommunikation är:

 1. Sluta – Om jag får flera kalla e-postmeddelanden eller meddelanden säger jag till personen att sluta och ta bort mig från sin databas. För det mesta fungerar det.
 2. Be inte om ursäkt – Jag säger aldrig ”Förlåt…” om jag inte ställer en förväntning om att jag skulle svara inom en viss tid. Detta inkluderar även betalande kunder som jag ofta påminner om att jag har schemalagt tid med dem. Jag är inte ledsen att jag är upptagen med ett fullt arbete och privatliv.
 3. Radera – Jag tar ofta bara bort meddelanden utan att ens svara och många bryr sig inte om att försöka SPAMMA mig igen.
 4. Filter – Jag filtrerar mina formulär, inkorg och andra medier efter domäner och sökord som jag aldrig kommer att svara på. Meddelanden raderas omedelbart. Får jag några viktiga meddelanden blandade ibland? Japp... nåja.
 5. Prioritera – Min inkorg är en serie smarta brevlådor som är mycket filtrerade av klienter, systemmeddelanden, etc. Detta gör att jag enkelt kan kontrollera var och en och svara medan resten av min inkorg är belamrad med nonsens.
 6. Stör ej – Min telefon är på Stör ej och min röstbrevlåda är full. Ja... förutom textmeddelanden är telefonsamtal den värsta distraktionen. Jag håller min telefonskärm uppe så att jag kan se om det är ett viktigt samtal från en kollega, klient eller familjemedlem, men alla andra kan sluta ringa mig.

Vad du kan göra för att hjälpa digital kommunikationströtthet

Här är åtta sätt du kan hjälpa till i din försäljning och marknadsföringskommunikation.

 1. Bli personlig – Låt din mottagare veta varför du behöver kommunicera med dem, känslan av brådska och varför det är fördelaktigt för dem. Det finns inget värre, enligt min mening, än ett tomt meddelande "Jag försöker få tag på dig...". Jag bryr mig inte... Jag är upptagen och du föll precis till botten med mina prioriteringar.
 2. Missbruka inte automatisering – Vissa meddelanden är avgörande för företag. Övergivna kundvagnar, till exempel, kräver ofta några påminnelser för att låta någon veta att de har lämnat efter sig en produkt i varukorgen. Men försena det inte... Jag placerar ut dessa för kunder... en dag, några dagar, sedan ett par veckor. Kanske har de helt enkelt inte pengarna att köpa just nu.
 3. Ställ förväntningar – Om du ska automatisera eller följa upp, låt personen veta det. Om jag läser i ett e-postmeddelande att ett kallt samtal kommer att följa upp om några dagar, kommer jag att meddela dem att de inte bryr sig idag. Eller så skriver jag tillbaka och låter dem veta att jag är upptagen och kontaktar basen nästa kvartal.
 4. Visa empati – Jag hade en mentor för länge sedan som sa att varje gång han träffade någon första gången låtsades han att de bara hade en förlust i sin familj. Det han gjorde var att anpassa sin empati och respekt för personen. Skulle du automatisera e-postmeddelanden till någon som är borta på en begravning? Jag tvivlar på det. För att det är viktigt för dig betyder det inte att det är viktigt för dem. Var empatisk att de kan ha andra prioriteringar.
 5. Ge tillåtelse – En av de bästa metoderna för försäljning är att ge tillstånd till någon att säga Nej. Jag har skrivit några e-postmeddelanden under den senaste månaden till potentiella kunder och jag öppnar e-postmeddelandet genom att låta dem veta att detta är det enda e-postmeddelandet som de får och jag är mer än glad att höra att de inte är i behov av mina tjänster. Att artigt ge personen tillåtelse att säga nej hjälper till att städa upp deras inkorg och gör att du inte slösar tid på att reta upp potentiella framtidsutsikter.
 6. Erbjuda alternativ – Jag vill inte alltid avsluta ett intresseförhållande, men jag kanske vill engagera mig genom en annan metod eller vid ett annat tillfälle. Erbjud din mottagare andra alternativ – som att skjuta upp en månad eller ett kvartal, tillhandahålla din kalenderlänk för ett möte eller välja ett annat kommunikationsmedel. Ditt favoritmedium eller din favoritmetod för att kommunicera kanske inte är deras!
 7. Få fysisk – När låsningarna avtar och resor öppnar upp, är det dags att återgå till att träffa människor personligen där kommunikation omfattar alla de känslor som människor behöver för att effektivt kommunicera. Icke-verbal kommunikation är avgörande för att etablera relationer ... och det kan inte uppnås genom textmeddelanden.
 8. Prova Direct Mail – Att flytta till mer påträngande medier till en mottagare som inte svarar kan vara fel riktning. Har du testat mer passiva medier som direktreklam? Vi har haft enorma framgångar med att rikta in oss på potentiella kunder med direktreklam eftersom inte alltför många företag utnyttjar det. Även om ett e-postmeddelande inte kostar för mycket att leverera, ligger din direktreklam inte begravd i en brevlåda med tusentals andra direktreklam.

Även om dåligt riktad direktreklam kommer att ignoreras av konsumenter lika ofta som digitala annonser utanför basen eller e-postblaster, kan korrekt utförd direktreklam skapa genuint minnesvärda och effektfulla upplevelser. När den integreras i en organisations övergripande marknadsföringsstrategi tillåter direktreklam företag att driva högre ROI och öka varumärkesaffiniteten bland nuvarande och framtida kunder.

Nick Runyon, VD för PFL

Alla upplever digital trötthet

I dagens affärslandskap är konkurrensen om visningar, klick och mindshare hård. Trots allt kraftfullare och överallt förekommande digitala marknadsföringsverktyg, finner många företag att de kämpar för att få dragkraft bland kunder och potentiella kunder.

För att bättre förstå de svårigheter som många företag möter när det gäller att fånga publikens uppmärksamhet, undersökte PFL mer än 600 USA-baserade företagsproffs. Resultaten av PFL:s 2022 Hybrid Audience Engagement Survey fann att personalisering, innehåll och fysisk marknadsföringstaktik, såsom direktreklam, kan ha en betydande inverkan på varumärkens förmåga att nå utbränd publik.

Klicka här för att ladda ner infografiken

Viktiga resultat från undersökningen av mer än 600 USA-baserade företagsproffs inkluderar:

 • 52.4 % av företagsanställda upplever digital trötthet som ett resultat av den höga volymen digital kommunikation de får. 
 • 80 % av de svarande på C-nivå och 72 % av de svarande på direktnivå anger att de känner sig överväldigad av mängden digital marknadsföringskommunikation de får på jobbet.
 • 56.8 % av de tillfrågade yrkesverksamma är mer sannolikt att öppna något mottaget via fysisk post än ett e-postmeddelande.

I dagens Attention Economy har förmågan att fånga publiken och förtjäna deras engagemang blivit en bristvara. Digital trötthet är en realitet för många individer, vilket innebär att varumärken måste hitta nya sätt att inspirera kunder att agera. Vår senaste forskning belyser dagens mycket konkurrenskraftiga B2B-marknadsföringslandskap och hur företag kan använda hybridstrategier för att sticka ut för kunder och potentiella kunder.

Nick Runyon, VD för PFL

Här är hela infografiken med tillhörande undersökningsresultat:

trötthet i digital kommunikation

Upplysning: Jag använder min länk till Calendly i den här artikeln.